גבינות שעושים באהבה


נועם פריאנטה פורסם בספטמבר 29, 2020
מסעדות, תמיכה בעסקים קטנים

זהירות התמכרות קשה!

אם יש משהו שאני ידועה בו, זה באהבתי הגדולה לגבינות, גבינות הן העולם שלי ואם הייתי השף אייל שני, גבינות היו העגבניות שלי.

ועכשיו, אספר לכם על מקום מיוחד במינו שנמצא בצומת כח בגליל העליון, במקום מושלם לעצירה בדרך לצימר שהזמנתם.

"משק הירש" היא מחלבת בוטיק מהממת וקסומה, שאת הגבינות שלה מכינים בהמון אהבה. את העיזים מגדלים כאילו היו חיות מחמד, בקיץ העיזים מטיילות בחופשיות בטבע ואילו בחורף נותנים להם קורת גג, ליטופים וברור שגם בטעם הגבינות את האהבה הזאת מרגישים.

מכל המבחר שהמחלבה מציעה אני ממליצה במיוחד על גבינת האייל- קממבר.

עלות הגבינה: 25 שקלים בביקור במחלבה עצמה, 26 שקלים ברשת "ניצת הדובדבן" סניף קרית שמונה.

היא מאוד שונה מקממברים אחרים שתנסו, עד כדי כך שיש סיכויי שתגידו "זאת לא גבינת קממבר, אבל זה מופלא". מעל יש מעטפת דקיקה ומבפנים יש מרקם קוטג'י מעט, עם טעם עדין של גבינת עיזים ומליחות מעודנת.

הגבינות מיוצרות ללא חומרים משמרים כלל, אחוזי השומן של הגבינה לא מופיעים על האריזה אך כשהגבינה כל כך טעימה, היא לא משאירה מקום בכלל לחשוב על קלוריות.

השף יונתן רושפלד גם גילה את הגבינה המופלאה הזאת לפני כמה חודשים ואף הזמין אותה לסלפי, לא פחות ולא יותר! כנראה שההתמכרות לא שייכת רק אליי יותר 🙂

אהבתם? שתפו!
אצבע הגלילגבינותגלילגליל עליוןמשק חקלאיתוצרת גלילית
נועם פריאנטה בת המושבה מטולה שבגליל העליון. מצד אמי אני מגיעה ממשפחה חקלאית שורשית דור שישי מבוני הארץ שמגדלת פירות מתוקים וטעימים במיוחד, בעיקר פירות קיץ (משפחת פיין). מצד אבי, פגשתי את המטבח המרוקאי העשיר בטעמיו ובמגוון המתוקים אותם סבתי מכינה בכל חג ואירוע. להוריי צימרים בגליל העליון ("חלום בגורן"), שם גדלתי בתחום הקולינרי והתיירותי. מילדות פיתחתי אהבה לאוכל, תוך התעניינות במרכיביו. לדוגמא, כבר מגיל 3 התמכרתי לגבינות בשלות. היום, מוצאת אני את עצמי מאוד סקרנית לטעום ולגלות טעמים ריחות ומרקמים חדשים. לכל הכתבות של נועם פריאנטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

אם אתם אוהבים גבינות עיזים אל תוותרו על "משק הירש" ובמיוחד לא על גבינת האייל-קממבר שלהם! תזכרו מה אמרתי בשביל חוויה מושלמת לטיול הבא שלכם בגליל העליון. :)

10
מחיר
10
מיקום
10
אוכל
10
אצבע הגלילגבינותגלילגליל עליוןמשק חקלאיתוצרת גלילית
נועם פריאנטה בת המושבה מטולה שבגליל העליון. מצד אמי אני מגיעה ממשפחה חקלאית שורשית דור שישי מבוני הארץ שמגדלת פירות מתוקים וטעימים במיוחד, בעיקר פירות קיץ (משפחת פיין). מצד אבי, פגשתי את המטבח המרוקאי העשיר בטעמיו ובמגוון המתוקים אותם סבתי מכינה בכל חג ואירוע. להוריי צימרים בגליל העליון ("חלום בגורן"), שם גדלתי בתחום הקולינרי והתיירותי. מילדות פיתחתי אהבה לאוכל, תוך התעניינות במרכיביו. לדוגמא, כבר מגיל 3 התמכרתי לגבינות בשלות. היום, מוצאת אני את עצמי מאוד סקרנית לטעום ולגלות טעמים ריחות ומרקמים חדשים. לכל הכתבות של נועם פריאנטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום