דובר רבות לאחרונה על הטרנד של מנת חומוס מיוחדת עם סמנה-חמאה מזוקקת מהמטבח הירדני שתפסה כותרות באל קלחה, מסעדטנת ביפו עם מאכלים מסורתיים משפחתיים כמו בירדן.
הצצה למה שאכלנו:
פאתה, מנת הדגל ולו בכדי ממתכון סודי שרץ במשפחה כבר מאה שנה. קערת חומוס עם קרעי לחם, טחינה, גרגירי חומוס מבושלים, רוטב יוגורט, סמנה-חמאה מזוקקת, שייטל קצוץ, שמן זית, צנוברים ופטרוזיליה. מנה מסורתית, עשירה וכבדה אך עם זאת בזכות הסמנה המומסת היא זו שמעניקה לניגוב את הרכות הנעימה ולכן החומוס אוורירי ולא בטון.
עוד על אל קלחה תמצאו בבלוג שלי – טועמת ורצה לספר לחב'רה