פיצריית בוטיק המשלבת אוכל גלילי ואיטלקי בכפר ג'וליס


עדי עזרא פורסם בינואר 7, 2020
מסעדות, תמיכה בעסקים קטנים

ביום חמישי האחרון הייתי ביום חופש בצפון לקצת סידורים אז רתמתי חבר ונסענו Biennale Pizza Arte שנמצאת בלב הכפר בג'וליס, פיצריית בוטיק ששמה יצא למרחקים, פנינה קולינרית שחייבים להכיר.
בין סמטאות ציוריות ומבני אבן שקפאו בזמן, נמצאת הבינאלה, פינה קטנה מלאה באוכל טוב ובעיקר מאפים ייחודיים ופיצות מהטאבון בריח משכר.

במרכז המסעדה עומד טאבון איטלקי מקצועי בו סנייה מוציאה פיצות ומאפים רבים שאין כמותם באיזור שהם עיקר המומחיות שלה. הם פרי ניסיון רב שנים בתחום הקולינרי של סנייה בעלת המקום והשפית, מבוסס על למידה והכשרות מקצועיות. "יש בי אהבה לאנשים ,יש בי תשוקה לאוכל, כששניהם נפגשים זה האושר שלי". כך כותבת סניה עאמר בראש התפריט במסעדת בינאלה שפתחה ביחד עם בעלה אחמד.

סניה, הבעלים והשפית של בינאלה Biennale Pizza Arte אחרי שנים של ניסיון, לימודים והכשרות החליטה לפתוח מקום קטן ואינטימי מלא בטעמים, ריחות ותרבות של אלפי שנים ולייצר דווקא בג'וליס מקום איטלקי אותנטי. משחק של מזרח ומערב, גם מנות גליליות ושימוש במרכיבים מקומיים וגם טכניקות מתקדמות וטעמים המזוהים עם המטבחים הגדולים באירופה.

התפריט שסניה יצרה מציע מבחר פיצות (האהבה הגדולה שלה) ומאפים בניחוח איטלקי שיוצאים היישר מהטאבון שבמרכז המסעדה. יש גם ארוחות בוקר טעימות שמוגשות עם לחמים חמים מהטאבון, סלטים מלאי טעם וצבע, שקשוקה אדמונית ועוד. סניה שילבה את כל הידע וההכשרה הקולינרית בתפריט. במקום כאמור טאבון גדול שממנו יוצאים מבחר מאפים ופיצות במגוון טעמים עם תוספות מטריפות וגבינות איכותיות, טעמים איטלקיים ובניחוח גלילי.

בינאלה ממוקמת בפינה קטנה וחמודה בלב ג'וליס, מוקפת במבנים אבן עתיקים עם נגיעות של צבע שמוסיפים הרבה קסם גלילי-איטלקי וחצר מקסימה. מקומות הישיבה בחלל האינטימי סגור וממוזג ובנוסף יש מקומות גם בחצר בתוך מרפסת מקסימה.

הבעלים, סניה עאמר החלה את דרכה כקונדיטורית והיא תמיד אהבה את ההתעסקות עם הבצקים. התפריט בבינאלהמשלב בין המטבח האיטלקי לאוכל הגלילי עליו היא גדלה. פיצות מיוחדות כמו פיצה עם קבב וירקות צלויים בטאבון, פיצה מסאחן עוף עם בצל מקורמל, סומאק וחריסה, פיצה ים עם מוצרלה, שרימפס וקלמרי, פיצה ביאנלה עם סלמון בכבישה ביתית וקרם פרש. בנוסף יש גם מנות קלצונה – עם עראייס, עוף, אסאדו וגבינה, מספר סוגי סלטים, כריכים מפנקים וארוחות בוקר אשר מוגשות עם מבחר מטבלים הום מייד, פוקאצ'ה מהטאבון וסלט ירקות טרי, בין השעות 10:00-14:00. תחילה הזמנו שתי מנות ראשונות, האחת- סביצ'ה סלמון שהורכב מסלטון של קוביות דג סלמון נא, מיונז, בצל ונגיעות פלפל צ'ילי חריף על סלט עלי רוקט:

המנה השניה – קובנייה מבשר עז שהוגשה על פיתה דרוזית קריספית משוחה בשמן זית עם סלט עלי רוקט בזילוף רוטב בלסמי. קובנייה, טרטר בקר ערבי , קובה מבשר נא שמקורה במטבח הסורי-לבנוני. כאן היא מקבלת קיק עדין מחומץ בלסמי, צנוברים, פרוסות פלפל צ'ילי חריף וענני פרמז'ן. זסט לימון מעל הקובנייה ונוצר הביס המושלם !

הקובנייה מוגשת על פיתה דרוזית משוחה בשמן זית שהפכה לקריספית וסלט עלי רוקט רעננים וקורנישנים.

התפריט מבוסס על הבצק האיטלקי שנאפה בתוך טאבון ,מאפים בסגנון נפולטיני, הבצק אוורירי, תפוח וקליל עם תוספות מהמטבח הדרוזי. בגזרת המאפים היה לי ברור שאבחר מנות שהן לא פרופר מהמטבח האיטלקי כמו פיצה מרגריטה שבטוח שהיא מעולה כי הבצק נאפוליטני ותפוח אלא בחרתי בפיצה קבב, ירקות צלויים בטאבון, רוטב עגבניות, קציצות קבב, מעוטר בטחינה לימונית. בצק הפיצה עשוי למופת, הוא תפוח, אוורירי קליל ומעליו שכבת בשר ג'וסית מלאת טעמים ותבלינים יחד עם ירקות צלויים בטאבון, רוטב עגבניות ,פלפל חריף, עלי רוקט רעננים שפוזרו מעל, טחינה לימונית וצנוברים קראנצ'ים. וואו איזו פיצה, מפוצצת בטעמים, הבצק מאיטליה, התוספות מהמטבח הדרוזי ! הפיצה קבב הוגשה עם פנכה עם טחינה סמיכה וזיתים ירוקים, טחינה וצנוברים לקישוט.

וכך הבצק נראה מהצד, שימו לב כמה הבצק תפוח ואוורירי:

בנוסף הזמנו קלצונה אסאדו, אסאדו בטאבון, בצל מקורמל, גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות, מוגש עם סלט עגבניות ובצל פיקנטי. אתחיל מזה שהופתעתי מגודל הקלצונה שהיה פשוט ענק! הקלצונה במילוי שופע של שיערות בשר אסאדו מפורק בבישול ארוך, בצל מקורמל שהוסיף מתקתקות, רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה שהותכה. הבצק מאיטליה אבל הטעמים מהכפר, כמה נפלא !!  הקלצונה הוגש עם סלט עגבניות ובצל סגול בקוטב פיקנטי ופנכה עם טחינה סמיכה.

וכך זה נראה אחרי החיתוך, שפע של בשר אסאדו מפורק:

סנייה היא קונדיטורית אז לא וויתרנו על קינוח הבסבוסה שלה. בסבוסה היא מנת קינוח המשתייכת למטבח הים תיכוני והיא חלק מהמטבח הערבי, הטורקי והיווני. את הבסבוסה מכינים מבלילת סולת וממתיקים אותה בעזרת מי זהר או מי ורדים. בסבוסה נימוכה, מלאה במיצים ובטעמים ומעליה פוזרו פיסטוקים קצטצים בנדיבות.

בנוסף אכלנו את הקרם ברולה (קינוח מפורסם מהמטבח הצרפתי). הברולה מורכב מקרם וניל אפוי המצופה בסוכר או בסוכר חום ונחשף לאחר מכן לחום עליון. הקרם ברולה הוגש עם דובדבני אמרנה ושיערות חלווה שלא עשוים מטחינה אלא מחומוס.

הכתבה נכתבה במקור בבלוג טועמת ורצה לספר לחבר'ה

אהבתם? שתפו!
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

האוכל בבינאלה איטלקי בניחוח גלילי יצירתי וטעים, האירוח באווירה איטלקית, אי אפשר להתעלם מהריחות המשגעים של הפיצות והמאפים היוצאים מהטאבון. הכל מוגש בנדיבות ובמחירים שווים לכל כיס, מומלץ מאד לבוא על בטן ריקה. שרות מעולה, אירוח מכל הלב ויחס אישי מהבעלים ומהמלצריות. היה פשוט נהדר, פנינה קולינרית שחייבים להכיר בצפון, אהבתי!

9
שירות
9
אוכל
9
מגוון
8
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום