אוכל זו חויה, חוויה של טעמים, ריחות, צלילים, תחושות, מחשבות, זכרונות, רגשות. לא כל אוכל גורם לכל אלה לנגן על מיתרי הנשמה ולא כל ארוחה היא קונצרט וטוב שכך כי אוכל הוא גם הדלק שמניע אותנו ויש תענוג גדול בלחוות אותו בקטן ובעיקר בשביל אותו הרגע, שמשהו מיוחד יותר מגיע, ומבינים שהוא מיוחד כי הוא מדגדג בכל המקומות הנכונים.
לכן, כל ביקור במסעדה שהיא קצת יותר גדולה מהחיים היומיומיים, הוא אירוע ששובר את השיגרה ויוצר זיכרונות וחוויות חדשות ואני יכולה לכתוב עוד אלפי תיאורים על מהות החוויה הזו אבל כנראה שכדאי ואגיע כבר לעיקר והוא תיאור חווית ארוחת הערב הכה מיוחדת ב״בורק״.
לפני שנה וקצת, ליומהולדת שלי, רציתי שאני ומר בחור נלך לערב קצת שונה מארוחת יומהולדת במסעדה.
חשבתי על כל מיני אופציות ותוך כדי נזכרתי בהמלצה מיוחדת שנקלתי בה על ״בורק״ והרגשתי שזה מה שאני מחפשת.
הארוחות של בורק נערכות בדרך כלל פעמיים בשבוע בימי רביעי וחמישי (כל תחילת חודש מתפרסם בעמ׳ הפייס והאינסטה הלו״ז החודשי וצריך להזמין מקום מראש) בחלל הקולנרי שלו בדרום העיר. את הערב מתחילים עם דרינק ערק שהחבר הכי טוב שלכם הכין לכם כדי להרים לכם ואתכם, וממשיכים עם אוכל שנולד מתוך האדמה והנשמה, הנשמה של ברק יחד עם נגיעות מיוחדות של השותפים שלו לדרך. במהלך הארוחה ברק מספר על המנות שהוכנו במיוחד לאותו ערב, מציג את כל מי שבפרונט איתו ולוקח חלק במלאכה, ונותן כבוד לכל חומר גלם וגם לאדם שעומד מאחוריו, כמו למשל לאחד החקלאים שאיתו השף עובד, שבאותו בוקר קטף כל מיני ירוקים ובהחלטה של רגע הם הפכו לסלט שקיבל ליטוף רוטב עדין שצעק בשקט ובפשטות שלו.
כשנכנסים לחלל המיוחד הזה, מגיעים למעשה להתארח לכמה שעות אצל ברק ואצל כל הנוגעים בדבר, רואים כיצד כל חלקי הפאזל מורכבים על הצלחת ומוגשים בעיתוי המתאים במהלך הערב שנרקם, הדי.גי בקומה העליונה מהדק את האווירה עם הצלילים שנכונים לקצב של הרגע ולעיתים גם נוגעים לכמה שעות באנשים אחרים שאתם פוגשים בהם לראשונה וחולקים איתכם ערב יחיד ומיוחד.
החוויה אצל ברק הייתה לי עוצמתית כי תמיד מרגש אותי לאכול אוכל שמרגש את מי שמכין אותו ושהוא עצמו מתרגש לא פחות גם ממי שאוכל את האוכל שלו.