הפעם במסעי אחר האוכל במרכזי הקניות, הגעתי לקניון עזריאלי בירושלים:
בשעת בוקר מוקדמת כאשר התעצלנו להכין דבר מה בבית, החלטנו לצאת לבנדיקט טעים באיזור. חיפוש קצרצר הוביל אותנו למאפה נאמן, אשר לה סניף של מאפיה וסניף נפרד של מסעדה בקניון.
את פנינו קיבל המלצר והוביל אותנו לשולחן. מתחם המסעדה מופרד בגדר נמוכה משאר הקניון, ובו כ15 שולחנות. לאחר עיון קצרצר בתפריט חזר אלינו המלצר שהיה נראה עייף עד מאוד, מה שלא נעים לעיניים, ולקח מאיתנו הזמנה.
תחילה קיבלנו את השתיה שהזמנו, אייסקפה (18) אשר היה מעט קרחי אבל טעמו היה בסדר, מעט תפל; פרי-שייק (28) על בסיס תפוזים עם בננה, אננס ומנגו. השייק היה פירותי ועשיר מאוד, ומרקמו היה חלק ביותר.
ראשון הגיע הבנדיקט שמפניון (49), אשר נאלצנו להחזיר מיד מכיוון שהביצים היו קשות ולא רכות. היה מאוד קשה למצוא את המלצר שענה לנו קצת בזלזול ואמר שיבדוק מה ניתן לעשות. לאחר כמה דקות קיבלנו חזרה את המנה עם ביצים חדשות ונוזליות 🙂 המנה כוללת 2 טוסטוני בריוש קראנצים ומתקתקים צרובים בחמאה, ספוגים ברוטב אלפרדו ופטריות שמפניון מוקפצות, מעליהן הונחו 2 ביצים עלומות עם רוטב הולנדייז עדין וטעים ומעט פלפל. השילוב בין המתוק של הבריוש והשמנתיחד עם החמיצות של רוטב ההולנדייז והמלח-פלפל על הבריוש היוו שילוב מיוחד מאוד ומעניין, כזה שרק בשבילו הייתי חוזר שנית! המנה מוגשת עם סלט ירקות קצוץ, עגבנייה, מלפפון בצל ועשבי תיבול טעימים וטריים, מומלץ לבקש רוטב לאוהבים.
לאחר מכן הגיעה פוקאצה פטה (49), אובל תפוח וקריספי, אשר קצותיו היו טעימים להפליא וספגו טעמי פסטו וגבינה עדינים אך החלק הפנימי נרטב משמן הזית ונוזלי האנטיפסטי. האנטיפסטי שכלל רצועות בטטה מטוגנות וגמבה אדומה היה עשוי היטב, כמו כן קוביות גבינת הפטה נהיו נוזליותוטעימות יחד עם הפסטו. רק בעת הגעת המנה המלצר הודיע לנו כי נגמרו זיתי הקלמטה וכי אין להם במה להחליף. חבל, היה בהחלט יכול להוסיף קצת חמיצות נצרכת למנה. בנוסף הייתי מציע לבקש סלייסר לחיתוך הפוקאצ׳ה, מאוד קשה עם הסכין שנותנים.
הקניון נגיש, מתחם המסעדה מוגבה מעט בגובה מדרגה ועלול להוות מכשול לאנשים מסוימים.