בסוף שבוע האחרון ביליתי אצל אימי שבקריות וככה על הדרך יוצא לי לאכול ולטעום את כל השפע הקולינרי החדש שיש לחיפה ולסביבה להציע.
ביום שישי אכלנו ב- SmOkin – סמוקין ברחוב קהילת סלוניקי במתחם השוק התורכי בעיר התחתית בחיפה, מזללת המבורגרים וכריכים מעושנים של השפים עמי בר גיל ואושרי מיוסט.
מקום בצ'יל עם מוזיקה עכשווית, מקומות ישיבה מרווחים ברחבה בחוץ:
במקום מעשנות בשר גדולות מהן יוצאות מנות כמו המבורגר מעושן, כריכי בשר מעושן, פיקניה ,אסאדו, קבב טלה ,עופות ועוד נתחים מעניינים לצד ברזי בירה ותפריט אלכוהולי. התפריט מחולק לשלושה:
תפריט המבורגרים מעושן עם שלל תוספות, בשרים מעושנים בפראנה ומעושנים בצלחת כמו עוף מעושן מפורק בצלחת על אורז מתובל בפטרוזיליה ופלפל חריף או על מצע פירה.
כמו כן יש גם מנות צמחוניות.
תחילה הזמנו בירה צוננת מהחבית ונשנשנו טבעות בצל קריספיות :
בחרנו בשתי מנות עיקריות:
סנדוויץ' אסאדו מעושן ומפורק בתוך לחמניית סמוקין שזו לחמניה ארוכה עם שומשום מעל.
הופתעתי מאד מהכמות של בשר האסאדו המפורק, איזו הפתעה מפנקת בכמות הבשר ועושר טעמי הבשר המעושן בתוך לחמנייה ארוכה שספגה את כל הרטבים הנגרים מהבשר העסיסי, יחד עם עגבניה צלויה, עלי רוקט ורוטב טקסס.
וגם, smokin בורגר מעושן ,שומני ועסיסי ולו טעמי עישון דומיננטיים עם תוספת של בשר אסאדו מפורק. כל טעמי הבשר נספגו בתוך לחמניה רכה ומתוקה.
עוד בסנדוויץ' בצל מתקתק שהתקרמל בבישול ארוכות, חזה אווז, גבינת צ'דר שנמסה, איולי צ'יפוטלה וביצת עין נוזלית.
ברגע שנעצנו את הסכין בחלמון הוא פרץ החוצה וצבע את כל המנה בצהוב.
לא רק porn food אלא גם טעים, ג'וסי ומלכלך בקטע טוב.
לצד זה זללנו הום פרייז וכדורי פירה רכים:
עוד על מסעדות וברים תוכלו לקרוא אצלי בבלוג טועמת ורצה לספר לחב'רה