שישי בצהריים החלפנו את הבראנץ' הקבוע שלנו בארוחת צהריים ב- Issa Fish Market ביפו, חנות דגים ומסעדה חדשה ביפו.
ישבנו בחוץ במרפסת הפתוחה שצמודה לחנות, ממש על פינת רחוב סלמה ובת עמי (מתחם נגה) המתחדש, שעבר שיפוץ מאסיבי כחלק מעבודות הרכבת הקלה.
פינת רחוב סלמה 3 הפכה בשנים האחרונות לפינה קולינרית מסקרנת, המשלבת בין עולמות שונים, חומוס אל קלחה, סימונצ'ו בית המאפה הטבעוני ועכשיו גם חנות ומסעדת הדגים של עיסא. בחנות ניתן למצוא מכל השפע שיש לים להציע; דגים ופירות-ים טריים שהביאו הדייגים אשר מונחים על קרח בתוך ויטרינה גדולה שקופה, לצד מוצרים קפואים, תבלינים, רטבים מיוחדים ועוד. הלקוחות מוזמנים לבחור מהוויטרינה של הדגה הטריה ולקבל את זה בתנור, מטוגן או צלוי בהתאם לחשקיו – ולאכול במקום.
סיפורו של עיסא זיותי התחיל בחוף הים ביפו. כבר מגיל צעיר יצא עיסא לעבוד עם הדייגים ופיתח את האהבה והידע שלו לדגים. את האהבה לים ולדייג הוריש לבנו הצעיר, יעקב, שכבר מגיל 8 דג ועובד עם סוחרי הדגים ביפו, מה שהוביל לפתיחת "ISSA FISH MARKET" – חנות ומסעדת דגים משפחתית.
תפריט המסעדה מבוסס על מתכונים משפחתיים ומנות קלאסיות שכולם אוהבים, כמו שרימפס וקלאמרי בחמאה ושום בתוספת צי'פס, חוושי – עראייס דגים, שווארמה סלמון, פיש אנד צ'יפס במחיר אטרקטיבי במיוחד – 45 ש"ח, פילה לברק/דניס מטוגן או על הפלאנצ'ה עם צ'יפס ועוד.
שתינו בירה קרה והזמנו שרימפס וקלאמרי מטוגנים, הרי שמדובר בנשנוש מצוין לצד הדרינק.
מדובר גם באחת החולשות שלי – קלאמרי מטוגן לצד האלכוהול.
הקלאמרי והשרימפסים הם מהסוג הקפוא והאיכותי, לאחר הטיגון קיבלו מעטה קריספי נהדר.
המנה הוגשה עם פלח לימון, פלחי צ'יפס עבים וקטשופ.
כמה פשוט, ככה טעים.
למנות העיקריות הזמנו דגים שלמים מטוגנים. חברתי בחרה בדניס שלם מטוגן שהיה די גדול ועסיסי ואני בלברק מטוגן.
ניכר כי שני הדגים טריים, בשרם לבן רך ועסיסי והם נעטפו במעטה קריספי, קצת מלח וזסט לימון.
סה-טו. כשהדגים טריים, לא צריך דבר מעבר. חומר הגלם הטרי מדבר בעד עצמו.