ממשחקי השף לנווה צדק: אוכל דרוזי מודרני

נאיפה מרכז סוזן דלל, תל אביב יפו

עדי עזרא פורסם באפריל 30, 2023
מסעדות

סוף סוף הגענו ארבעה חברים לארוחה במסעדת "נאיפה" של השפית נאיפה מולא במרכז סוזן דלל בנווה צדק.
אחד הלוקיישנים הנוסטלגיים והמרשימים, איפה שהייתה פעם מסעדת בליני האיטלקית וקורדרו.
לוקח כמה שבועות להשיג אצל נאיפה מקום, מומלץ להרשם כי זה ממש שווה את זה. 

המסעדה בבעלות נאיפה ומולה ובעלה. שפית נאיפה מוכרת לנו ממשחקי השף שם הגיעה עד לשלב חצי הגמר עם רזומה נאה במסעדת יפו תל אביב של חיים כהן ולאחר הובילה את המטבח בכשרון רב במסעדת L28 לפני 4 שנים בלילנבלום. גם אז היינו באותו הרכב חברים כמו עכשיו ו"עפנו" על האוכל שיצא מהידיים שלה.
נאיפה אחת השפיות היותר נחמדות שהכרתי, צנועה ומקסימה שמבשלת בחסד רב.
במסעדה החדשה שלה היא מבשלת קלאסיקות מהמטבח השאמי בפרשנות אישית מודרנית עם נגיעות מאירופה.
אוכל דרוזי שנשען מסורות מהבית  כפי שהיא גדלה עליו, בהתאמות ובפרשנות של מסעדה מהוקצעת.

עיצוב המסעדה נקי, חלל המסעדה רחב ידיים ובמרכזו מטבח פתוח גדול שבמרכזו עומדת נאיפה.

ברגע שהתיישבנו קיבלנו על חשבון הבית תה קר עם מרווה וזותה לצד משעשע חך קטן – עיגול פיתה קריספית מתובלת עם חמאת זעתר.
טייק אוף לנשנוש בשווארמיות.
מה ששונה פה שהפיתה הייתה במרקם אוורירי וקליל- נשנוש מצוין.

היינו ארבעה וזה מה מה שאכלנו, כמעט את כל התפריט (:

מלפוף – כרוב בלאדי ממולא, ציר בקר מצומצם, שום קונפי וסחוג שבור.
על צלחת אלגנטית לבנה הונחו גלילי כרוב שגולגלו בעדינות רבה ומולאו בבשר טחון ואורז רך בטעמי בהרט עדינים ברוטב דמי גלס מרוכז של טלה.
ציר בבישול ארוך ורוטב מרוכז שמעמיק טעמים.

סלט פריקי – סלט עלים קצוצים, חיטה מעושנת, שמן זעתר ואגוזי מלך קלויים, סלט מפתיע כי ציפיתי מהפריקי שיתנהג כמו חיטה ויהיה בו משהו כבד, אך נהפוכו הסלט היה רענן , טעים וקליל.

דג פריך בבלילת סולת שמוגש ליד פיתה דרוזית לגלגול עם סלט עלים ירוקים.
טייק אוף לפיש אנד צ'יפס האנגלי לספרינג רול ויטנאמי.
חתיכות דג קריספיות מבחוץ, ורכות מבפנים עם פיתה שעטפה אותם ועלים שהוסיפו רעננות מצוינת, יחד עם רוטב צ׳ילי ירוק חמוץ שהוסיף את הטאץ' לכל ביס.
הרוטב חריף וממכר בטעמו!

פאתייר זעתר – מאפה קריספי במילוי עלי זעתר טריים ובצל, מוגש ים לאבנה מעושנת וזיתים סורים.

פאטה שפונדרה – שפונדרה בבישול ארוך, קרעי פיתה, מסבאחה חצילים, גרגירי חומוס וחמאה חומה.
נתחי הבשר היו רכים כמו חמאה ועדיין המעטה שלהם היה קריספי. הם הונחו על מסאבחת חצילים חמימה ומלטפת בתוך חמאה חומה שעטפה הכל, מנה uאו.

קצת חריף שיהיה – כי חייבים:

מועג'נאת – שני סוגים של כיסוני בצק מטוגנים, שישה מאפים קטנים מבצק עדין ומטוגן, נראים כמו מיני סמבוסק.
האחד בצק עם פלפל שחור במילוי של גבינת ג'יבנה – גבינה מלוחה רכה שלאחר הטיגון נמתחת בכל ביס וביס, הוגש עם ויניגרט העגבניות.
והשני וריאציה על סמבוסק טלה – מילוי בשר טלה מפורק בבישול ארוך ובתיבול דומיננטי ועז טעם. השתלבו נהדר עם יוגורט עריסה שהיה פרשי וחרפרף.
ביסים נהדרים.

סיגר מסאחן – פיתה דרוזית מגולגלת במילוי עוף ובצל בבישול קונפי ,יוגורט שום וסומק
– מנת הדגל של נאיפה עוד מימי L28.
שני סיגרים קריספיים עשויים מפיתה דרוזית דקיקה שטוגנה במילוי עוף קונפי עסיסי ובצל קונפי רכים ומתקתקים.
ביס קראנצ'י, טעים ומענג עם רוטב יוגורט עם שום, סומאק ושמן זית לטבילה לפני.
מדהים איך נאיפה יודעת לזקק מנה משפחתית וגדולה שנשענת על המסורות שלה לידי ביס מאופק ועדין, הכי מתאים למנת פתיחה במסעדת שף.

אחרי המטוגנים קצת ירוקים קלילים ומרעננים.
מנת הירוקים – קישוא בלאדי, ברוקולי וקייל חרוכים, שום פטרוזיליה וג׳מיד-אבן יוגורט.
מנה שעשויה היטב, הירקות פריכים ונגיסים, התיבול לימוני וחמצמץ והג'מיד העניק מליחות טובה ושפע שקדים קראנצ'ים מעל .

ניוקי פריקי – חמאה חומה, כרישה צלויה ברוטב שמנת יוגורט.
במרכז הצלחת הונחו ניוקי שמנמנים מקמח פריקי, שטוגנו עד הזהבה קריספית.
הניוקי היו רכים כמו כריות אויר, והפריקי הוא זה שמעניק לניוקי טעם מעושן מיוחד.
הניוקי שודכו לרוטב עדין של שמנת, יוגורט, כרישה צלויה וחמאה חומה.

שישברק דגים, עוד מנה מדהימה בניחוח אירופאי -מרק בויאבז – כיסונים במילוי לחם אדום ודג פורל מפורק.
השישברק המסורתי הןא בעצם כיסונים במילוי בשר טלה ששוחים במרק יוגטרט חם וחמצמץ.
פה השפית נאיפה מגישה טורטליני עדינים במילוי לחם אדום משובץ באריסה בחריפות קלה בתוך מרק בויאבז-ציר דגים עמוק וקרמי שהאניס מורגש בו לצד נתחי דג פורל צלוי ורך בתוך צלחת עמוקה.  

קינחנו בליאלי ביירות -הוגש בדמות חצי סהר עם פיסטוקים מפוררים וקראנצ'ים וקרם פיסטוקים.
פודינג סולת במרקם עדין וטעים, קרם מסקרפונה ומסטיקה, מי סוכר ופיסטוקים.
טעמים די קלאסיים, מרקם שהרגיש לי כמו דייסה בקטע טוב, מתוק אך לא מדי.

צ׳ופרנו על חשבון הבית בפנקוטה לאבנה – סלסת תותים ,שמן זית וצנוברים מסוכרים.
לאבנה חמצמצה מוקצפת, סלסת תותים ,שמן זית מריר, סומאק וצנוברים מסוכרים, מתוק אך לא מדי.

נהנינו משירות לבבי לאורך כל הארוחה, מהרגע בו הגענו ולקחו לנו את המעילים ועד לסוף הארוחה. משתדלים מאד בקבלת אורחים.
כדאי לבוא מספר אנשים וככה לחלוק הרבה מהמנות מהתפריט,

לעוד המלצות על מסעדות תוכלו לקרוא אצלי בבלוג: טועמת ורצה לספר לחב'רה

אהבתם? שתפו!
מסעדת שףמסעדת שף בתל אביב
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

מסעדת נאיפה בנווה צדק בתל אביב עם השפית נאיפה מולה ממאסטר שף המבשלת אוכל שאמי ביתי שנשען על מסורות משפחתיות ופה הוא מוגש בצורה מהודקת כיאה למסעדת שף. היא לגמרי מביאה את האוכל למקומות יצירתיים ומביאה הרבה כבוד למטבח הערבי המפואר. הכנסת האורחים במסעדה זה אחד הדברים ששמים לב אליו מהרגע בו נכנסים למסעדה.

9
שירות
9
אוכל
9
אווירה
8
מסעדת שףמסעדת שף בתל אביב
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום