מסעדת שף גלילית שהפתיעה אותי

ארמון סהרה נין

עדי עזרא פורסם ביולי 9, 2023
מסעדות

ביום שבת לאחר השתכשכות בירדנית הגענו למסעדת ארמון סהארה של השף נשאת עבאס בכניסה לכפר נין, כפר קטן על הכביש בין עפולה לכפר תבור, שזכתה לביקורות טובות לאחרונה.

חלל המסעדה רחב ידיים ויש בו המון מקומות ישיבה:

המסעדה על טהרת המטבח הערבי־הגלילי, סורי ולבנוני המשלבת טכניקות בישול מיוחדות כמו בורות בישול, מעשנה ועוד.
המקום מציע מנות שמתבססות על המטבח המקומי עליו גדל השף נשאת עבאס שהוביל יחד עם אחיו חוסאם, במשך שנים ארוכות את מסעדות אל באבור.
התפריט עשיר ואפשר ללכת בו בקלות לאיבוד ,כולל 40 סוגי מאכלים, מנות ראשונות וסלטים מיוחדים, בשרים וקינוחים, יש גם מנות מיוחדות שמיועדות לארוחה חגיגית משפחתית.

בחרנו בארוחת הסולטן, בסך 220 ש"ח הכוללת תשע מנות במתכונת טעימות ממטעמי המטבח הערבי ־ גלילי.
מגוון מנות קלאסיות מהמטבח הערבי עם דגש על מנות גליליות אותנטיות וחומרי גלם מקומיים וירקות, עשבים ושמן זית ממטע הזיתים של משפחת עבאס ובשר איכותי מעמק יזרעאל.
לא עבר הרבה זמן מהרגע בו התיישבנו והמנות החלו למלא את השולחן בקצב מסחרר, אמנם מדובר על מנות ראשונות אבל הן הוגשו בצלחות גדולות ובנדיבות שאין לתאר. אנחנו במרכז הארץ יכולים רק לקנא !
פתיחת סלטים מגוונים טעימים, הכל טרי ואיכותי ,מטבח עילי מקומי נהדר.

סלט פאטוש עם חתיכות פיתה קראנץ', סלט מהמטבח המזרח-תיכוני, העשוי מפיסות פיתה מטוגנת, ירקות כגון מלפפון, עגבנייה ,בצל, צנונית ומעל גבינה מגוררת, סומאק  ועלי בזיליקום ריחנייים רעננים המקשטים מעל.

סלט טאבולה עשוני חמצמץ ורענן, עשוי מבורגול, פטרוזיליה קצוצה, עלי נענע, עגבנייה, בצל, עשבי תיבול, מיץ לימון ותבלינים שונים אחרים, שבדרך כלל כוללים פלפל שחור, קינמון ופלפל אנגלי.

סלט עלים ירוקים – המרענן הקייצי שהוא בגדר חובה מבחינתי בכל ארוחה כי הוא קליל ובא טוב לצד המנות.
היו בו גם מעט רצועות גמבה, בצל סגול ושומשום מעל – תיבול חמצמץ ובועט – אני כל כך אוהבת.

איך אפשר בלי כרובית בטחינה וסומאק, הוגשה עם חתיכות פיתה קראנץ':

חומוס עם סלט מעשבי תיבול קצוצים ופיצוחים קראנצ'ים כמו קשיו, צנוברים, שקדים ואוכמניות ברוטב סילאן:

סלט מלפפון ועגבניות באלדי, גמבות, פרוסות לימון על יוגורט קרמי עשיר ופיתה קראנץ' :

עלי גפן מופלאים, כל כך עדינים על מצע גרגירי חומוס נימוחים עם עגבניות צלויות מעל:

תבשיל עכוב חמצמץ ומצוין, עכוב הוא קוץ בר המכונה בעברית עכובית הגלגל, בעל טעם עשיר וייחודי.
בתבשיל שמן זית, בצל וסומאק ,הוגש עם פלח לימון שזסט ממנו על הכל – וזה מקפיץ את הטעמים – חגיגה לחך.

טחינה מעושנת בטעמי עישון חזקים עם שמן זית איכותי, צנוברים קלויים וכדורי פלאפל רכים:

סלט מקוביות אבטיח, כדורי מוצרלה וענבים.
סלט מהספיישלים של אותו יום, שף נשאת מלא רעיונות מקוריים.
מעין טייק אוף על סלט קפרזה , קוביות אבטיח, כדורי מוצרלה, נגיעות רוטב בלסמי, ענבים ועלי בזיליקום ריחניים.

הכל הוגש עם פיתות ופוקצ'ה וחריף כמובן.
חשבנו שפה עם הסלטים כבר נסגור את הבאסטה אבל הווווווו לא , המשכנו עם עראיס – חצאי פיתות קלויות בגריל במילוי בשר עסיסי ועז טעם.

הוגש עם רוטב עגבניות חרפרף:

קובנייה – קובה מבורגול רך, עדין ומלא טעם שעליו הונח בשר שהתבשל עם שומן טלה ותבלינים,בצל וצוברים.
מנה עשירה בטעמים, מרקמים וניחוחות.

נקניקיות כבש עסיסיות ברוטב עגבניות פיקנטי:

ואז הגיעו שתי צלחות עם צלע טלה על פריקה מעושנת.
בשר טלה זה טעם דומיננטי שאני באופן אישי "מטורפת" על זה.
צלעות הטלה היו מדהימות ,בשרניות ועסיסיות שנצלו בדיוק במידה ששמרה על עסיסיותן- טופלו נהדר.
סוכריית בשר על מקל – וויתרתי כל הגינונים ואכלתי בידיים, זללתי וליקקתי הכל.
הן הוגשו על פריקי מעושנת עשירה בטעמים.

שיפוד שרימפס איכותי בעל טעם חריכת גריל.
המנה מגיעה בדרך כלל על תבשיל עדשים אבל למי יש מקום בבטן…

קינחנו עם כנאפה בשיפוד- קינוח מיוחד שהשף נשאת יצר ושזוכה לפופולריות.
שיפוד הכנאפה נצלה על האש, חתיכות הכנאפה נצלו מכל הכיוונים, והגבינה רכה.  .
קינוח אסטטי למראה ובעיקר טעים.

לסיכום, הייתה ארוחה מופתית בארמון סהרה, לא רק שכמות האוכל הייתה בשפע ובנדיבות מטורפת, חשוב מכך – האוכל היה טעים ומדהים בזכות חומרי הגלם הטריים והעונתיים, בביצוע מצוין, דיוק טעמים, פשוט נפלא.
לעוד המלצות על מסעדות -חפשו אותי בבלוג: טועמת ורצה לספר לחב'רה

אהבתם? שתפו!
מסעדה ערביתמסעדת שףמסעדת שף בגליל
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

מסעדה על טהרת המטבח הערבי־הגלילי, סורי ולבנוני - מטבח עילי מקומי נהדר. תפריט עשיר ,כולל 40 סוגי מאכלים, מנות ראשונות, שפע סלטים מיוחדים- הכל טרי ואיכותי, בשרים על הגריל וקינוחים. יש גם מנות מיוחדות שמיועדות לארוחה חגיגית משפחתית. מגוון מנות קלאסיות מהמטבח הערבי , חומרי גלם מקומיים וירקות, עשבים ושמן זית ממטע הזיתים של משפחת עבאס ובשר איכותי מעמק יזרעאל. המסעדה ענקית ואידאלית לארוחות עם משפחה, האוכל הגיע במהירות והשירות נהדר.

9.1
אוכל
9
שירות
9
מגוון
10
מסעדה ערביתמסעדת שףמסעדת שף בגליל
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום