והפעם נפגשתי עם חבר אחרי העבודה ב- לה קומונה בשוק הכרמל תל אביב, מקום עם אוכל ארגנטינאי אותנטי ואיכותי, חלומו הטוב של כל קריניבור שמעריך וחולם בלילות על בשר דרום אמריקאי. קשה לפספס את המקום החדש ברחוב השומר 1, הדוכן כולו ירוק וצבעוני, עם מקומות ישיבה שצופים על הבר הפתוח.
לאדווארדו הבעלים והשף נסיון רב במסעדות כמו גורדוס, לחם בשר, קפה גן סיפור ועוד. בדוכן החדש הוא מבשל את האוכל שהוא גדל עליו, אוכל ארגנטינאי.
התפריט מצומצם והוא כתוב בגיר על לוח ירוק.
אמפנדס עבודת יד בארבעה מילויים: עוף, אסאדו, תרד ופטריות, 12 ש"ח ליחידה.
ארבעה סנדוויצ'ים: אסאדו, שניצל פרגית, שניצל בקר וצ'וריפן שזה הצ'וריסו, 45 ש"ח כל אחד.
התיישבנו על הבר, החבר שאיתי שתה בירה ארגנטינאית מצוינת ואני קולה זירו והזמנו אמפנדס מצוינים שפתחו לנו את התאבון לבאות.
האמפנדס בעבודת יד טוגנו על המקום והוגשו די בזריזות למרות שאדווארדו היה לבד בדוכן ותפעל ותקתק הכל זריז וביעילות. בצק האמפנדס די דק ולאחר טיגון עמוק בשמן חם, הוא קיבל קריספיות עדינה וטובה. באמפנדס האנטריקוט, מילוי הבשר נדיב וחתיכות הבשר היו גדולות,ולא מדובר בבשר טחון למשל.
כך גם המילוי עם הפטריות והתרד היה גם עשיר ונדיב.
הצ'ימוצ'ורי שמוגש פה הוא נהדר, מאד עשבוני, בעל טעם בולט. אפשר ורצוי לבקש ממנו עוד כי הוא די מעדן !
יש צ'ימיצ'ורי רגיל ויש צ'ימיצ'ורי מעט פיקנטי.
הזמנו שני סנדוויצ'ים, האחד,כריך אסאדו, כי הרי ידוע לכל שאסאדו הוא המאכל בה' הידיעה אצל הארגנטינאים. הוגש בתוך גב'טה לבנה שמגיעה טרייה ונרכשת ממאפיה בסמוך בשוק הכרמל גם. בתוך הגב'טה נמרח איולי פלפלים שהיה פיקנטי מעט כזה שמעקצץ טיפה את הלשון, יחד עם אותו צ'ימיצ'ורי טעים, ירקות חיים-עגבניה, חסה ובצל סגול וכוכב הסנדוויץ' הלא הוא האסאדו שהוגש בחתיכות עבות, ולא בשר מפורק מפורק לשיערות כפי שמכירים פה בארץ.
בשר האסאדו עבר צלייה ארוכה של מספר שעות בחום נמוך על גריל ארגנטינאי ואז הועלה לזמן קצר על הפלנצ'ה. הבשר עסיסי, רך ושמנוני. פה בלה קומונה הוא מוגש כחתיכות בשר עבות מה שהופך את הכריך לאמנם כבד אבל סופר משביע ובהחלט VFM.
הכריך נחצה לשניים הגיע עטוף בנייר והוגש בתוך קופסת קרטון לבנה, 45 ש"ח למנה.
הזמנו גם מילנזה, שניצל בקר, שייטל בתוך ג'בטנה לבנה, איולי פלפלים פיקנטי, צ'ימיצ'ורי, ירקות חיים ושניצל בקר בטיגון עמוק. גם פה הוספנו בכל ביס וביס מהצ'ימיצ'ורי החריף הנהדר שלא היה כזה חריף אם בכלל, הוא נטה יותר לכיוון הפיקנטי.
קינחנו עם אמפנדס עגול במילוי ריבת חלב ושוקולד. שוב מדובר בבצק אמפנדס דק שטוגן וקיבל בועות וקריספיות במילוי עשיר של ריבת חלב ושוקולד ואבקת סוכר שפוזרה מעל. כל כך כך פשוט ועדיין כל כך טעים.
ממליצה בחום לכל מי שעובר בשוק הכרמל ומעוניין להתפנק באוכל ארגנטינאי מסורתי וטעים.