הפעם אחרי העבודה קפצנו ל-happy hour שווה ב- פאפי צ'ולו פיצה – Papi Chulo Pizza איפה שהיה פעם בר המשבצת מול ככר רבין. המקום המציא את עצמו מחדש והפך לפיצה בר יין עם תפריט אוכל איטלקי מהיר מעורר תאבון לצד בירות מהחבית ובקבוקים, מבחר קוקטיילים ויינות.
ראינו שיש 30% הנחה על כל תפריט האוכל בין 17-20:00 שזה מצוין. אני בחרתי ביין לה ז'אמל סנסו רוזה Les Jamelles Cinsault Rose, יין צרפתי ורוד, באף פרי אדום, פטל ותות ופריחת ורדים. יין בעל רעננות רבה, פרי טוב, איזון נאה והמון אופי. רוזה דרום צרפתי קלאסי במיטבו.
את התפריט בנה השף יפתח קורן, הפיצות בסגנון נאפוליטני בעלות שוליים רחבים עם בצק שתופח שעות ארוכות. הפיצות פה מבצק שעובר התפחה 48 שעות, יש כמה סוגי פיצות מובנות בתפריט וניתן להוסיף אינספור תוספות כמו: בצל, אננס, אנשובי, בטטה, טונה, גבינה עיראקית, פטריות, שום קונפי, אקסטרה גבינה, פפרוני, פרשוטו, סלמון קונפי ועוד. בתפריט מנות ראשונות ומבחר פיצות מחומרי גלם טריים תוצרת מקומית, בימים כאלו לתמוך בכלכלה הישראלית זה חשוב עוד יותר. במנות הראשונות תמצאו פוקאצ'ה עם מטבל חריף ועגבניות ושמן בלסמי, ארנצ'יני סלק ורוקפור על קרם פסטו, זוקיני מטוגן עם מטבל שמנת ואירית לצד מבחר סלטים טריים.
הזמנו שתי מנות ראשונות לצד הדרינקים:
נשנשנו זוקיני פריך עם מטבל שמנת ועירית, כי מטוגן זה החיים בואו. בתוך קערת אן שחורה קיבלנו ערימה של פרוסות זוקיני קריספיים עם מטבל שמנת ועירית רענן.
ארנצ'יני סלק, גבינה כחולה על קרם פסטו, שלושה כדורי ארנצ'יני קריספיים מצויינים במילוי סלק וגבינה כחולה בפנים, האורז בארנצ'יני קצת אל דנטה עם נוכחות טובה של גבינות, הוגש על קרם פסטו.
בחרנו בשתי פיצות אישיות,
האחת – פיצה לה פולנטה, רוטב פולנטה, פרשוטו, פטריות, פרמז'ן ועירית.
הפיצה מהסוג של הבצק העבה בשוליים וגם במרכז, הבצק נהדר. במקור הפיצה הייתה אמורה לבוא עם פרושוטו ואז עדכנו אותנו שהיא תצא עם בייקון שזה גם מעולה בעיני. רוטב הפולנטה היה עדין, קרמי ומתקתק והוא השתלב נהדר עם הבייקון הקריספי בטעמו המעושן, פטריות וגבינת הפרמז'ן המלוחה.
פיצה שניה, פיצה דה נקניק- רוטב פסטו עגבניות, מוצרלה, פרשוטו, פפרוני ופרמז'ן. גם הפיצה הזו הייתה אמורה לצאת עם פרושוטו וגם זו יצאה עם בייקון שזה מעולה. שוב מדובר על בצק פיצה נהדר מהסוג העבה, הטופינג נכחו בשפע, הן מבחינת הנקניקים והן מבחינת הגבינות ורוטב העגבניות, פיצה מלאה בתוספות וטעמים.
קינחנו עם מלבי טבעוני מסתבר שעשוי מקרם קוקוס במרקם חלק ועשיר וסירופ סלק מתקתק מעל ותערובת ג'עלה מלוחה שהוסיפה מרקם קראנצ'י ומליחות בפייט מול המתיקות. אחלה קינוח, חמוד,פשוט וטעים.
נכתב במקור בבלוג: טועמת ורצה לספר לחב'רה: http://adiezra.co.il/?p=11092