מאז שעברנו לגור באיזור השרון ועזבנו את כל הטוב והשפע שיש לתל אביב להציע, אני בחיפוש תמידי אחרי פנינות קולינריות שעומדות בסטנדרט התל אביבי (כי אין מה לעשות, האוכל הכי טעים וברמה הכי גבוהה נמצא בעיקר שם).
נכון שלא חסר קונדיטוריות, בתי קפה ומסעדות באיזור, אבל מתי-מעט מהן מצליחות לעמוד בציפיות שלי.
אז כשהגענו לג'ורנו בהרצליה בהמלצתה של חברה קרובה, שמחתי לגלות שגם באיזור השרון יש מקומות שלא מתפשרים על השילוש הקדוש טעם-איכות-נראות (שילוש קדוש שיצרתי בו הרגע).
אני מתנצלת מראש שלא צילמתי את היופי שהולך בפנים, כי כמו השם "ג'ורנו"- הכל שם נראה כל כך טוב, שהייתי חייבת להתרכז בבחירת המאפים ולא בצילומים .
תור ארוך משתרך מחוץ לקונדיטוריה, וכשנכנסים פנימה, עולם ומלואו של קראוסונים, בריושים, מאפים מלוחים, בורקסים, סנדביצ'ים, עוגות, עוגיות ממרחים ועוד.
איך שעוברים את סף הדלת מרגישים לרגע בפריז. הכל כל כך יפה ועשוי בצורה מוקפדת, שגורמת לך להרגיש שמישהו כאן השקיע מחשבה ואהבה, ולא סתם ייצר מאפים להמונים.
השלל שיצאנו איתו:
מאפה מבצק עלים עם קרם פטיסייר ופירות יער
בריוש חמאה ממולא בקרם שוקולד-אגוזי לוז
בורקס גבינה מלוחה מבצק קרואסון חמאתי (שנטרף עוד לפני שנזכרתי לעצור רגע ולצלם),
וגם- קרואסון שקדים, ביסוני קשקבל ורוגלך (אמרתי שהיה קשה לבחור!)
גם הקפה היה פשוט מצוין.
אחד היתרונות הגדולים של המקום שהוא נמצא דקת הליכה מהים, מה שמשלים את החוויה, גם בימינו שאי אפשר לשבת מהמקום ולהנות מהאוירה שיש בו.
שיהיה לכם בון ג'ורנו ולכו להתפנק! (ואם אתם מגיעים בשישי, אל תיבהלו מהתור, זה שווה את זה).