בשישי האחרון נפגשתי עם חברה ב-מפגש אסי בנחלת בנימין 51 תל אביב, בית קפה חדש שמנציח וכל כולו מוקדש לקולנוען והיוצר, מעורר הסנסציה בתרבות הישראלית, הלא הוא אסי דיין. האיש הזה הוא חתיכה מהחיים שלנו, גיבור ילדות שעשה כל כך הרבה דברים וחי חיים סוערים.
במקום תערוכת קבע עשירה מעזבונו של היוצר והשחקן אסי דיין. זהו בית קפה עם ערך נוסף מעבר לאוכל ואווירה, קולטורה גבירותיי ורבותיי, בית קפה שכולו תרבות. מז'אנר בתי הקפה בתל אביב של פעם סטייל קפה תמר, ביאליק ומרסנד וכדומה, מוסדות תל אביבים שנסגרו.
בית הקפה הוא אינטימי ועל הקירות מתנוססות מלא תמונות בכאוס ללא היררכיה וסדר כלשהו של אסי דיין מכל מיני תקופות שונות בחיים. צילומי משפחה מאד אינטימיים, טקסטים שלו, מאד חושפניים ואובדניים, צילומים נדירים, תסריטים מקוריים בכתב ידו כולל הערות, כתבות מהעיתונות, מכתבי מעריצות, תמונות סלבז ועוד. כל אלו מהווים השראה ליושבי המקום ומייצרים שיחה בנושא, מקסים!
במקום טלויוזיות ישנות ובהן מוקרנים הסרטים של אסי דיין:
התפריט בניצוחה של השפית נילי מינץ מבית הקפא הנפלא "לורנץ ומינץ" מנווה צדק. תפריט פשוט ועממי שמזכיר את תל אביב של פעם, עם דגים מלוחים מלוינסקי ועוגות ביתיות. הומאז' לאסי דיין שגדל בנהלל, שימוש בחומרי גלם שמגיעים מנהלל כמו שמנת משק, דבש, גבינות, תבלינים מעמק יזרעאל וריבות כי שם הכל התחיל. אוכל ומאפים בסגנון רטרו עם בייגלה רומני בשלל צורות בגלל סרטים כמו גבעת חלפון ובגלל כל סרטי הבורקס, אז תמצאו פה בורקס מעולה.
בתפריט בייגל עם קורנדביף, בורקס במילוי גבינה או תרד, מקלות קוראסון וחמאה ועליהם פרשוטו וביצים עלומות, קרוק מסייה -טוסט בריוש עם קרם כמהין ומוצרלה, קרוק פלורנטין-טוסט בריוש עם קרם תרד וסלמון, סנדוויצ'ונים של בוקר, סלטים טריים, חמוצים תוצרת בית ועוגות שנילי אופה כל יום כמו עוגת גבינה, רד וולווט, טארט פירות, סברינה קלאסית ועוד.
שתינו קפה קר והזמנו כמה מנות לחלוקה.
סלט אבטיח, נענע, פלפל צ'ילי, גבינה בולגרית, שמן זית , סירופ דבש טהור ותה ארל גריי. סלט סופר מרענן, התה והנענע מעניקים רעננות וטעם נהדר שמשתלב נפלא עם האבטיח.
מוזלי פירות עם יוגורט מדהים מנהלל שהוא בסך הכל 5% אבל הרגיש כמו מסקרפונה במרקם קטיפתי וסמיך, פשוט מדהים. הוגש עם פירות טריים, גרנולה, דבש מנהלל וקרם קצח.
סלט נהלל, ירקות טריים ועשבי תיבול, רוטב ויניגרט שומשום, גבינת ג'יבני טבולה בזעתר וסומק מעמק יזרעאל. מסוג הסלטים שאני הכי אוהבת, ירקות טריים עם גבינה מלוחה ותיבול מדויק, סך כל המרכיבים יוצרים סלט פשוט נהדר.
המשכנו עם בייגלה בשרים, אנטריקוט, רוסטביף וקורנדביף, חרדל, איולי שום, מוגש עם חמוצי הבית.
סנדוויץ' בתוך בייגלה טרי, שופע בשרים איכותיים, מאד עסיסי, ג'וסי ונוטף טעמים עם שפע איולי שום וחרדל חרפרף.
מנה מושחתת נוספת, בייגלה קרוק, קורנביף, גבינת צ'דר, גאודה מפולפלת ושתי ביצים בקן.
הוגש עם חמוצי הבית וסלט ירוק רענן.
קינחנו עם עוגת גבינה אפויה מדהימה שנילי מכינה. סיום מוצלח לשישי מקסים בקז'ואל בתל אביב במקום שהוא הרבה מעבר לבית קפה.
מקסים.
אהבתי (: