פיצה זה מאכל אהוב בין אם במשלוח או ישיבה במקום או אפילו סתם לגנוב סלייס טו גו כשאנו בדרך.
זה לא משנה עם קראסט דק או עבה, בסגנון נפוליטאני או רומאי, מסוג המאכלים שלעולם לא אסרב להם ומבחינתי לאכול פיצה כל יום.
הפיצה במקור מאכל איטלקי מסורתי. הפיצה הובאה לארצות הברית על ידי מהגרים איטלקים, שם הפכה למזון מהיר מקובל ביותר ומאז פיצה הפכה לאחד ממאכלי המזון המהיר הנפוצים ביותר בעולם.
אחרי העבודה קפצתי לפיצה רוזמרין שבלינקולן תל אביב.
מדובר על פיצריה שכונתית באווירה ביתית וחמימה והבעלים קובי שפותח פה את הבצקים לפיצה, מלהטט בין לשים על הפיצות טופינג ובו זמנית גם נותן את השירות הכי נדיב וחם שפגשתי מזה הרבה זמן לכל הלקוחות.
בתפריט מבחר פיצות בגדלים שונים לצד סלטים טריים ופסטות.
הזמנו פיצת הבית חצי חצי גודל M (מדיום), חצי פיצה מרגריטה – רוטב עגבניות, גבינה ובתוספת ארטישוק אה לה רומאנה מעל.
החצי השני, פיצת ביאנקה -פיצה לבנה בתוספת פטריות, רוטב שמנת, אגוז מוסקט וגבינת מוצרלו באפלו.
הפיצה נכנסת לתנור לוהט ומוגשת כשהיא רותחת ומבעבעת, אין על הריח המגרה הזה בעולם של פיצה שיוצאת מהתנור החם, כל שנותר זה לקחת משולש ולהתענג על הטעם.
הפיצה פה מהז'אנר הדק, בצק מחמצת, אפשר לראות את הבועות מחמצת מעל.
הבצק מקמח איטלקי ,היה דקיק ופריך, רוטב העגבניות הביתי היה טעים, וגבינת מוצרלו באפלו של גד פוזרה בנדיבות מעל שנמסה בעסיסיות שכזו.
בנוסף אכלנו שני סלטים:
סלט קיסר – חסה טרייה ופריכה, קרוטונים קראנצ'יים, מיקס עגבניות שרי טריות, רוטב קיסר קלאסי שמוכן במקום מאנשובי ומעל ענני גבינת פרמז'ן.
סלט יווני – מיקס עגבניות שרי, מלפפון, בצל סגול, זיתי קלמטה, אורגנו טרי, קוביית גבינת פטה, זעתר, לימון סחוט, שמן זית ורוטב וינגרט.
שני הסלטים הותקנו במקום והוכנו מירקות טריים.
בנוסף, חלקנו פסטה עם ארטישוק א-לה רומאנה – זיתי קלאמטה, ארטישוק קונפי, עגבניות לחות, קרם שום ופטרוזיליה.
רוטב פשוט, מרכיבים איכותיים, פשוט וטעים.
פיצה רוזמרין היא מסוג המקומות שמזכירים את הבית והילדות, כשהיינו יושבים במרכז המסחרי, לפני עידן האינטרנט. שהיינו נוגסים בפיצה מקומית ופשוט נהנים מהטעם של הפיצה, מדברים אחד עם השני, לא בפייסבוק ולא באינסטגרם.
המקום כבש את ליבי בזכות היחס הסופר לבבי של הבעלים לכל הלקוחות עם חיוך רחב, אחד נותני השירות היותר חמודים והאדיבים שפגשתי מזה הרבה זמן.
בכלל אני תמיד מעדיפה לתמוך ולבוא לאכול בעסקים קטנים ולא לאכול ברשתות הגדולות.
לעסק יש כשרות צוהר.
לעוד כתבות על אוכל וברים חפשו אותי ב- טועמת ורצה לספר לחב'רה