באיזור מרכז העיר ירושלים, מעט נחבא בין הבניינים, נמצאת מנזה, שכשמה בלטינית היא בית אוכל הדוגל בסלוגן שלוב מנות עכשוויות ועדכניות. למנזה כ10 שולחנות בחוץ ועוד כ10 בפנים, ולמרות החלל הלא מאוד גדול מסודרת באופן מופתי סביב הבר המרכזי שעומד ממש באמצע המסעדה, דבר הקסום בעיני. בסופי שבוע ובעיקר בשבתות יש להזמין מקום. הזמנו שולחן פינתי וכך גם קיבלנו. המלצרית הגישה לנו את התפריטים העדכניים ועידכנה אותנו בעייפות על חוסרים וספיישלים. לצערינו היה חסר כמחצית מהמנות העיקריות, ומרכיבים לכמות נכבדת מהקוקטיילים שהמסעדה מציעה, ויש כמובן הרבה כאלו. מן הראוי במקרה חריג שכזה להודיע למזמיני המקום מראש על המצב.
לאחר עיון ארוך בתפריט התחלנו במציאת קוקטייל. למנזה עשרות קוקטיילים, ואם תרצו יבנו לכם אחד ממש לפי טעמכם! בחרנו בקוקטייל פרנץ 10 (42₪), קוקטייל על בסיס ביפיטר 24 עם ליקר משמש אותו החלפנו בליקר תות, בפרוסקו אותו החלפנו ברום וכמובן סאוור, מיץ ליים, עלי נענע ופלח לימון. הטעמים בתחילה לא היו מאוזנים וטעמנו רק מהרום, אך לאחר קצת משחק של הברמן הגענו לתוצאה הרצויה, קוקטייל חמוץ ומתקתק עם סיומת אלכוהולית קלילה. מציין לשבח את המלצרית שנמנעה מלנסות להתאים לנו קוקטייל וקראה לברמן, ואת הברמן גם כן על הסבלנות וההשקעה; כמעט לחלוטין השכיחו מאיתנו את המלצרית הראשונה שהקריאה לנו את החוסרים וממש הייתה עייפה מידי לשאלותינו.
למנה ראשונה לקחנו טרטר סלמון (58₪), טוסטוני קסטן משולשים בשורה מעל פירה עירית; לצידם עיגול מושלם של קוביות סלמון חתוכות קטן קטן ומעורבבות עם קרם פרש, בצלי שאלוט וצילי, מעליהן קוויאר איקורה (קוויאר סלמון) אשר הוא בד״כ מעט יותר מלוח, מה שגרם למנה להיות מלוחה מאוד בשילוב עם תיבול הסלמון, אשר אפילו חריפות השאלוט והעירית או מתיקות הפרש לא הצליחו להסוות. המנה עצמה טעימה וחומרי הגלם איכותיים וטריים, כאילו האיקורה זה עתה נשלפה מבטן הסלמון, אך המליחות הרסה אותה וחבל.
לעיקריות לקחנו ריזוטו סרטנים (82₪) ומנזה בורגר (65₪ ותוספת צ’דר בסך 7₪). הריזוטו מאורז 3 דגנים בושל בציר סרטנים וירקות, ספח את טעמם ונהיה טעים וכבד בצורה יוצאת דופן, המנה גדולה ומשביעה מאוד! מלבד ריזוטו בצלחת תמצאו גם חתיכות בשר וביסק של סרטנים שבושלו למידה מדויקת, טובלו בחמאה ונחתכו קטן קטן לשילוב עם הריזוטו; גילופי פרמז’ן נדיבים, טעימים ומלוחים דיו להעשיר את טעם הריזוטו מבלי לקלקלו.
הבורגר מוגש בלחמניות בריוש קלילה וטעימה מרוחה באיולי, יחד עם חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ ובצל. הקציצה הגיעה בדיוק במידה שביקשנו, אך הגבינה הייתה שומנית מאוד וקצת התקשתה, מה שאומנם לא מורגש בתוך הלחמנייה והאיולי אך ציפינו ליותר. לתוספת בחרנו פירה, אשר היה חמאתי וטעים אם כי גרגירי וטעמו לא השתלב עם הבשר, ממליץ לבקש צ’יפס במקום. בנוסף תקבלו גם צלוחית קטשופ, ניתן לבקש רטבים אחרים.
לקינוח בחרנו עוגת גבינה (36₪), גביע קראמבל עוגיות פריך עם קרם גבינה מתקתק, מעליו קונפיטורת פירות יער וחתיכות אננס. שילוב חמיצות הפירות עם המתיקות העדינה של הקרם היה מוצלח ביותר. הקראמבל היה יבש כשלעצמו, אך נתן טוויסט קראנצ׳י לקרם והפירות הרכים.
המסעדה נגישה.