כל טיול בצפון מסתיים אצלינו בארוחה טובה, כך בעיני לפחות זו הדרך הטובה לסיים יום כייף. אחרי שטיילנו באיזור ג'וליס קפצנו לאכול באל אסאדור ElAsador SteakHouse מסעדת טאבון ובשר בכפר ירכא. מטבח גלילי, מנות ראשונות, סלטים טריים המשתנים בכל יום ומאפים היוצאים מתוך טאבון אבן שבמרכז המסעדה. תפריט שמבוסס ירקות, גבינות ועשבים ממגדלים מקומיים לצד מנות בשר בטאץ' של שף.
בתפריט מנות כמו מנאקיש – פיתה עם זעתר, עראייס, פתה – גרגירי חומוס על קרוטונים ברוטב יוגורט כבשים ובשר כבש וטחינה, שווארמה קלמארי בצל עגבניות. מנות עיקריות: קבב חלאבי מבשר בקר וטלה במעטפת בצק אפוי בטאבון ,מחמר עוף – תבשיל עוף בצל סומאק על פוקאצ'ה, ששברק וקובה במילוי בשר טלה ורוטב יוגורט חם, מנסף גלילי- אורז כפרי בליווי נתחים של כבש וסטייקים מבשר מקומי שמיושן בוואקום, ניו יורק סטייק, טומהוק, פריים ריב, טי-בון ועוד.
פתחנו את הארוחה עם סלטים גליליים, סלט ג'רג'יר, שמן זית והרבה לימון וסלט טאבולה עם עשבים קצוצים ושקדים.
מחמר עוף -תבשיל עוף מתובל עם סומק ובצל, צנוברים קראנצ'ים על פוקאצ'ה אפויה בטאבון.
מוגש עם פלפל חריף ופלח לימון שנסחט מעל שמקפיץ את הטעמים.
למנה העיקרית הזמנו סטייק סינטה על העצם, 500 גרם בציפוי זהב. המנה זועקת לתמונות וואו באינסטגרם ונשאלת השאלה – האם זה גם טעים או במילים אחרות – לא כל הנוצץ זהב? WELL,
הסטייק הוגש במידת עשייה מידיום לפי בקשתינו, הוגש על קרש עץ, בשר אדום ורך, נתח מאד עסיסי וטעים.
זוהי טעימה ממה שאכלנו.
את המשך הכתבה תוכלו למצוא אצלי בבלוג טועמת ורצה לספר לחבר'ה