הקציצה שלנו באמת הייתה שחורה


אריאל בא פורסם באוגוסט 2, 2019
מסעדות

דיימנו את זה: אתם מגיעים בצהרי יום שבת לקלנוע, רכשתם כרטיסים, רציתם להכנס למסעדה שבה יש סה"כ כ3 שולחנות תפוסים מתוך כ20, ובמקום לקבל שירות כיד המלך מציעים לכם לעלות קומה למעלה, לפאב. כל זאת למה? כי חסר מלצר. אחד.

כך קרה לנו בבלאק-בורגר במתחם יס פלאנט בירושלים. כמסעדה היחידה במתחם (לצד פאב, סניף של מקדולנדס וארומה), כנראה שהם מרגישים שאין תחרות. המארחת החמודה באמת ניסתה להכניס אותנו, אך מנהלת המשמרת התעקשה שנשב על הבר (שאגב לא נורא בכלל! השולחן מחובר לבר אך עם ספות נוחות ונורא נחמד), וגם זה רק אחרי שחיכינו כרבע שעה יחד עם עוד זוג, ורק 2 שולחנות היו מוזמנים מראש. כלל לא ידעו את המארחת שלא להכניס אנשים, ותגובת מנהלת המשמרת לשאלתינו הייתה שנעלה קומה למעלה, לפאב. לאחר אותה רבע שעה כאשר ה"לחץ" השתחרר, נכנסנו וקיבלנו תפריטים.

תפריט הבלאק מגוון מאוד, אם כי יקר (בממוצע כ80 ש"ח להמבורגר ללא תוספת).
הם מציעים עסקית לזוג (189) אותה לקחנו, ובה תוכלו לבחור במנה ראשונה מהתפריט, מנה עיקרית (מנות מסוימות מהתפריט עסקית בלבד) וקינוח. מנות ההמבורגר והכריכים מגיעים עם תוספת לבחירה כל אחד, אך התפריט כולו לא כולל שתיה או תוספות על המנה. למנה ראשונה לקחנו כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק, אני לקחתי המבורגר WAGYU מדיום-רייר עם סנט מור מעל (גבינת עיזים מותכת, תוספת 14) והום פרייז, חברתי לקחה את השלישיה, מיני בורגרים של Black, פיקיניה וטלה, כולם ברמת מדיום, מעליהם גבינת צ'דר (11), ולתוספת לקחנו את הצ'יפס כך שנטעם משניהם. לקינוח בחרנו את הקרם בורלה, ולשתות לקחנו שנינו קולה (13 כל אחד) וקוקטייל פירות יער (41).

את ההזמנה לקחה מאיתנו הברמנית, שככל הנראה לא אהבה שמוציאים אותה למלצר, חוסר הסבלנות והעצבים הורגשו בטון הדיבור שלה. לפחות את הקוקטייל היא הכינה כמו שצריך, טעם הוודקה לא השתלט אך נכח, הפירות המתוקים נחתמו בטעם הלימון החמצמץ ולא הגזימו עם כמות הקרח.

לאחר השתיה הגיעו הכנפיים וסלסילת הרטבים. הכנפיים מוגשים בקערית ולצידה קערית לעצמות, וזוג מגבונים לניקוי הידיים לאחר אכילתם, מחשבה טובה וראויה לציון. הכנפיים היו מעולים ולא "שחו" ברוטב, הרוטב היה מעודן ולא נשרף בטיגון. הבשר גם הוא היה רך וטעים. המלצר היה לחוץ לקחת את הצלחת משום מה והייתי צריך לסיים את הכנף האחרונה בזריזות כי הוא פשוט עמד לידי עם צלחת העצמות בידו וחיכה.

סוף סוף הגיעו ההמבורגרים להם ציפינו וחיכינו, וכגודל הציפייה- גודל האכזבה. אתחיל עם הWAGYU- בשר משובח זה לא היה, אינני יודע מה שמו בקציצה. גם מדיום זה לא היה, יותר בכיוון הוול. גבינת הסנט מור בהחלט הייתה טובה, לפחות ממנה נהנתי. לא ברור מה עובר על הגריל או על הגריל-מן שלהם, שכן בשלישיה כל בורגר היה עשוי במידה אחרת. אבל הי- הצ'דר ומעטפת ההמבורגר היו אחידים- שרופים. כנראה שבאמת ההמבורגר פה הוא בלאק. טעמן של הקציצות בשלישיה היה קצת עדין מידי, רק באכילת הקציצה לבד יכלנו להרגיש בהבדל, הלחמניה לבדה מספיקה להחניק את טעמה ולא תרגישו בהבדל. הירקות היו טריים, ופשוט מצאנו את עצמנו מנשנשים מהסלט (?!) במקום מהבורגר.

כנראה שהמבורגרים זה פשוט לא התחום שלהם, כי בנוסף לאלכוהול והמנה הראשונה שהיו מעולים, גם הקינוח הפתיע מאוד! ההגשה הייתה יפה מאוד כפי שתוכלו לראות בתמונה. הטווילים (עוגיות דקות מאוד) היו פריכים ולא שרופים כפי שנתקלתי בעבר, בין טוויל לטוויל פיזרו בנדיבות קרם ברולה קפוא במרקם גלידה מתוקה, ומעל בננות שקורמלו עם רום. מעל הכל פזרו קצת אבקת סוכר, אשר לא הורגש בשילוב הנהדר בין החם לקר. עוגיות הטוויל לא היו מתוקות מידי ושימשו כחוצץ עדין בין הקרם המתוק לטעם הבננה המתוקה והרום.

יצאתי מהבלאק בתחושה מעורבת. מצד אחד, הקוקטייל, הראשונה והקינוח היו מאוד טובים! אך מצד שני, השירות שהוא חשוב ביותר לא היה משהו, וההמבורגרים, שאמורים להיות גולת הכותרת של מקום כזה, היו מביישים גם דוכן מזון מהיר בבנגקוק (אגב- יש אחד כזה עם כוכב מישלן). כנראה שמגיעה להם הזדמנות נוספת, אולי לפני הסרט הבא, אם הבר שמעל יהיה סגור.

המסעדה נגישה.

אהבתם? שתפו!
אוכל בירושליםיס פלאנט ירושליםמזון מהירפתוח בשבת
אריאל בא אריאל, בן 21, מומחה איזי :) ברמן, מלצר, מנהל אירועים ומדריך סיורים לשעבר. קרניבור, חובב אוכל מהמטבח האמריקאי והאיטלקי, בעל ידע בתחום הקולינאריה ואלכוהול, יין וויסקי בפרט. אוהב אוכל טוב, טיולים ולגלות את כל המקומות הנסתרים. מחכה לתגובות והמלצות! לכל הכתבות של אריאל בא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

כנראה שבאמת כדאי ללכת לבר 55 למעלה. אולי שם ההמבורגר טוב.

6
שירות
2
אוכל
6
מיקום
9
אוכל בירושליםיס פלאנט ירושליםמזון מהירפתוח בשבת
אריאל בא אריאל, בן 21, מומחה איזי :) ברמן, מלצר, מנהל אירועים ומדריך סיורים לשעבר. קרניבור, חובב אוכל מהמטבח האמריקאי והאיטלקי, בעל ידע בתחום הקולינאריה ואלכוהול, יין וויסקי בפרט. אוהב אוכל טוב, טיולים ולגלות את כל המקומות הנסתרים. מחכה לתגובות והמלצות! לכל הכתבות של אריאל בא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום