הפנינה החדשה של פנינת השרון


לירון קסנר פורסם בדצמבר 1, 2022
מסעדות

אין דבר יותר כיף מלבוא עם ציפיות נמוכות ולגלות שאכלת את הכובע. כבר חודשים שאני נוסעת על דרך ירושלים ליד מרכז גמלא, שהעסקים בו מתחלפים יותר מהר מממשלות ישראל, ורואה את השלטים המבטיחים עם המסר The king is coming, במחשבות שאותו מלך חייב להיות עירום.

תושבי רעננה כבר התרגלו שאין באזור מסעדות שעושות חשק לחזור אליהן, בטח בגזרה האסיאתית. אחת הסיבות לציפיות הנמוכות קשורה בקונספט של המסעדה – דיינר אסייאתי. הניסיון מלמד אותנו שלרוב כשמנסים להיות גם וגם יוצא שלא מצליחים להיות כלום. קינג קונג מוכיחה אחרת.

הזכיינות של המסעדה הגיעה לרעננה מחיפה שבה הרשת מחזיקה בשני סניפים והיא חלק מקבוצת La Table העומדת מאחורי הצלחות אחרות כמו פאט ויני האיטלקית ומינה טומיי. ההשקעה במסעדה ניכרת בכל הפרטים החל מהעיצוב האורבני והמרשים שכולל בר גדול במרכז, תלבושת המלצרים, השירות ועד רמת הצלחות. רמת המחירים בה מתונה ביחס לשוק, בטח למסעדות ברמה הזו.

בהיעדר מקום בשולחנות התיישבנו על הבר. בגזרת האלכוהול הזמנו קוקטייל מבוסס ג'ין ובזיליקום ובירה. הברמנים פירגנו בצ'ייסרים ושפע של טעימות קוקטיילים שהיו מצוינים אחד אחד. הזמנו בעיקר ראשונות ולאור המחירים הנחנו שיהיו קטנות. הגודל שלהן היה מעל המצופה אבל מעבר להכל הטעם פשוט היה מצוין.

ניסינו את הקינג קורן – מנת קלחי תירס לכאורה פשוטה אבל עם רוטב ברביקיו דומיננטי ומעולה אחריה הגיעה מנת הסביצ'ה המרעננת, בתוך תפוז עם רוטב מעט פיקנטי וטעים במיוחד. השתכנענו גם להזמין אגרול. חשבתי שאין מה לחדש כאן אבל התבדתי. זה ביי פאר האגרול הכי טעים שיצא לי לאכול.

בגזרת המרקים, בים בם בם הלוא הוא מרק התירס, ישבור את כל מה שאתם חושבים על הז'אנר. גם כאן לקחו מנה מוכרת ומשמימה והצליחו להפוך אותה למצוינת. המנה העיקרית היתה הצ'ינג וצ'אנג – אורז עם ירקות וכרובית מטוגנת אליהם הוספנו סלמון – טיפה פחות מוצלחת מהראשונות. היא טעימה ונדיבה ובכל מקום אחר הייתי מאוד נהנית ממנה אבל היא קצת החווירה לידן.

למרות שהיינו מפוצצים היינו חייבים לנסות קינוח כלשהו. עפנו באוויר עם פרנץ' טוסט שמוגש עם גלידה, שניהם ברמה הגבוהה ביותר. רק שסיימנו לאכול והסתכלנו מאחורי התפריט גילינו שיש עולם סושי שלא ידענו על קיומו שהתחבא לצד השתיה. זו אולי ההערה היחידה למקום. כנראה מתוך רצון לא להעמיס על התפריט, הם העבירו את הסושי לאחור וחבל.

כמה נדיר לזכות בימינו באוכל טעים, מחיר סביר, שירות מהיר (מאוד) ואדיב, שרק עושים חשק לפעם הבאה. מספיק לקרוא את כמות הביקורות הטובות שהמסעדה צברה בפרק זמן כל כך קצר ולהבין שיש פנינה חדשה בפנינת השרון.

כל מה שנותר לנו לקוות שהיא לא תיפול כמו רשתות אחרות, שרצות לפתוח עוד סניפים שפוגעים באיכות. בינתיים, נחזור שוב ושוב. זה לא שיש לנו אלטרנטיבות טובות וראויות יותר לכסף ממילא.

אהבתם? שתפו!
דיינרמסעדה אסייתית
לירון קסנר אוהבת לצבור חוויות, לגלות מקומות נסתרים, פינות שקטות ואטרקציות שוברות שגרה בארץ. מאמינה שהיופי הוא בדברים הקטנים והפשוטים, אותם משתדלת לחלוק עם הבן זוג והילדה. לכל הכתבות של לירון קסנר

3 תגובות לקינג קונג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

תעשו לעצמכם טובה ואל תוותרו על קינג קונג המפתיעה, מבטיחה שלא תתאכזבו. אוכל טעים , מחיר טוב, שירות מהיר – מה עוד צריך לבקש?

10
שירות
10
מחיר
10
אוכל
10
דיינרמסעדה אסייתית
לירון קסנר אוהבת לצבור חוויות, לגלות מקומות נסתרים, פינות שקטות ואטרקציות שוברות שגרה בארץ. מאמינה שהיופי הוא בדברים הקטנים והפשוטים, אותם משתדלת לחלוק עם הבן זוג והילדה. לכל הכתבות של לירון קסנר

3 תגובות לקינג קונג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום