את מסעדת פאסטל Pastel אני מכירה שנים, מסעדה אלגנטית שכבר אכלתי בה, היה לי טעים בזמנו אבל לא משהו שנחקק בי.
המסעדה שוכנת במרכזה התרבותי השוקק של תל אביב, בליבו של מוזיאון תל אביב לאומנות וסמוך למתחם האופרה ותיאטרון הקאמרי.
מיד כשראיתי שהשף המוערך גל בן משה, זוכה כוכב המישלן (מסעדת Prisim בברלין), מוביל את המסעדה – ידענו שאנחנו חייבים להגיע ולטעום.
במהלך השנים התמקצע וצבר ניסיון עשיר בשלל מסעדות מהצמרת העולמית, בין השאר בלונדון ובשיקגו, לצידם של שפים ידועים רבים.
המטבח של גל מושפע מהמטבח הלבנטיני של מזרח אגן הים התיכון, ומשם גם ההתבססות על חומרי הגלם המקומיים בהם בן-משה נוהג להשתמש במטבח. עקרון העל- חומר גלם עונתי, טרי ומקומי: עשבי בר, בשר טלה, דגה מקומית ותבלינים מזרח תיכוניים.
מסעדת פסטל מאוד יפה, מושקעת ואלגנטית.
מפות לבנות על השולחנות וסידורי פרחים ענקיים ומרשימים, הכי אירופה בלב תל אביב.
הלכנו על תפריט טעימות, 395 ש"ח לאדם.
פתחנו את הארוחה עם לחם דגנים עתיקים וחלות בריוש קטנות במרקם ענני עם חמאת שמן זית ומעליה גרגירי מלח גס.
"עפנו" על החמאה בעלת הטעם הדומיננטי של שמן הזית.
אני חייבת לציין שהתפריט כתוב בצורה לא מפתה כמו – פתיחים: טלה, דג ים וחציל – אין ממש פירוט שיוצר בך איזה עניין ותהייה.
ואז הגיעו שלושה פתיחים:
מנה שנראית כמו טאקו, עלה שיסו במילוי פלמידה נא, מנגו קושו וגרגירי בורגול מעל מתפצפצים – משחק מרקמים נהדר.
אחד מהשוסים בארוחה היה עוגיית אורז בצורת פרח במילוי גלידת חציל קלוי ומעל אבן יוגורט מגורדת.
ביס רענן, מעט מריר ומתקתק בו זמנית, חצוף ומעניין.
טעים מאוד ומיוחד!
טארטלט דקיק עם טרטר טלה קצוץ, חלמון שליו ועלה כובע נזיר. טרטר נהדר, מאוד עדין בטעמו.
סשימי אינטיאס עם פרוסות קישוא, צנונית כבושה ומעל ביצי סלמון מתפצפצים על יוגורט ונענע פרשי וטעים.
מנה ציורית ומלאת טעם.
ביס של קיץ, ביס של חמיצות ומליחות, ביס של ים ואדמה, ביס שכולו רעננות בפה שרוצים ממנה עוד.
גופי קלאמרי במילוי ממרח טלה פיקנטי ותפוח אדמה ברוטב יוגורט, שמן צ'ילי ושמן עירית.
טעמים עזים של טלה והיה בממרח גם מין הפיקנטיות.
הקלמארי הוכן כהלכה ובשילוב עם היוגורט החמצמץ יצרו מנה מצוינת.
משחק של טעמים ומרקמים. אהבנו!
תמנון, עכוב, לארדו ליה, עגבניות שרי וסליקורניה – הממליח הטבעי.
מרק בציר דאשי בתוך כלי חרס, עם נתחי תמנון שנצרב בגריל עם שומן טלה (לארדו ליה) עם ירקות.
ציר מאוד עדין בטעמו.
שישברק במלית מלוחייה -עוד מנה מבריקה וטעימה!
אינטרפרטציה של השף לשישברק במילוי בשר, שמגיע על מרק יוגורט חם.
מדובר בשלושה כיסונים דקיקים מבצק מצוין, במילוי שופע וטעים של מלוחייה.
הכיסונים הונחו על קרם חמניות-טעים ומיוחד, שמן עירית ו-XO פטריות – פטריות מותססות שהוסיפו טעמי אומאמי מובהקים ושאלוט קריספי שמעניק עוד טקסטורה למנה.
המשכנו עם העיקריות:
פילה לוקוס בשרני על תבשיל כרישה ברוטב חמאת ענבי בוסר (חוסרום).
שלושה נתחי לוקוס שנצרבו בדייקנות רבה, הדג היה כל כך בשרני ועסיסי שזה חלום, על רוטב שהוא חמצמץ ועשיר בטעמים.
גם זו הייתה מנה מצוינת.
פרוסות סינטה טלה שנצלו על גריל פחמים, הונחו על קרם דובדבנים חמוצים ומיסו, מעין ריבה מתקתקה עם בצל במילוי בורגול.
הבשר wow – מידת העשייה הייתה מושלמת, בשר אדום ורך.
לקינוח – עוגת גבינת לאבנה וזעתר- שילוב מעניין וטעים שממליח את הקינוח ודובדבנים.
בנוסף, חמישה פוטיפורים – מסוג הדברים שציפיתי שיהיו בסוף ארוחת מישלן, למשל.
היה טופי, מרנג שרוף ושאר טופינים מתוקים וחמודים לסיום הארוחה.
ארוחת טעימות מאוד אלגנטית, היו כמה מנות סופר מיוחדות, מנות נפלאות בטעמן.
ללא ספק שאם היה מישלן בארץ המסעדה הזו בניצוחו של השף גל בן משה, הייתה זוכה בכוכב!
מדובר בשף יצירתי שנותן פרשנות מיוחדת במינה למנות בטעמים ים תיכוניים ובשילוב טכניקות בישול אירופאיות.
שירות מאוד מקצועי ואדיב.
ארוחת הטעימות עלתה 800 שח.
שווי המנות בנפרד 850 ש"ח.
כלומר תפריט הטעימות לזוג חוסך 50 ש"ח.
לשיקולכם/ן.
מצ"ב תפריט:
ב ב 11/4/23 סעדנו 5 אנשים במסעדת פאסטל
ההמתנה בין המנות ארוכה למרות שהמסעדה הייתה בחצי תפוסה.
הזמנו במנות הראשונות 2 טונה אדומה ובמקום זה קיבלנו 1 טונה אדומה ו1 טרטר דג .המלצרית לא הייתה נעימה .ההסברים מה כלול בעסקית היה לקוי ,אמרה שהמנות הראשונות כלולות בעיקרית וכשקיבלנו את החשבון הסתבר שעל מנות מסויימות נדרשנו לשלם תוספת סה"כ 880 ש"ח ללא טיפ האוכל היה תפל את הסטייק פילה ביקשנו עשוי מדיום אחד היה עשוי רייר השני היה קשה ללעיסה השלישי היה בסדר כולם היו תפלים. קציצות הלוקוס והדג ים היו טעימים . אחרי כל זה לא פלא שויתרנו על קינוח.
למסעדה הזו לא נשוב.