ברחוב מונטפיורי, פינת נחלת בנימין, בתל אביב, מתחבאות מספר מדרגות קטנות, שיובילו אתכם לדלת זכוכית גדולה בעלת מסגרת שחורה.
כאשר תפתחו את הדלת ומולכם יעמוד הבריסטה ויברך אתכם לשלום, תדעו שהגעתם ל"סיטיזן".
תלכו בעקבות המלצרית לאורך המסדרון הצר עד שתגיעו ליער הקטן שבלב העיר- לחצר האחורית של בית הקפה הייחודי הזה, בתל אביב.
כדי להפשיר מהקור שבחוץ תזמינו הפוך חזק שיגיע לכם בספל גדול ומפנק, ויחמם אתכם בזמן ההתלבטות מולהתפריט המצומצם.
אם אתם קצת אבודים, תנו לי לעזור לכם.
מתחת למילה בראנצ' שבתחילת העמוד יש מספר מנות, תעצרו על המנה- בנדיקט טרופיקל. ותתכוננו לקבל את שילוב הטעמים הכי יצירתי שטעמתם.
המנה מגיעה על שתי פרוסות בריוש עבה ורך, שמכוסה מעליו בגבינת שמנת כבדה עם עלי אורוגולה. מעל העלים, כדי להצדיק את הטרופיקל שבשם המנה, מונח אפרסמון צלוי. כן, בדיוק מה שקראתם. לסיום המנה מונחות ביצים עלומות על האפרסמון, עם קרם קוקוס- בזיליקום וקצח.
אז מה כל כך גאוני במנה הזאת? הביס בשלמותו יעשה לכם בפה חגיגה של טעמים. שילוב של מתוק עם מלוח – בדיוק באיזון הנכון.
המנה המדויקת הזו גרמה לי לחזור ל"סיטיזן גארדן" שוב ושוב. במהרה המקום הקטן הפך להיות, בית הקפה האהוב עליי בתל אביב.