בורקס מים תורכי ועוד שלל פחמימות מנחמות בדרום תל אביב


עדי עזרא פורסם באוקטובר 21, 2019
מזון מהיר, מסעדות, תמיכה בעסקים קטנים

לא הרבה יודעים או מכירים אך לפני מספר חודשים נפתח מקום חדש ברחוב שוקן 30 בתל אביב. מקום מקסים בדרום תל אביב של שתי אחיות ממולדובה שמכינות מאפים מדהימים במחירים שפויים והן נותנות פייט הוגן לבורקס המים בשכונת התקווה. ביחד הן משלבות כוחות ומכינות פה מאכלים מלוחים תורכים לצד מאכלים מתוקים שהם בעיקרם רוסיים. שתיהן מצוידות במיומנות ובניסיון של שנים רבות, מה שבטוח שתהנו פה מבורקס איכותי כמו בתורכיה !

המקום פה בעל צביון טורקי אותנטי שבו ניתן ליהנות משלל מטעמי המטבח הטורקי: גוזלמה, פוצ'ה, שבלולים וכמובן הרבה מתוקים כמו סוטלאץ' טורקי, קשקול טורקי ועוד רבים שמוכרים לכולנו מהסדרה "הכלה מאיסטנבול". שתי האחיות המקסימות ממולדבה ורבים מהמאפים הם מתורכיה, אחת מהן נשואה לבעל תורכי אז לא מן הנמנע שהיא תפנק אותו ואותנו במאכלים ומאפים שנושאים זכרנות מהבית בתורכיה. החלל פה גדול ופשוט וישנם מקומות ישיבה רבים, ההתמקדות פה לא על נראות המקום אלא על האותנטיות והמאפים הנהדרים שהן מכינות. עוד במקום וויטרינה ובה כל המאפים לתצוגה ומטבח גדול ומרווח בו הן מכינות במקום את שלל המטעמים.
בוויטרינה תמצאו מאפים שונים כמו סו בורק -בורקס מים עם גבינה ותרד, לא בורקס קריספי שגרתי שאנחנו מכירים. מדובר על בורקס עשוי מסוג של שכבות עלים שדומים לעלי לזניה שעוטפות תרד וגבינה ונכנס לתנור.

וכך זה נראה לפני שזה נכנס לתנור:

תחילה התחממנו עם תה תורכי:

התחלנו עם פלצ'ינטה (מאפה גבינה ממולדובה), בצק דק שופע גבינה שהיה פשוט מצוין. הבצק פה פה דק עם כמות נדיבה של גבינה מלוחה, גבינה בסגנון טברוג הרוסית. כמו כן ניסינו את הפוצ'ה תורכיש מעין לחמניית בצק במילוי גבינה מלוחה:

באותו היום שהגענו הן בדיוק הן הכינו סו בורק עם בשר טחון. בורקס מים, סוג של שילוב בין פשטידה לעלי לזנייה במילוי בשר טחון וכמות נדיבה של פלפל שחור.
עלי הבורקס שהיו במים הם רכים וגמישים ורק העלים מעל היו מעט קריסיפיים בזכות האפייה בתנור. ללא ספק ניכרת המיומנות של שתי האחיות ושמירה על המסורת של שתי האחיות המדהימות פה.

כל הבורקסים במקום מוגשים לצד זיתים ירוקים, רסק עגבניות וביצה קשה.
לצד הבורקס נשנשנו סלט ירקות טרי שכלל עלי חסה, מלפפונים, עגבניות, רימון וזרעי דלעת בתיבול פשוט של שמן זית, לימון , מלח ופלפל

קינחנו עם כנאפה מעולה שלשמחתי לא הייתה מתוקה מדי והייתה בטעמים מאוזנים והוגשה עם גלידה תורכית במרקם חלק:

בגזרת המתוקים תמצאו פה סוטלאץ ומנות אישיות של כנאפה כמו בתמונה:

עוד בתפריט שבלולי פילו במילוי גבינה או תפוח אדמה וגוזלמה במילוי תרד וגבינה כמו בתמונה:

כעבור שבוע לי עוד נותר הטעם בפה המופלא והמאפים פה בתורכיש בוריק כך שאחד מהעובדים במשרד בהמלצתי חזר עם בורקס שבלול תרד עם גבינה, פלפל קלוי ובצל שהיה אחד מהבורקסים הטעימים שאכלתי !!! בורקס קריספי שכל ביס ממנו היה מענג:

כתבה זו נכתבה במקור בבלוג טועמת ורצה לספר לחבר'ה

אהבתם? שתפו!
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

10
שירות
10
אוכל
10
מגוון
9
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום