‏בר אירי בנתניה עם מבחר בירות ענק מכל העולם


עדי עזרא פורסם באוגוסט 10, 2019
חיי לילה, מסעדות

ביום רביעי האחרון אחרי העבודה נפגשתי עם חבר באוסקר ווילד נתניה – הסניף השלישי במספר, בר אירי קלאסי כמו בכל העולם. בר עם שפע של בירות ומגוון וויסקי נדיר ופליילסט נוסטלגי שעושה נעים בלב. מקום לבלות, לצחוק, לשתות, לאכול, לשמוח ולחיות בהשראתו של המחזאי האירי המפורסם אוסקר ווילד שהיה גם נהנתן לא קטן. המקום מאד מרשים, נכנסו לתוך אולם רחב ידיים בעיצוב מרהיב של בר אירי עם ויטראז'ים, חיפויי עץ ובר גדול מעץ מהגוני. מדהים איך הגענו ב18:30 בערב כשעוד חם ושמשי בחוץ לתוך בר בעיצוב עץ כבד, אלכוהול בשפע וברמנים בלוק מחויט שתורמים לאווירה שכאילו ומדובר בלילה בכלל.

הבר של אוסקר וויילד מרהיב ביופיו כפי שניתן לראות פה בתמונה. על הבר שפע סוגים של בירה מהן 20 בברזים מהחבית הנמזגות היישר מברז מצופה זהב ו150 סוגי וויסקי שונים, קוניאק משובח ותפריט שכולל אוכל ברים משודרג שהרכיב השף יאיר פיינברג.

שלושת הסניפים של "אוסקר ווילד" מציעים בילוי באווירת חו"ל אחרת והאוכולסיה שמגיעה לפה היא יותר בוגרת ומבינה בסגנון רחב של בירות וויסקי שונים. את החוויה של הבר האירי משלימה מוזיקה מוסטלגית, מיטב קלאסיקות רוק מה90'S ומה80'S ומדי פעם מתקיימות פה גם הופעות חיות.

בתפריט לצד הבירה מגישים כאן קרפצ'יו סינטה, כבד קצוץ, כנפיים BBQ , עראיס, חציל קלוי בטחינה, מבחר סלטים, כריכים כמו סלופי ג'ו וכריך אנטריקוט, פלטת נקניקי הבית, FISH & CHIPS בבצק בירה, נקניקיות איריות ויש אף סטייק אנגוס. החבר שאיתי הזמין בירת הבית של אוסקר ווילד דוריאן גריי חיטה, בירת חיטה בהירה ומעורפלת בסגנון הבווארי. טעמה פירותי אך היא מאוזנת וקלה לשתייה, 5% אלכוהול. אני שתיתי בירת אדלוויס EDELWEISS, בירת חיטה אוסטרית בעלת טעמים נקיים וייחודיים, מגיעה היישר מהאלפים האוסטרים. חלקה ומתובלת בפרח הלאומי של אוסטריה,משם השם אדלוויס, 5% אלכוהול.

חלקנו שתי מנות פתיחה, האחת – חציל בלאדי שרוף, חציל קלוי על הגריל מונח על טחינה בליווי גרגירי חומוס, מוגש לצד לחם כפרי. ביקשנו להוסיף בתוספת תשלום בהמלצת המלצרית החביבה רצועות אנטריקוט. המנה מאד הפתיעה לטובה בטעמה, היא הייתה ממש גדולה כמנת פתיחה (ממש לא ציפינו לכך). על צלחת אובלית קיבלנו רצועות אנטריקוט עסיסיות בתיבול טוב שהונחו על חציל קלוי ורך על טחינה סמיכה וגרגירי חומוס. המנה השניה – אכלנו עראיס, פיתה טריה במילוי בשר בקר עסיסי על הגריל, מוגש עם סלסלת פיקו דה גאיו, טחינה איולי קארי וסחוג אדום. העראיס היה עם בשר עסיסי בתיבול פיקנטי והוגש עם מטבלים שהוסיפו טעמים בכל ביס וביס.

המשכנו עם בירה מלכה אדמונית, בירה מסוג Ale Pale אנגלי קלאסי, צבעה אדום עמוק. הבירה מבושלת בתפן, ישראל. בירה בעלת כמויות גדולות של כשות אשר מעניקות לה את טעם המרירות הייחודי לה, 5.5% אלכוהול. אחרי שראיתי שיש שניצל ענקי ודק בתפריט אז היה ברור לי שאזמין אותו כי הוא תמיד בא טוב ליד בירה קרה וצוננת. ווילד שניצל, שניצל עוף ענק, מוגש עם צ'יפס ומטבלים. על צלחת לבנה גדולה קיבלנו 2 שניצלים גדולים ודקים בכמות די נדיבה אני חייבת לציין שהופתעתי לטובה. הם היו קריספיים בעלי ציפוי קראנצ'י טוב והוגשו עם צ'יפס.

פינקו אותנו בצ'ייסרים של ויסקי ג'ק דניאלס אז עשינו לחיים:

המשכנו עם בירה אסטראה דאם DAMM, בירת הלאגר הנמכרת ביותר בברצלונה-ספרד. תהליך ייצור הבירה לוקח כחודש והוא כולל תהליך לאגרינג (איחסון בקירור) של כ-3 שבועות שהוא הארוך ביותר בספרד.
4.5% אלכוהול.

כמו כן הזמנו בורגר מקסיקאני, המבורגר בקר 220 גרם עם גווקאמולי, חלפניו וסלסת פיקו דה, גאיו מוגש עם צ'יפס. בין 2 לחמניות רכות בעלות צבע זהב בוהק הונחה קציצת המבורגר עסיסית, הבשר היה כ"כ רך ומתמסר בכל ביס וביס, עם כמות יפה של גווקאומלי (ממרח אבוקדו) מעל, פיקו דה גאיו שזה סלסת עגבניות מקסיקאנית וחלפניו – פלפל חלפניו כבוש.

כתבה זו נכתבה במקור בבלוג טועמת ורצה לספר לחבר'ה

אהבתם? שתפו!
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

אוסקר ווילד נתניה, הסניף השלישי במספר, בר אירי קלאסי כמו בכל העולם. בר עם שפע של בירות ומגוון וויסקי נדיר ופליילסט נוסטלגי שעושה נעים בלב. מקום לבלות, לצחוק, לשתות, לאכול, לשמוח ולחיות בהשראתו של המחזאי האירי המפורסם אוסקר ווילד שהיה גם נהנתן לא קטן. Happy Hour א' - ש' - 17:00-19:00

8
שירות
8
אוכל
8
אווירה
8
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום