קמנו לשבת החורפית הזאת עם חשק עז לצאת לטייל אבל- הכל בוצי ואי אפשר לדעת אם יתפוס אותנו גשם באמצע המסלול..
חשבנו איך אפשר להרגיש קצת טבע וגם להתפנק עם משהו טעים, וכך מצאנו את עצמנו בדרך ל"מטבח של רמה" בנטף.
רק 45 דקות נסיעה מהמרכז ליישוב המקסים בתוך הרי ירושלים ולמסעדה שלא פעם הוגדרה כ"מסעדה עם הנוף הכי יפה".
בתקופה הזו הם פועלים (איך לא) במתכונת סלסלות פיקניק וטייק אווי . הצטיידנו בסלסלה, ואני חייבת להודות שהיא שהייתה הייתה פשוט חלומית!
חשבנו שאחרי שניקח את האוכל, נצטרך להמשיך בנסיעה ולחפש מקום ללפיקניק שלנו, אבל לשמחתנו חשבו על הכל ופיזרו מחצלות בטרסות הירוקות שסובבות את המסעדה וצופות לנוף המיוער והפראי. אפילו דאגו לצייד אותנו בכלים (אמיתיים תודה לאל! לא חד"פ) וקנקני מים.
מצאנו לנו מחצלת והתחלנו לחקור את תכולת הסל:
פסטו-סלרי, קרם חצילים, קונפטי שומר עם פטה, איולי עמבה, זוקיני שום-קונפי וזעתר, מרק ארטישוק ירושלמי, סלט עם החסות הכי פריכות שיצא לי לטעום (לא חשבתי שאפשר להתלהב מחסה), ריבת שזיפים ועוד.
הסל מגיע עם תה קר טבעי מתוק (מרגישים שנקטף היישר מחלקת עשבי התיבול שבחצר) ולחם שנאפה במקום.
כל ביס הוא חוויה של טעם, הכל טבעי, טרי ומיוחד.
חוץ מתכולת הסל אפשר להוסיף מאפים, עוגות, יין ושתייה חמה. אנחנו הוספנו שני פאטייר ממולאים זעתר וכרישה, קופסאת גבינות קשות (קטנטנה) וקפה.
היה סופר נעים וטעים, הדבר היחיד שגורם לחוויה הזאת להיות קצת פחות ממושלמת הוא המחיר של הסלסלה. לטעמנו היא אובר-פרייסד בייחוד שעוד צריך להוסיף קפה, גבינות ועוד כמה מאפים כדי להשלים את הארוחה. (מחיר הסלסלה הזוגית- 246ש"ח ! והוספנו כמעט 100 ש"ח על הדברים מסביב). אף על זאת, נשארנו עם כמות יפה של ממרחים שחזרו איתנו בצנצנות הביתה.
מלבד זאת, כל החשקים שלנו נענו:
יצאנו מהעיר ובנסיעה קצרה הגענו לטבע , התפנקנו עם אוכל טעים ומיוחד,
ובתקופת הטייק-אווי הבלתי נגמרת, זה הכי קרוב לנוחות ואיכות של מסעדה באויר הפתוח.