לא רק מתנחלים!

ג'אפן ג'אפן קניון ההרים, צומת גוש עציון

אריאל בא פורסם באוגוסט 5, 2019
מסעדות, מסעדות כשרות

כיליד גוש עציון וכאחד שזוכר את המכולת בשכונתית ביישוב כחנות הגדולה והמגוונת יותר באיזור, לא יכלתי להתעלם מההתפתחות הגדולה בצומת: סופרמרקטים רחבים, קניון ומסעדות, הפתוחים לכולם ללא אפליה. רשתות רבות מזהות את הפוטנציאל שבאיזור המתפתח, והפעם בחרתי לבחון את סניף ג'אפן ג'אפן שבקניון.

הסניף אמנם קטן ומחזיק רק כ4 שולחנות בפנים ועוד כ4 במרפסת המקורה, אך נראה שעובד ללא הפסקה. את פנינו קיבל המנהל שהושיב אותנו, המלצריות מיד באו עם התפריטים (ניתן לבחור בין טאבלט או תפריט מודפס). אין חובה להזמין מראש אבל מומלץ בשעות העומס. 

התפריט הכשר מגוון להפליא, ישנם עשרות סוגי רולים, קומבינציות, מרקים, מנות עיקריות, קינוחים ועוד. בהחלט הופתענו מהמגוון. היה קשה, אבל לבסוף בחרנו בבאן בורגר (57), קאי מנאו (59), ראפ טיקה (59) וצ'אזה ביף (72), כל המנות הוגשו עם תוספת לבחירה. לשתות ביקשנו רק קנקן מים, וקיבלנו כוסות עם קרח ולימון, משהו שאין בכל מקום וראוי לציון לשבח. בכלל, השירות פה הרגיש אישי ותרם מאוד לחוויה.

ראשונות הגיעו מנות הביף והראפ, נקודה קלה לרעתם שכן משפחה בד"כ תרצה לסעוד יחדיו, וסתם ישבנו וחיכינו 8 דקות לשאר המנות. מנת הצ'אזה ביף היא בעצם רצועות אנטריקוט דקות בנגיעת טריאקי עדינה, מוקפצים בווק יחד עם חצילים ובצל ירוק, מעליהם מונחים 2 עלי בזיליקום(?). הבשר מוגש על מצע גוהן (אורז לבן מאודה), ולצידו קערה נדיבה של בוטנים טחונים. הבשר עצמו היה עשוי במידה טובה כמו כן החצילים. הרוטב היה טעים ולא נוזלי מידי, אבל כמות הבשר פשוט לא הייתה מספקת. ביחס לשאר המנות אשר היו זולות וגדולות הרבה יותר, ציפינו ליותר בשר, זו לא מנה ממנה ניתן לשבוע, והעלים שהונחו לא רק שלא היו קשורים בטעמם למנה, גם לא היו טריים. כנראה שהמקום מתמחה יותר במאכלים יפניים קלאסיים ולא במודרנים. לצערי גם האורז, שכן ציפיתי שיציל את המנה, היה מבושל ולא מאודה, ועל כן היה קשה מאוד לאכול אותו עם מקלות. כן אציין לשבח את צלוחית הבוטנים בצד, טעים לנשנוש גם בצד וכך הלקוח בוחר אם לשים עם המנה בוטנים או לא.

במנת הראפ טיקה יש 2 טורטיות עמוסות עד לרמת הבוריטו ברצועות חזה עוף מוקפצות בצ'ילי. לאחר גילגול הטורטיה נתנו לה צלייה מהירה על הגריל, מה שהפך את הטורטיה לקראנצית וטעימה. העוף לא שוחה בצ'ילי כך שהטורטיה לא מגיעה ספוגה, למעוניינים המנה באה עם קערית צ'ילי, בה השתמשנו בעיקר לערימת הצ'יפס הפריך והמופלא שבחרנו כתוספת.

מנת הבאן בורגר בהחלט הייתה המוצלחת ביותר. זוג מיני בורגרים מעולים, החל מהלחמניות המאודות שקיבלו נגיעה על הגריל, מה שגרם למעטפת פריכה וקראנצית ללחמניה רכה ולבנה; קציצות הבקר שנעשו ברמת המדיום בצורה מושלמת, היו עסיסיות וטעימות, והונחו מעל תערובת פטריות מטוגנות בטריאקי ובצל מקורמל על מצע חסה טריה. בצד חיכתה ערימת הום פרייז בטריאקי, צילי מתוק ושומשום. התפוחי אדמה היו קראנצ'ים מבחוץ, רכים מבפנים ולא ספוגי שמן, כאילו זה הרגע הרתיחו את השמן במיוחד בשבילינו. במנה הזו ובמנת הראפ היה דגש על חומרי גלם איכותיים וטריים, וההשקעה הורגשה! כל הכבוד.

נסיים בקלאסיקה של האוכל היפני, עוף בלימון, הלוא היא הקאי מנאו. רצועות חזה קטנות מטוגנות בטמפורה ומוקפצות בצ'ילי, שומשום ולימון. גילינו בין הנגיסים כמה ששהו זמן רב מידי בשמן, והאורז באמור גם כאן לא מאודה, אך בסה"כ המנה הייתה מוצלחת וטעימה; לאורך כל המנות לא הגזימו פעם אחת ברכיבים והרטבים, יש שם למישהו במטבח לשון מדוייקת מאוד.

חייב לציין לזכותם את הנקיון בסניף וההגשה היפה והאסתטית.

בסיום האוכל קיבלנו שי מהמלצרית, זוג כפכפים על כל 190 ש"ח שהוצאנו. אמנם לא בשביל זה באנו אבל תמיד כיף לקבל מתנות.

הסניף נגיש ונמצא ממש מחוץ למעלית.

אהבתם? שתפו!
אוכל אסייתיאוכל יפניאוכל כשרגוש עציוןמסעדהמסעדה אסייתיתמסעדה בגוש עציוןמסעדה כשרהמסעדה מומלצתקניון הרים
אריאל בא אריאל, בן 21, מומחה איזי :) ברמן, מלצר, מנהל אירועים ומדריך סיורים לשעבר. קרניבור, חובב אוכל מהמטבח האמריקאי והאיטלקי, בעל ידע בתחום הקולינאריה ואלכוהול, יין וויסקי בפרט. אוהב אוכל טוב, טיולים ולגלות את כל המקומות הנסתרים. מחכה לתגובות והמלצות! לכל הכתבות של אריאל בא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

הסניף הקטן משמש את כל תושבי הגוש החפצים במעט טעם אסיאתי, ועושים זאת ברמה גבוהה. הנקיון, השירות, האוכל ואף המתנות הקטנות הבטיחו שנגיע לעוד סיבוב.

8.5
שירות
9
אוכל
8
מגוון
9
אוכל אסייתיאוכל יפניאוכל כשרגוש עציוןמסעדהמסעדה אסייתיתמסעדה בגוש עציוןמסעדה כשרהמסעדה מומלצתקניון הרים
אריאל בא אריאל, בן 21, מומחה איזי :) ברמן, מלצר, מנהל אירועים ומדריך סיורים לשעבר. קרניבור, חובב אוכל מהמטבח האמריקאי והאיטלקי, בעל ידע בתחום הקולינאריה ואלכוהול, יין וויסקי בפרט. אוהב אוכל טוב, טיולים ולגלות את כל המקומות הנסתרים. מחכה לתגובות והמלצות! לכל הכתבות של אריאל בא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום