את מסעדת סושי בזל אני מכירה כבר שנים, כתבתי עליה מזמן בבלוג שלי במשכנה הקודם והוותיק ברחוב פרישמן בתל אביב, אחת הסושיות האהובות והמצליחות בעיר. זוכרת שגם המשלוחים ממנה תמיד היו טובים והשביעו את רצוני.
משלוחי הסושי תמיד הגיעו מסודרים, הכל טרי ומתוקתק.
המסעדה עברה למשכנה החדש במלון פרימה סיטי בתל אביב ברחוב מאפו. כבר בכניסה למלון ישנו בר צבעוני וססגוני ולאונז' מפנק בסגנון שיקי ובאווירה של חו"ל. עיצוב אלגנטי ומהודר עם מקומות ישיבה על הבר ויש גם כ- 100 מקומות ישיבה בפנים ובמרפסת בחוץ.
בימים אלו המסעדה שינתה קונספט, התפריט הפך לכשר, תפריט פיין דיינינג, שמתאים לאווירת חו"ל במלון.
בזמן שחיכיתי על הבר לחברה הזמנתי CORI THUNDER, ג'ין, כוסברה, נענע, לימון, יוזומן, וודקה לימון.
קוקטייל חמצמץ, פרשי ושובב לאוהבי הכוסברה כי מרגישים אותה בטעם בקוקטיייל (:
והדובדבן שבקצפת הוא דובדבן האמרנה שממתיק את חלל הפה בטעם משכר.
על התפריט אמונים חיים אלוש ושאול דרעי אשר יצרו מנות כשרות עם חומרי גלם טריים.
מנות אותנטיות אהובות מהמטבח היפני, לצד ספיישלים מתחלפים בהתאם לסחורה הטרייה המגיעה מהשוק.
מבחר מנות פתיחה, סלטים אסייתים ומגוון רולים ומנות חדשות ויצירתיות.
תחילה הזמנו צ'יפס אבוקדו, אבוקדו בטמפורה, איולי צ'ילי ירוק, ספייסי מיונז.
מנה מטוגנת, קראנצ'ית שובבה ומצויינת, מפתיעה בטעמה.
הנשנוש האולטמטיבי לצד האלכוהול.
סביצ'ה דניס, צ'ילי אדום, עירית, צנונית, בצל סגול, סלק ובצל מוחמצים, נבטי בזיליקום, רוטב מלפפונים לימון ויוזו. שילוב נהדר בין רוטב חמוץ ופרשי לנתחי דגים טריים.
חזה אווז, קרם בטטה לבנה, חלב קוקוס, בצל ירוק, עירית, ג'ינג'ר וצ'ילי.
מנת פתיחה מצויינת, נתחי חזה אווז רכים, הותקנו למידת צלייה נהדרת, על קרם בטטה במרקם קטיפתי.
טטאקי פילה בקר – סלק מוחמץ, טוגראשי, עירית, איולי צ'ילי ירוק.
קסמו של הטטאקי הוא במרינדה הטעימה ובבשר שנצרב מבחוץ ונשאר נא בפנים.
בידו גאדו, סלט שמורכב מכרוב סגול, תפוח אדמה, טופו, סלנובה, עגבניות שרי צנונית, תרד, נבטים, כוסברה, ביצה רכה, רוטב חמאת בוטנים.
סלט מלא בכל טוב , שפע ירקות טובים וטריים עם תפוח אדמה נימוח וביצה חצי רכה בשילוב רוטב חמאת בוטנים שעוטף את הכל.
ממשיכות עם עוד קוקטייל, GINGERELA– גי'ין, סירופ ג'ינג'ר, אומשו, וודקה לימון, לימון, יוזומון, ג'ינג'ר ביר, אפונת וואסבי.
קוקטייל חמצמץ מאד הדרי ופרשי.
תמיד אהבתי את הרולים של סושי בזל שהגיעו במשלוח מצוין.
במסעדה חלקנו רולים של סושי מצויינים. אורז דביק נהדר, דגים וירקות טריים ושילובי טעמים ותוספות יצירתיים.
נהנינו מרול – פנינת הים– טונה וסלמון עטופים בדף מלפפון, רוטב סויה מצומצם, טוביקו שחור, איולי צ׳ילי ירוק. מנה שלא רק נראית צבעונית ומגרה אלא גם טעימה. שילוב נהדר בין עטיפת המללפון הפרשי והטרי לדגים נימוכים וטוביקו שחור מתפצפץ בפה.
הירושימה– אורז סגול, סלמון, סלק מוחמץ, רוטב כוסברה, עירית, שבבי טמפורה אדומה, גוואקאמולה, אבקת הירושימה.
צעירים/ות ימותו על התמונה באינסטוש (:
רול סגול כזה שמגרה את העין אבל לא רק – גם הטעם נהדר !
טרטרול– דלעת יפנית אפויה, פפאיה, שאטה, עירית, מלפפון, ספייסי מיונז, שומשום שחור, טרטר מוסר, צ׳ימיצ׳ורי יפני, צ׳ילי קצוץ
ספייסי טונה – טונה, מלפפון, אושינקו, לימון, ספייסי מיונז, רוטב צ׳ילי חריף, שבבי טמפורה אדומה, אפונת וסאבי, ריבת צ׳ילי.
עוד בתפריט, מנות עיקריות במסעדה מעבר למנות דג/בשר לראשונות, מבחר סלטים ורולים של סושי.
למנה עיקרית הזמנו פילה מוסר, הוגש על מצע של אטריות תרד טריות, רוטב קארי צהוב, קרם קוקוס.
בתור חובבת דגים מושבעת יכולה להגיד שמאד נהניתי מפילה דג מוסר טרי שנצרב לשלמות, עורו היה קריספי ובשר הדג לבן,רך ועסיסי.
הוגש על אטריות תרד טריות ברוטב קארי במרקם קרמי שעטף את הכל, איך אומרים הצרפתים – SUPER!
סטייק פילה בקר, פירה עם קרם קוקוס, פטריות שימאג׳י, דלעת יפנית, ציר סויה מתוקה.
חברה שלי היא זו שהזמינה את המנה הזו , אני ידועה בתור חובבת בשר שמן הלא הוא אנטריקוט, ופילה בקר תמיד נראה לי דיאטטי ובשר רזה.
אך הופתעתי לגלות שפילה הבקר פה יצא במידת עשייה של מידיום, בשר אדום מבפנים ורך וצרוב ועשוי מבחוץ, בציר סויה מתוקה.
קינחנו עם קרם ברולה נהדר, קינוח צרפתי מפורסם.
שכבת קרמל שרוף מעל קרם עדין וקטיפתי בטעם וניל, תחרה של קוקוס עם רוטב פירות יער חמצמץ שנותן את האיזון למתוק.
למרות שהוא פרווה הוא הפתיע ממש לטובה בטעמו !
נמסיס שוקולד, רוטב קרמל מלוח, טוויל שוקולד ואגוזי לוז, בייבי בזיל.
לחובבי קינוחי השוקולד בסיום הארוחה כי בעיני זה קצת מתוק וכבד. טעים כן, אבל תמיד אעדיף קינוח חמוץ וקליל יותר.