אוף כמה שאנחנו מתגעגעים לאכול במסקל המסעדה המקסיקאנית המצוינת ברחוב ויטל, רחוב מרכזי בשכונת פלורנטין שתמיד שוקק חיים ומלא בברים, חומוסיות, בתי קפה, מסעדות ואנשים יפים.
לשבת במסעדת או על הבר עם מרגריטה קפואה כבר לא נוכל בגלל מגבלות הקורונה הבלתי נגמרות, אז בנתיים נתנחם במשלוח אוכל מקסיקאני, צבעוני וטעים ממסקל. במסקל, חוויה מקסיקאנית אותנטית, הן מבחינת האוכל" נאצ'וס, טורטיות אמיתיות וטאקו שמוכנים במקום והן מבחינת האווירה. המקום בימים הטובים טרום קורונה הוא בסגנון בר צבעוני מאד ורועש במידה, גדוש באנשים ואלמנטים מקסיקאניים.
אוכל מקסיקאני עז טעם תמיד יבוא לי טוב עם בירה, שיחה קולחת עם חברה ואווירה שמחה. באופן אישי אני משוגעת על מסעדת Mezcal – בה אכלתי לא מעט ארוחות מהממות, המקסיקאנית הכי טובה בעיר בעיני By far מזה שנים. אני באופן אישי מאד אוהבת את המטבח המקסיקאני ולא רק בגלל המרגריטות והנאצ'וס- יש הרבה יותר למטבח הזה להציע. מדובר על מטבח צבעוני ועז טעם שמשלב את כל מה שאני אוהבת ושם דגש על חריף -לא מתחנף. במסקל תוכלו ליהנות ממנות מקסיקאניות אותנטיות עם טעמים מקסיקאניים מסורתיים, המשלבים שימוש בחומרי גלם איכותיים, טורטיות מקמח תירס בעבודת יד, טאקוס, אנצ'ילדס, מאכלי ים טריים, מנות בשר מעולות ובעיקר הרבה חלפניוס והאבנרו, בדיוק כמו שהמקסיקאנים אוהבים.
פתיחת שולחן מקסיקו סטייל, נאצ‘וס קריספיים שהוכנו במקום עם מטבלים שוניםף סלסת עגבניות פיקנטית, גווקאומלה, פריחולס-ממרח שעועית מצויין,צ'יפוטלה -פלפל צ'ילי חלפניו מיובש ומעושן טעמו חרפרף, סלסה ורדה ,רוטב סלסה טיפוסי למטבח המקסיקאני. סלסה וֶרְדֶה (salsa verde, "רוטב ירוק") – הגרסה המקסיקנית עשויה עם טומטיו, שהן עגבניות ירוקות, מטבל חמצמץ מטריף בטעמו שהעשיר כל ביס וביס, סלסה רוני -ליים כבוש וטבסקו ביתי ירוק מפלפלים חריפים וגם רוטב אדום חריף אשששש שהגיע עם אזהרה ופרצוף סמיילי עליו, שיהיה לנו בהצלה מה שנקרא (:
כל כך שמחתי שהוסיפו לאחרונה את מנות הסביצ'ה המעולות שלהם לתפריט המשלוחים.
סביצ'ה מקסיקאני, דג בס טרי כבוש בליים, נתחי דג טריים ובוהקים עם מלפפון, פלפל מתוק, טבעות צ'ילי, בצל סגול, כוסברה ושמן זית, רוטב חמצמץ ופרשי.
וגם סביצ'ה טיראדיטו פרואני, נתחי בס טרי ברוטב פלפל צהוב וצ'ילי הבאנרו חריף וכוסברה, ברוטב משגע.
שתי מנות הסביצ'ה היו מצויינות, הוכנו ממרכיבים טריים, נתחי הדג הטרי בהקו לידי שקיפות מרוב טריות. מנות קלילות, צבעוניות, מלאות טעם, חמיצות ורעננות.
המשכנו עם מגוון תבשילים מהמטבח המקסיקאני:
תבשיל ביריה מסורתי – אונטריב בקר מתובל בבישול ארוך, בשר מפורק בתיבול נהדר ומאוזן ,הכי מנחם וחמים בערב קר. אורז לבן עם כוסברה וליים, תבשיל שעועית שחורה-הכי מקסיקאני שיש. נופאלס – תבשיל של קקטוס ברוטב עגבניות ושום, מנה חמצמצה ותבשיל שעועית פינטו (מנומרת) וצ'יפוטלה-המנה פיקנטית. שילבנו את כל התבשילים בביסים שונים ומגוונים עם טורטייה תירס טריה, Tostada-טורטיה תירס שטוחה וקריספית- בגרסה המטוגנת ונאצ'וס הום מייד.
קינחנו עם קרם אלפחורס- עוגת גבינה, אלפחורס מפורק וריבת חלב. עוגת הגבינה לא הייתה מתוקה מדי ויחד עם נגיעות ריבת החלב היה שילוב של טעמים מאוזנים ולא מתוקים מדי. בנוסף, מוס שוקולד- מוס שוקולד מקסיקאני ומעליו מוס שוקולד לבן.