האותנטיות שנעה בין איטליה לגליל

Juvani ד"ר ג'ורג' וייז 20, תל אביב יפו

עדי עזרא פורסם בדצמבר 18, 2022
מסעדות

ארוחת ערב עם חברה במסעדת ג'ובאני בתל אביב אשר ממוקמת במתחם ברושים בסמוך לאוניברסיטת תל אביב. האחים פאדי-פאולו ומרוואן-אנטוניו סמעאן פתחו לפני כשנתיים את מסעדת ג'ובאני האיטלקית. השניים נולדו באיטליה, לאמא ואבא ערבים-נוצרים שהכירו בטיסה לאיטליה.

בימים אלה, אחרי שנתיים שהמקום הפך פופולארי בקרב הסטודנטים החליטו האחים סמעאן, להביא למטבח של ג'ובאני את הסיפור השלם של חייהם ויצרו תפריט מיוחד המשלב את שני המטבחים האיטלקי והגלילי-ערבי, שהוא בעצם סיפור חייהם. האוכל שאכלו באיטליה, האמא בישלה את המטבח האיטלקי בנגיעות ערביות שבאו לידי ביטוי בתבלינים, במנות ערביות אותנטיות ויצרו טעם המשקף את הייחודיות שלה ואת האותנטיות שנעה בין איטליה לגליל.

את התפריט בנה להם השף האיטלקי לורנצו מזאטי שעבד באל קמינו ברומא.
בצק הפיצה נעשה במקום, מתכון של אימם וכך גם המתכון לבצק הפסטה הטרייה.

התפריט של ג'ובאני כאמור עושה כבוד לארץ המגף עם פיצות ופוקאצ'ות שיוצאות מטאבון איטלקי, מבחר סלטים טריים, פסטות שונות וכריכים מלחם שנאפה במקום. מנות רבות מהמטבח האיטלקי והערבי גלילי כמו:
קובה-נייה מבורגול עם קלמרי על הפלאנצ'ה, שמן בזיליקום, שמנת חמוצה, צנוברים, בצל ירוק, פטרוזיליה וכוסברה.
כדורי ארנצ'יני עשויים מפריקה עם פרמג'אנו ומוצרלה על קולי עגבניות ושמנת חמוצה מתובלת.

סלט פטוש – חסה, עגבנייה, מלפפון, בצל ירוק, בצל סגול, נענע, סומק, זעתר, קרוטונים וגבינת פטה,שמן זית ולימון.
פיצה לחמאג'ון – פיצה עם בשר טחון בתיבול גלילי, עם צנוברים, צנונית ואורוגולה.

פוקאצ'ה שווארמה – בשר בקר מבושל בישול ארוך, עטוף בפוקאצ'ה, סלט ירוק, טחינה ועמבה.
רביולי ריקוטה ופרמג'אנו – שום חמאת עגבניות שמנת ועגבניות שרי.

פיצה טרטופו – רוטב מסקרפונה כמהין, מוצרלה, פטריות, פרמג'אנו ופטרוזיליה.
פתחנו את הערב עם קוקטייל מבוסס על ברבון ויסקי אמריקאי, פטל שחור, ליקר ברנדי משמש ואמארו סנטוני.
ליקר בסגנון דולצ'ה אמארו איכותי העשוי מ-34 עשבי תיבול.

הזמנו פוקאצ'ה בוקר עם מוצרלה, קרם לאבנה, זעתר טרי, מוגשת עם עגבנייה ומלפפון.
הכי פיוז'ן, שילוב בין בצק איטלקי ומוצרלה למרכיבים ים תיכוניים כמו קרם לאבנה וזעתר וירקות טריים חתוכים גס. 

למנות ראשונות הזמנו קובה-נייה עם קלאמרי.
קובה מבורגול רך, עדין ומלא טעם בצבע אדום עז ומפתה, ומעליה קלאמרי על הפלאנצ'ה, שמן בזיליקום, שמנת חמוצה וצנוברים קלויים.

סלט אה-לה רומנה, נתחי ארטישוק צלויים בשמן זית, קציפת לאבנה, בצל סגול, צנוברים ושקדים קלויים ,שמן זית ולימון.
סלט רענן ופרשי, ללא ספק קציפת הלאבנה משתדכת מצויין לארטישוק הרומאי הצלוי.

פיצה לחמאג'ון, בצק פיצה עם בשר טחון בתיבול גלילי, עם צנוברים, צנונית, אורוגולה ועגבניות שרי טריות שפוזרו מעל.

פטוצ'יני שמנת פטריות, שום, פטריות פורטובלו, שמפיניון, תרד, כמהין ופרמג'אנו.
כי היה בא לנו פחמימה בדמות פסטה מנחמת ברוטב שמנת ופטריות. מנה פשוטה, הכי קלאסית ומוכרת.

קינחנו עם טירימסו – קינוח איטלקי מסורתי, המורכב מקרם חלבי אוורירי ובישקוטים ספוגים בקפה.

הטירמיסו במרקם עשיר, מנה לא קטנה ומפתיעה בגודלה.

תפריט הקוקטיילים: 

לעוד כתבות על אוכל וברים – חפשו אותי בבלוג טועמת ורצה לספר לחב'רה
אהבתם? שתפו!
מסעדהמסעדה איטלקיתמסעדה איטלקית בתל אביב
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

מסעדה איטלקית-ים תיכונית במתחם ברושים בסמוך לאוניברסיטת תל אביב. תפריט המשלב שני מטבחים, איטלקי והערבי גלילי, שהוא בעצם סיפור חייהם של הבעלים. ייחודיות ואותנטיות הנעה בין איטליה לגליל. השירות לבבי, מנות האוכל גדולות ומפנקות מכל הלב.  

8
אוכל
8
שירות
8
אווירה
8
מסעדהמסעדה איטלקיתמסעדה איטלקית בתל אביב
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום