אומנות הפיצה

קאלדו דרך מצדה 47, באר שבע

ArielBa פורסם באוקטובר 8, 2019
מסעדות

כמה תוספות אתם מכירים לפיצה? כמה שילובים לדעתכם ניתן לשים על פיצה? קחו לכם רגע, או שפשוט סעו לבאר-שבע, שם יש מסעדה שכבר חשבה על הכל!

הפיצריה שהוקמה בשנת 2012 לקחה את עניין התוספות כמה רמות מעל- עשרות אופציות נפרסות לפניכם על פיצות אישיות (30 ס"מ) בתפריט שקשה להתמצא בו אם לא תעזרו במלצריות החייכניות. המסעדה אמנם קטנטנה (2 שולחנות בלבד בפנים ועוד כמה בחוץ) ונמצאת קצת רחוק מהמרכז, אך אפשר להזמין את המאפה הנהדר הביתה.

לאחר הרבה הרבה זמן התלבטות בחרנו בפיצה קרבונרה (63) ובשילוב של פיצה נויורק (חצי ב29) עם בייקון (חצי ב27) ומוצרלה (תוספת 4), וקולה (11). 

שתי הפיצות בהחלט הראו הבנה בבצק- הבצק פריך, עדין ואוורירי. הפיצות מוגשות על מגש עץ וסלייסר (הן כבר חתוכות, רק עם תרצו לחתוך עוד).

הקבונרה היא פיצה לבנה, על בצקה מרחו בנדיבות גבינת שמנת, ומעליה פוזרו מוצרלה, בייקון ופרושטו, בצל מטוגן וביצה. מעל כל הטוב הזה פרמזן ופטרוזיליה. הפיצה נשמעת עמוסה בטירוף, אך לא כך במבחן הטעם. חלמון הביצה היה נוזלי וטעים והזכיר יחד עם הבצק את האג'רולי המפורסם. לאלו מכם שמחפשים פיצה קלאסית הייתי בד"כ ממליץ להמנע מפיצה לבנה, כלומר פיצה ללא רוטב עגבניות, אך לא כך במקרה הזה- טעמם של חלקי החזיר יחד עם חלמון הביצה, הבצל המטוגן והגבינות מזכיר סנדוויץ' של בוקר, גרסה מתונה יותר של הפילדלפיה ציז'-סטייק. הבשר רך וטעים, חומרי הגלם טריים וטובים, ורק על הפטרוזיליה שטעמה טובע הייתי מוותר. הלוואי והיה אפשר להמחיש טעם אבל אתם תאלצו להסתפק בתמונה עד שתגיעו לטעום את המנה הנהדרת הזו.

ועכשיו לטאץ האישי – אם שלל הקומבינציות המוצעות בתפריט לא מספיקים לכם, תוכלו לערבב בין 2 – חצי חצי!
אז הלכנו על שילוב של הקלאסי- נויורק: רוטב עגבניות בנוסח פומודורו, הרבה מוצרלה, פפרוני וכתף בקר; יחד איתה בחרנו את הבייקון: אותו הבסיס עם בייקון, גבינת עיזים, בצל מטוגן וירוק. במקרה זה יש צורך להוסיף עוד מוצרלה בשביל שהפיצה תהיה שיוויונית (בנויורק יש אקסטרה) בתוספת תשלום, אין אופציה לוותר, קצת לא נחמד להכריח את הלקוח לדעתי, אפילו שמדובר רק ב4 ש"ח. הפפרוני היה טעים מאוד ועשיר בטעם, כתף הבקר מעט התייבשה וכמות המוצרלה לא הרגישה גבוהה במיוחד. החצי השני לעומתו היה נהדר- הבייקון הרך נהיה קראנצי כמו הבצק בטאבון, גבינת העיזים יחד עם הבצל המטוגן הזכיר ריבת בצל מתקתקה ואיזנה את מליחות הבייקון והפפרוני אם תבחרו לערבב כמונו.

למרות היותן של הפיצות "אישיות" התוספות בהחלט יכולות להכניע אדם בוגר.

המסעדה נגישה.

חצי נו-יורק חצי בייקון
באר שבעלא כשרמסעדה בב"שמסעדה בדרוםמסעדה טעימהפיצהפיצה בבאר שבעפיצה מעולהפיצריה בבאר שבעפיצרייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

אם הדרמתם לבירת הנגב ותרצו איזו פיצה, עזבו אתכם מפיצה רגילה באחת הרשתות. עצרו בקאלדו ותחוו מסעדה שכולה, אבל כולה, פיצה.

8
מגוון
10
מיקום
7
מחיר
7
באר שבעלא כשרמסעדה בב"שמסעדה בדרוםמסעדה טעימהפיצהפיצה בבאר שבעפיצה מעולהפיצריה בבאר שבעפיצרייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום