אני בשבוע חופש אחרי שעזבתי את העבודה ואני לקראת עבודה חדשה, זמן טוב לסידורים וכדומה, אז יצא לי להיות בפגישה בפתח תקווה וזו הייתה הזדמנות מצויינת סוף סוף להגיע ל- "הסנדוויץ' של אמא".
מירי ביטון, בשלנית ביתית עם יד מעלפת באוכל, סוג של נינג'ה במטבח עם אנרגיות מטורפות, ככה התרשמתי ממנה מהזמן הקצר בו שהיתי במסעדונת החדשה שלה שפתחה. המקום החדש שהיא פתחה סמוך לשוק על טהרת הסנדוויצ'ים עם אוכל ביתי הכי אותנטי שיש. עד עכשיו בכל תקופת הקורונה היא הוציאה משלוחים ממטבחה הקטן שבביתה ומכרה לשכנים ומכרים מהאיזור לביבות ירק עירקיות, ג'חנון והסנדוויץ' של יום שישי המפורסם בחלה.
תכל'ס, אין על הסנדוויץ' של יום שישי בצהריים לפני ארוחת השבת .סנדוויץ' אליפות בתוך לחמניה רכה, מטבוחה חרפירפה, חצילים מטוגנים ושניצל קריספי.
כן זה נהפך לטרנד מטורף בשנתיים האחרונות בהרבה דוכני אוכל ברחבי הארץ. ברור לי שיש עוד סנדוויצ'ים בז'אנר הזה שגם טובים והפעם אתמקד בסנדוויץ' הנפלא של מירי בפתח תקווה.
המקום כאמור על טהרת הסנדוויצ'ים הביתיים, אופציית ישיבה במקום, T.A או משלוחים לאיזור.
בתפריט איך לא -סנדוויץ' יום שישי -מטבוחה, חצילים ושניצל, יש גם מנה צמחונית, חלה עם עיג'ה -קציצות ירק, מטבוחה, חציל מטוגן וביצה קשה, שניצל סביח-חלה בסגנון סביח ובתוספת של שניצל. כמו כן, יש גם ספיישלים מתחלפים כמו חלה מתוקה עם מטבוחה וקציצות ברוטב עגבניות ועוד.
אז מה אכלנו?
סנדוויץ' של יום שישי, בתוך חלה רכה ואווירירית שסופגת את כל הטעמים, שכבה יפה של מטבוחה חרפריפה שעברה בישול של 6 שעות, יוצאת מעין ריבה במרקם מרוכז וסמיך בטעם מאד מעודן. יחד עם שני נתחי שניצל מחזה עוף שהושרו במרינדה וצופו בפירורי לחם, שומשום, קצח ופלפל שחור, השניצלים מאד קריספיים. בנוסף לחצילים מטוגנים ללא הקליפה. הסנדוויץ' ג'וסי מלא בטעם. כל כך סגר לי את הפינה לארוחת הצהריים בצורה הכי מנחמת ומחבקת שיש.
הסנדוויץ' השני מוצלח אף יותר וחלומי, שניצל סביח, הכלאה בין מנת סביח מפנקת ומושקעת לסנדוויץ' של יום שישי עם השניצל.
שניצל סביח עמוס במרכיבים טעימים, הסנדוויץ' עשוי שכבות, טעמים ומרקמים, כל המרכיבים משתלבים נהדר לידי ביס מושלם. כל כך ג'וסי ועמוס שכבות.
מדובר על אותה חלה מתוקה ואווירית עם שניצלים דקים וקריספיים, חומוס ביתי, מטבוחה חרפריפה מרוכזת וטעימה, חציל מטוגן ,ביצה קשה, תפוח אדמה בטמפורה כמו של הפלאפיות הוותיקות, עגבניות שרי, טחינה, פטרוזיליה ומלפפון חמוץ.
הסנדוויץ' הוגש עם טחינה ועמבה בצד.
סנדוויץ' מדהים, שיחוק המאה. המרכיבים כל כך משתלבים ביחד.
הוא ענק ומשביע, מתומחר כ-50 ש"ח. כמובן שלא סיימתי אותו מרב שהיה ענק ועמוס מרכיבים וארזתי אותו ב-T.A הביתה.
אכלתי אותו ונהנתי ממנו מאוחר יותר ביום.
יש גם גרסה צמחונית לסנדוויץ' בתוך חלה מתוקה עם לביבת ירק כזו של בית, פלאפית ושמנמנה עם טחינה, מטבוחה, חציל וביצה קשה.
בנוסף אפשר לקנות הביתה בקופסאות את ממרחי הדגל שלה: המטבוחה המפורסמת של מירי בבישול ארוך, סלט קולסלאו, סלט גזר מרוקאי, סלט סלק, חציל במיונז, חציל וטחינה ועוד.
לכל אלו שכמוני מתגעגעים/ות לאוכל של אמא זה הכי קולע בטעם של "בית".
אוכל לא מתיימר וטעים, המקום נקי וכשר.
עוד כתבות אוכל תוכלו למצוא אצלי בבלוג: טועמת ורצה לספר לחב'רה