השבוע נסענו למסעדת לימאני ביסטרו Limani Bistro שנמצאת על אחת הנקודות היפות על קו המים הישראלי בנמל קיסריה.
מומלץ תחילה לעשות איזה טיולון רגלי רומנטי קצר בטיילת קיסריה לאור הירח בין שרידים ארכיאולוגיים המוארים בקפידה.
את הקסם של מסעדת לימאני ביסטרו אפשר להרגיש כבר בכניסה לנמל קיסריה.
מסעדת לימאני, "נמל" ביוונית, שוכנת למרגלות מצודה צלבנית בת 2000 שנה, משקיפה לנוף מרהיב ומוקפת ים.
במסעדה שני מפלסים, כ-150 מקומות.
ישבנו במרפסת בחוץ ממש על קו המים ונהנינו מבריזה מדהימה מהים ,לגמרי תפאורה טבעית מרהיבה.
לרגע חשבתי שאני בכלל ביוון ולא בישראל. עיזבו שלא רציתי בכלל ללכת הביתה. רק כשהבנתי שהשעה הייתה כבר כמעט חצות ומחר יש עבודה מוקדם על הבוקר בתל אביב , רק אז הכרתי את עצמי כבר ללכת הביתה. כי ישבנו פשוט על המים ולא רצינו לעזוב !
תפריט המסעדה כולל מנות ביסטרו קלאסיות שמקורן מאגן הים התיכון: מנות דגים ופירות ים, מנות בניחוח יווני, צרפתי, איטלקי וספרדי, וכמובן גם ישראלי. המנות נעשות מחומרי גלם טריים טריים, תוצרת חקלאית שמשתמשים בה היא ישראלית, ובתפריט יש הכל: בשרים, דגים, פירות ים ומאפים.
שתינו יין, אני בחרתי בסובניון בלאן -ווילה מריה ניוזילנד בחמיצות מרעננת – אהבתי!
למנות ראשונות , הזמנו ברבוניות מטוגנות, הגיע עם רוטב טרטר.
ברבוניות טריות מטוגנות – הנשנוש האולטימטיבי לצד הדרינק (:
ספנקופיתה – בוריק מטוגן, מאפה קריספי במילוי גבינה בולגרית, מנגולד ועשבי תיבול.
הספנקופיתה היא פשטידת ירק וגבינות יוונית נהדרת והיא אחד מהמאכלים הפופולארים ביוון.
עלי הבוריק קריספיים ומתפצפצים בפה ובפנים מלית נהדרת ועשירה של גבינה בולגרית, מנגולד ועשבי תיבול.
הוגש עם יוגורט עזים,זרעי עגבניה וסלטון של עלי רוקט טריים ופרוסות צנונית.
בגזרת המנות העיקריות הזמנו פילה לברק על ניוקי בחמאת שום, מנגולד ויין לבן.
על צלחת עגולה שקופה הונחו שני פילטים של דג לברק, דג טרי, הותקן כהלכה, העור קריספי ובשר הדג רך וטעים.
הפילטים הוגשו מעל ניוקי קלילים בחמאת שום ויין לבן. מנה נהדרת.
קסרול פירות ים בתנור פחמים, שרימפס ,קלאמרי, ראשי קלאמרי וצדפות, זיתי קלמטה ופטרוזיליה ברוטב שמן זית ,אריסה, שום ואוזו.
מנת פירות ים ברוטב פיקנטי, רוטב עם אוזו, שמן זית ושום שהכי מבליט את טעמיהם הימיים.
הכי יווני שיש.
קינחנו עם עוגת חלב, עוגת ספוג עם קצפת מסקרפונה ורוטב מנגו משגע.
על פניו, העוגה נשמעה פשוטה אך איזו הפתעה נתגלתה כבר בביס הראשון.
קינוח מצוין, טעים כל כך מורכב מעוגת ספוג בחושה ומעליה גבינת מסקרפונה עשירה ורוטב מנגו מתוק שהעניק טעמים טרופיים לקינוח.
פשוט קסם של מקום.
לעוד כתבות על אוכל חפשו אותי בבלוג –טועמת ורצה לספר לחב'רה