כשסוף סוף יש יום חופש באמצע השבוע חובה לנצל אותו לעסקית צוהריים, זה הרי כלל ידוע לכל. 😊
ואנחנו אוהבים לחזור לעסקית השווה של ארנסטו, המסעדה שכל ביקור בה הוא כמו קפיצה קטנה לרומא.
הפסטה תמיד אל-דנטה, האוזן מתענגת על האיטלקית ששומעים מהמטבח ואפשר לשעה קלה להרגיש כאילו אנחנו שם באמת, באחת הסמטאות המתוקות ליד פיאצה נבונה.
לקחנו שתי עסקיות: אחת עם ספגטי פומודורו קלאסי נהדר, בתוספת מרק ירקות למנה ראשונה ובקבוק מים (45 ₪);
והשניה עם ספגטי פרימוורה – לדעתי אחת ממנות הפסטה הטובות ביותר בעיר – מנה פשוטה ונהדרת של שרי, שום מקורמל, מעט צ'ילי ועלי רוקט, בתוספת סלט קליל למנה ראשונה וסודה (55 ₪).
החלטנו להרחיב את גבולות הפינוק והשחיתות עם יין Ruffino לבן צונן ומצוין (79 ₪ לבקבוק קטן)
ופלטה מדהימה של ברוסקטות עם עגבניות שום ובזיליקום ואנטיפסטי משגע של פטריות, עגבניות מיובשות, זוקיני, פלפלים וחצילים בתחמיצים שונים (59 ₪). ממש מעדן!
המלצרית "הזהירה" אותנו שהאנטיפסטי מגיע קר ולא חם, כנראה כי הרבה אנשים מצפים ורגילים לירקות בגריל ברגע ששומעים "אנטיפסטי". באיטליה verdure grigliate היא מנה שמגיעה בדרך כלל דווקא כcontorno, תוספת למנה העיקרית. פלטת האנטיפסטי של ארנסטו, עם הברוסקטות היפיפיות והירקות הקרים במרינדות ובתחמיצים שונים ונהדרים אותנטית ומדויקת, ממש כמו ברומא. ללקק את האצבעות.
אחרי ארוחה נהדרת כזאת, שמוכיחה שלעיתים קרובות הדברים הפשוטים ביותר הם גם הטובים ביותר, יצאנו מהמסעדה מבושמים קלות, מפוצצים עד אפס מקום, ובעיקר מאוד מרוצים. 😊