נחלת הודו

מא פאו נחלת בנימין 59, תל אביב יפו

אריאל בא פורסם במאי 27, 2019
מסעדות

כחובבי התבשילים ההודיים מלאי הטעם והתבלין המבושלים במשך שעות, קפיצה לצומת הרחובות אחד העם ונחלת בנימין הייתה חובה בעיני.

המסעדה עצמה קטנה וחמודה, 6 שולחנות ישיבה בחוץ ועוד 6 בפנים. החנייה היא על בסיס מקום פנוי ברחובות תל אביב, חניון רוטשילד נמצא במרחק של כ-3 דק הליכה.

את פנינו מיד בכניסה קיבל מלצר חביב, כבר כשרק הסתכלנו בתפריט המוצג לראווה בחוץ. המחירים במפורט בהמשך זולים יחסית למסעדות הודיות בהן אכלנו בארץ, וכולן כוללות את התבשיל בליווי מנת אורז נדיבה.

המטבח ההודי מעט זר לילדים שגדלו על הטיבול המזרח-מערבי, שלא מאופיין בחוזק והטעם, לכן חששנו כשלקחנו איתנו שוב את אלונה המבקרת הקטנה, אך חששותינו נמוגו מיד כשהמלצר הביא לה פינגווין מתקפל שתוכל לשחק איתו עד שיגיע האוכל, ונתן לה לטעום מרטבי התבשילים טרם הזמנתה.

בחרנו מהתפריט בט׳ט’ה ווד’ה (30), ולנו טאהלי עוף (58), וצ’יקן טיקה מסאלה (62). לשתות לקחנו קולה (12), לימונדה (10), קוקטייל (40) וכמובן איך אפשר בלי לאסי מנגו (20).

השתיה הגיעה מיד (לא שהאוכל לקח זמן, תוך 7 דקות מרגע ההזמנה כבר לא היה מקום בשולחן) הקולה והלימונדה הוגשו בכוסות מתכת יפות, ניתן היה להרגיש כי הלימונדה נסחטה במקום. הקוקטייל אשר היה על בסיס קמפארי פסיפלורה וחתימה של לימונענע, היה בדיוק במידה ומתאים לצד ארוחה, אינו חזק מידי אך טעמו ניכר. הלאסי (אשר בגלל בסיסו הפירותי והיוגורט שנוסף אליו מנטרל בקלות את החריפות שבמנות) לטעמי היה עם מעט מידי מנגו ויותר יוגורט כך שהיה מעט דליל, אך היה טעים וטרי מאוד.

הבט׳ט’ה ווד’ה הם מעיין פסטלים מקמח חומוס, בתוכם מצויה מחית תפוחי אדמה ואפונה בתיבול גרגירי חרדל וכוסברה, וגבינת פאניר מותכת. הטיגון מדויק, היה אפשר לאכול את המנה ביד מבלי להכוות, הגבינה נמתחה בביס והמחית הייתה מתובלת במדויק. המנה מגיעה בליווי קדירת גרגירי חומוס ברוטב עגבניות מעט חריף, ומעל מפוזר יוגורט, בצל וכוסברה קצוצים. מומלץ לקחת את הקדירה בצד ולא מעל המנה, כפי שהציע המלצר. במנה 2 חתיכות, כך שהיינו צריכים להזמין מילוי מחדש 🙂

הטאהלי עוף והציקן טיקה הן מנות מאוד דומות: מוגשות על צלחת מתכת מסורתית, אשר במרכז מצוי האורז, ומסביבו קעריות המכילות את התבשילים- ציקן טיקה (רוטב עגבניות עם חמאה ויוגורט) ובטאהלי עוף גם עוף ברוטב קארי. בשאר הקעריות יש רוטב דיאל (עדשים כתומות), יוגורט לבן לוויסות החריפות, סלט חמוצים, תבשיל פלפלים ירוקים (חריף) ורוטב ד’אל (עדשים ירוקות, מזכיר מרק עדשים). במנת הטאהלי נוסף גם ד׳וסה (טורטיה הודית) ותבשיל גרגירי חומוס. ניתן לבקש גם רוטב תאמארי (רוטב מתוק, גם הוא לוויסות החריפות). המנות היו מצוינות! לדעתי כדאי היה להוסיף עוד יוגורט לציקן טיקה בשביל המרקם והטעם העשיר, אך האורז היה רך, וכאשר ערבבנו את כל התבשילים על האורז ועטפנו בדוסה (אוכל הודי אוכלים עם הידיים!) הביס המושלם היה שילוב מדהים המתחיל בחריפות ולאט נימוג עם טעם היוגורט, המושקט לחלוטין עם לגימה מהלאסי מנגו.

אמנם לא טעמנו הפעם מהקינוחים, אך אני בהחלט ממליץ בצורה עיוורת בהתבסס על החוויה הקולינארית המושלמת עד כה.

יש לציין כי המלצר היה מדהים, לא חיכינו לו אפילו לא רגע, הוא לא העיק, וכל בקשה נענתה בחיוך ואנרגיות.

לאלו מכם שלא טעמו אוכל הודי בעבר- תגיעו, תבקשו לטעום מהרטבים, המטבח ההודי מתאים לכל טעם !

המסעדה נגישה.

אהבתם? שתפו!
אוכל בתל אביבאוכל הודימא פאומסעדה הודית
אריאל בא אריאל, בן 21, מומחה איזי :) ברמן, מלצר, מנהל אירועים ומדריך סיורים לשעבר. קרניבור, חובב אוכל מהמטבח האמריקאי והאיטלקי, בעל ידע בתחום הקולינאריה ואלכוהול, יין וויסקי בפרט. אוהב אוכל טוב, טיולים ולגלות את כל המקומות הנסתרים. מחכה לתגובות והמלצות! לכל הכתבות של אריאל בא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

למאו פאו 2 סניפים, ובהם ניתן לאכול מנות גדולות ומשביעות במחירים מצחיקים. השירות מעל ומעבר, תלכו, לא תתאכזבו!

9.5
שירות
10
מחיר
10
אוכל
8
אוכל בתל אביבאוכל הודימא פאומסעדה הודית
אריאל בא אריאל, בן 21, מומחה איזי :) ברמן, מלצר, מנהל אירועים ומדריך סיורים לשעבר. קרניבור, חובב אוכל מהמטבח האמריקאי והאיטלקי, בעל ידע בתחום הקולינאריה ואלכוהול, יין וויסקי בפרט. אוהב אוכל טוב, טיולים ולגלות את כל המקומות הנסתרים. מחכה לתגובות והמלצות! לכל הכתבות של אריאל בא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום