דוניס זו מסעדת דגים חדשה באווירה יוונית שנפתחה לא מזמן בגבעת שמואל על גבול פתח תקווה, ציר מרכזי שופע מסעדות ומקומות בילוי. עיצוב המקום כולל אלמנטים של ים, תקרה בנויה עם מפרשים, הבר והמסעדה משולבים עץ של סירות וגווני כחול וירוק של מעמקי הים.
התפריט כולו על טהרת דגי הים הטריים, דניס, לברק, לוקוס ברבוניות ועוד. יש גם מאזטים מצוינים לפתיחת שולחן, מנות ביניים כמו פיש & צ'יפס מדג בקלה עסיסי, עראיס דגים, קציצות דגים קארי, שווארמת לוקוס ועוד.
טעימה ממה שאכלנו-
פתחנו את הארוחה עם פראנה מהטאבון מרוחה בשמן זית, רוזמרין ומלח גס עם רסק עגבניות של שבת ובלסמי מצומצם.
איקרה בלקנית נהדרת עם שמן צ'ילי מזולף מעל בצל ירוק ובצל סגול. הזמנתי לברק שלם מטוגן, הדג טרי, בשרו לבן ורך, עור הדג קיבל קריספיות נהדרת מהטיגון והיה פשוט מושלם לאכול ככה אפילו בלי סכין ומזלג.
הוגש עם פנכה של צ'ימוצ'ורי, פלח לימון ופירה חלבי.
קינחנו עם קראק פאי של ביסקוטי, פאי משיבולת שועל, תועפות חמאה כאמור, רוטב קרמל מלוח, פירורי מרנג נוגט וקראמבל אבץ.
הקראק פאי היה נהדר ומרקמו היה רך מאד ושילוב הטעמים היה מצוין בין המתוק לקרמל המלוח.
מושלם!
עוד על מסעדת דוניס תוכלו לקרוא אצלי בבלוג – טועמת ורצה לספר לחבר'ה