מסעדת משלוחים חדשה עם אוכל לבנטיני בהשפעות לבנוניות


עדי עזרא פורסם בינואר 4, 2021
מסעדות, משלוחים, תמיכה בעסקים קטנים

את ערב שנת 2021 פתחנו חברתי ואני עם משלוח של מארז מפנק וטעים ממסעדת חומוס אבו ג'מיל, אוכל לבנטיני עם השפעות לבנוניות. מדובר על מיזם של baraka house, בית היוצר של משייה, קיטשן מרקט, אונזה ומגרב. הם הקימו מטבח לבנוני בתקופת הקורונה בניצוחו של השף חמודי אבועלפיה שהוא חלק ממסעדת מגרב, מתחת למסעדת מגרב ומשם יוצאים משלוחים של אבו ג'מיל שיעבירו את חווית המסעדה ועכשיו בתקופת הקורונה רק במארז ובמשלוח עד הבית.


המסעדה נקראת על שם השכונה היהודית ואדי אבו ג'מיל שבצפון מערב ביירות, דוגלת בתהליכי בישול ארוכים, משלבת במנות שלה טכניקות בישול מסורתיות בצד עכשוויות כמו חמאה חומה לצד ראס אל חנות ומשתמשת בתערובות תבלינים וחומרי גלם ייחודיים שמגיעים אליה משכם, מזרח ירושלים וחברון. בתפריט מנות מוכרות ואהובות של מסעדת מגרב לצד מנות חדשות. הרי שכולנו התגעגענו לריחות של אוכל, שקשוק קוקטיילים ולאווירה המגניבה הזו של יציאה למסעדה אז אם כבר בסגר אז לפחות שיהיה טעים ואפילו שאנחנו רק שתיים.
בתפריט של אבו ג'מיל תוכלו למצוא מבחר סלטים, מטבלים, חומוס, תבשילים, מנות בשר ומגשי ״חפלה״ של בשרים מובחרים מגריל פחמים.
כמו למשל פתיחת שולחן אבו ג'מיל סטייל מהמטבח הלבנטיני-שאמי, בדגש על מנות לבנוניות כמו טבולה פריקי- חיטה מעושנת, מיקס עשבים, תערובת שומשום ממזרח ירושלים וחמוציות  או קישואים בלאדי בגריל פחמים ויוגורט כבשים.
אנחנו הזמנו מתוך התפריט, ערכה לפתיחת שולחן לזוג שכללה פיתות לבנוניות, מבחר סלטים כמו לאבנה מעושנת, חומוס, סחוג, סלט כרובית וביצים חומות, מנה עיקרית בשרית וקינוח.
מטבע הדברים חלק מהמנות דורשות חימום, זה הגיע  עם הוראות חימום לכל המנות.

מנקיש, פיתה לבנונית, בצק אווירירי וקליל, מנקיש אחד עם זעתר ושמן זית כבוש, תבלינים תוצרת שכם וגם מנקיש עם הרבה בצל מקורמל וסומק, מתקתק נהדר, מאד מזכיר את המסאחן עוף.

תחילה נהנינו מפתיחת שולחן אבו ג'מיל סטייל, לאבנה מעושנת, לאבנה שונה מרב הלאבנה שאכלתי עד היום שהתאפיינו בחמיצות גבוהה. הלאבנה פה היא במרקם קטיפתי, סמיך ועשיר עם חתיכות בצל מעושן ועלי זעתר שרופים שעושנו בפחמים, דבר שהוסיף טעמי גריל מעושנים עדינים. הורגש שהלאבנה הוכן מיוגורט עזים או כבשים, טעמו היה מאד עשיר וקרמי.
כמו כן ניגבנו חומוס במרקם קרמי נהדר לצד מאפי הזעתר והבצל המקורמל עם הסומק, ניגוב מצוין.
סלט טורקי, סלט של ירקות קצוצים דק במיץ עגבניות, פלפל אדום, בצל, שום, עלי פטרוזיליה וכוסברה בתיבול לימון, שמן זית, כמון, מלח ופלפל.

ניתן להזמין את הסלטים של אבו ג'מיל כתוספת טעימה לפתיחת שולח סלטים כמו לאבנה מעושנת, סלסה עג'מי, טחינה הר בראכה, מטבוחה, סחוג ועוד.
המשכנו עם מנת פתיחה, סלט שהורכב מפרחי כרובית, ביצים חומות, חמאה מזוקקת, טחינה וזעתר משכם. סלט כרובית קריספי שמזכיר סוג של סביח כרובית  מפורק  עם טחינה מעולה הר ברכה, ביצים קשות,בצל סגול טרי ופטרוזילה טרייה ורעננה. אהבנו !
אכלנו גם טאבולה פריקי- סלט שמורכב מחיטה מעושנת, מיקס עשבים, תערובת שומשום ממזרח ירושלים וחמוציות יבשות.  פחות התחברתי לחיטה המעושנת שהייתה לי קצת גסה בסלט. אני באופן אישי מעדיפה בסלט טאבולה המון עשבים ולימון ובשיבוץ של בורגול דק.  מעדיפה שכמות העשבים תגבר על כמות הבורגול.

המשכנו למנה העיקרית, בין שתי לאפות גדולות עם מלא בצל מקורמל וסומק שנאפות ממש מיד לפני המשלוח הונח מיקס בשרים על הגריל מנתחים מובחרים מהגליל: קבב טלה בעבודת יד עם פיסטוק חלבי ובהרט שהיה, תערובת קציצת בשר טובה, נתחוני פרגית צלויה ונקניקיות מרגז חריפות. כל אלו כאמור הוגשו  על הלאפה לצד ירקות מדורה שרופים כמו עגבניה צלויה שהגירה נוזלים וטעמים וסירות בצל סגול שרוף בטעמי חריכת גריל מדהימים וטחינה.
בצק הלאפה, נהדר אוורירי וקליל, מאד אהבתי את הלאפה שהגיעה עם כמות נדיבה של בצל מקרמל וסומק ויחד עם הבשרים על הגריל והירקות השרופים הרי שמדובר על חגיגת טעמים.
בשרים על גריל תמיד מרגשים יותר מאשר בשרים על הפלנצ'ה, משהו בטעמי החריכות שלהם על הגריל מוסיף  טעמי מדורה שאני פשוט "משוגעת" על זה ופה כל מרכיבי המנה היו בטעמי מדורה שזה נהדר.

קינחנו עם מלאבי חלבי במרקם עשיר וסמיך. אהבתי שלא הוסיפו פה את התוספת הקלאסית של מי ורדים מתוק אלא רקחו במקום רוטב פירות יבשים, מתוק אך לא מדי שהתווסף כתוספת מעל עם קראמבל ורדים. קינוח מצוין, אמנם נשמע פשוט מדי אבל צריך לטעום את מרקם המלאבי בכדי להעריך את הקרמיות ואת העושר שבו.

התפריט:

אהבתם? שתפו!
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

ארוחה מצויינת שכללה "פתיחת שולחן" בסגנון אבו ג'מיל- אוכל לבנטיני עם השפעות לבנוניות ובו טכניקות בישול מסורתיות לצד עכשוויות מבית היוצר של משייה וקיטשן מרקט. סלטים טריים עם מרכיבים משכם ומזרח ירושלים, מאפים לבנוניים נהדרים ומנחמים מהטאבון, לצד חומוס, טחינה ובשרים מובחרים מהגליל יחד עם אלכוהול זה בהחלט סגר לנו את הערב בכייף. ארוחה מגוונת טעמים, מרכיבים ומרקמים.  

9
שירות
9
אוכל
9
מחיר
9
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום