מהקצביה לצלחת: מסעדת הבשרים שהפתיעה אותי


עדי עזרא פורסם בפברואר 26, 2023
מסעדות, מסעדות כשרות

בחמישי בערב הגענו למסעדת בן חמו במרכז המסחרי של אור עקיבא. מסעדת קצבים משפחתית הממשיכים את המסורת של הסבא שהיה קצב במרוקו, ופתח לפני 60 שנה קצבייה באור עקיבא. כל הבשרים במסעדה מגיעים כמובן היישר מהקצבייה המשפחתית שם מקצבים ומיישנים את הנתחים המובחרים בעצמם.
מקום שנהפך למוקד עלייה לרגל ולא בכדי, מקום עם איכות בשר שהפתיע אותי Big time.

מדובר על מסעדה וותיקה, אהובה וידועה באור עקיבא והסביבה מזה שנים רבות בזכות הבשרים האיכותיים מהקצביה לתושבי הסביבה והאיזור, בשרים על הגריל במסעדה ודוכן שווארמה שצמוד אליה. נתחי הבשר מוצגים לראווה בוויטרינה גדולה ושקופה בחלל המסעדה, ולאחר מכן הם יועברו טיפול מינימלי עם מלח ופלפל שנותן לבשר האיכותי לדבר בפני עצמו.

בתפריט תמצאו נקניקיות מרגז שמוכנים במקום, טחול ממולא-מהמתכון המקורי של  הסבא ממרוקו, שיפודי קבב הבית, נתח קצבים עסיסי, מולארד, שקדי עגל, כבד בקר, קציצות מרוקאיות, סיגרים במילוי בשר, צנוברים ותבלינים, כבד אווז וסטייקים משויישים.

פתחנו את הארוחה עם צ'ייסרים של ויסקי, יורד בגרון חלק ומחמם את הגוף, ומעלה חיוך או 2, קל !

בחרנו בפתיחת שולחן עם מבחר גדול של סלטים צבעוניים טריים שמוגשים למרכז השולחן שעושים שמח:
מטבוחה חרפריפה, סלט זיתים מרוקאי, חצילים עם עגבניות, טחינה, סלט ירקות קצוץ, סלט אבוקדו, גזר מרוקאי, סלק, כרוב ועוד לצד פיתות טריות ולאפות חמימות.

פטריות בטמפורה מעולות שהונחו על קרם אבוקדו:

סיגרים ביתיים מטוגנים במילוי תערובת בשר, תבלינים וצנוברים.
סיגרים קריספיים במילוי בשר חרפרף:

ואף הוגש קוסקוס מרוקאי שהפתיע בכלל שהגיע עם כל מיליון הסלטים, נראה לי פה כבר שבעתי (:

לכבוד חגיגות 20 שנה למסעדת בן חמו בחרנו במנת הטעימות: טחול ממולא, נקניקיית מרגז, שקדים, נתח קצבים וקציצה מרוקאית, במחיר של 190 ש"ח.
שקדי העגל הבשרניים והגדולים היו כל כך רכים כמו חמאה בטעם חריכת גריל הפחמים, כל ביס מהם היה חלומי.
שקדים מהטובים שאי פעם אכלתי !
טחול ממולא שמוכן במסעדה מדי יום, מנה מסורתית ממרוקו שנחשבת למנת הדגל במסעדה.
טחול ממולא חרפרף, ביס שמחזיר אותי לטעמים מילדות כי אבי ז"ל היה קונה ומפנק אותנו עם טחול ממולא שהיה קונה במרכז המסחרי.
שיפוד נתח קצבים מפתיע שהוכן במידת עשייה מידיום, בשר אדום ורך.
כבד אווז מצוין ונקניקיית מרגז שמוכנת במקום.

המשכנו עם דואט אנטריקוט – סטייק אנטריקוט, שיפוד כבד אווז וצלעות טלה.

סטייק האנטריקוט נצלה אף הוא על גריל הפחמים והיה רך בצורה מדהימה ברמת הוואו.
לא זוכרת מתי נעצתי את המזלג בסטייק והיה במרקם כל כך חמאתי, פשוט בכל ביס הופתעתי כמה שהבשר איכותי וכל ביס היה חלומי.

כבד האווז היה רך ומצוין כפי ששמו מתאר ורומז עליו וצלעות הטלה היו שומניות ועסיסיות – פשוט נפלא !

קינחנו עם תה נענע שהוגש בקנקנן מרוקאי מסורתי ושבקייה – עוגיות יפהפיות ארוגות מרצועות בצק שמטגנים עם תוספת סירופ דבש מתוק במיוחד.

לעוד כתבות על אוכל, מסעדות וברים תמצאו אצלי פה ב-טועמת ורצה לספר לחב'רה

אהבתם? שתפו!
מסעדת בשרים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

מסעדת בשר משפחתית וותיקה, אהובה וכשרה באור עקיבא. מקום שנהפך למקום עלייה לרגל מזה שנים בזכות הבשר המעולה שמגיע היישר מהקצבייה המשפחתית שלהם. הם מקצבים מיישנים את נתחי הבשר המובחרים במקום ואפשר לראות אותם מתיישנים בוויטרינה במרכז המסעדה. סטייקים משויישים, מנות דגל כמו טחול ביתי המוכן במקום מהמתכונים של הסבא ממרוקו, נקניקיות מרגז, שקדי עגל בשרניים וגדולים - מהטעימים שאכלתי, לב בקר, מולרד, כבד אווז ועוד. מלבד בשרים תמצאו קוסקוס וירקות בטאג'ין מסורתי ומבחר סלטים מרוקאים טריים , מעוררי תאבון , סטייל פתיחת שולחן. שירות משפחתי, מאד לבבי.

9
אוכל
9
שירות
9
מגוון
9
מסעדת בשרים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום