שישי בצהריים הגעתי לחיפה לסוף שבוע משפחתי הכולל מפגש וארוחה עם כל אהוביי ובילוי עם החברים הצפוניים. כשאני כבר מגיעה לצפון אני תמיד מתכננת וקובעת עם חברים במסעדות מקומיות, הפעם נפל הפור וקבענו לארוחת צהריים בצ׳יוויטו Chivito, מסעדה דרום אמריקאית בעיר התחתית שבחיפה.
בימים אלה מרחיבים בצ'יוויטו את התפריט, ומעבר לסנדוויצ'ים מדרום אמריקה המושקעים והאמפנדס הביתי המסורתי שלהם מוגשים במקום תבשילים מהבילים וקדירות מהמטבח הדרום אמריקאי. תפריט חורף חדש שכולו אהבה ליבשת עם המטבחים הכי צבעוניים בגלובוס. את המתכונים אסף אהרון גולדצוייג, הבעלים והשף בקפידה רבה, חלקם מתוך המסורת המשפחתית שבה גדל וחלקם לאחר מחקר ארוך ומקיף.
בתפריט מגוון סנדוויצ'ים מכל יבשת דרום אמריקה כשכל סנדוויץ' מביא איתו תרבות ופולקלור ייחודי. כל המנות המורכבות בצ'יווטו בייצור עצמי, החל מהמרנידות, הבצקים והרטבים.
בצ'יוויטו יש מקום של כבוד לטבעונים שביננו בזכות אשתו של אהרון שהיא טבעונית ולכן קיימת בצ'יוויטו הקפדה יתרה על תחליפים טבעוניים איכותיים והם מאפשרים אופציות טבעוניות למרבית המנות בתפריט. האופציות כוללות "בשר" של רידיפיין מיט, סייטן, מיונז וגבינה טבעוניים ועוד.
עיצוב המסעדה אותנטי, צבעוני, שמח, חם ומזמין. האווירה הדרום אמריקאית החמה והתוססת, באה לידי ביטוי בכל היבט במסעדה המשפחתית.
ברגע שהתיישבנו כיבדו אותנו בצ'ייסרים על חשבון המקום של פיסקו סאוור, משקה המופק מענבים.
לאחר עיון בתפריט, תחילה הזמנו קאפירינה, משקה ברזילי המורכב מקשאסה איכותית, לימון, סוכר לבן וקרח כתוש ומוחיטו, קןקטייל קובאני קלאסי המורכב מרום נגריטה לבן, קרח, סודה, לימון ליים, נענע וסוכר. התחלה מרנינה ומשובבת נפש.
פתחנו את הארוחה עם נאצ׳וס דה לה קאסה, קרעי טורטיה הנצרבים על הגריל, בליווי גאווקמולי, רוטב צ׳דר ביתי וסלסת קריוליה. מנת נאצ'וס מושחתת כהלכה שכללה את כל החשודים המיידים לשחיתות, גוואקומולי, שפע של רוטב צ'דר ביתי מעל וסלסה חריפה. הרי שמדובר במנת נשנוש מטוגנת מפוצצת בטעמים לצד האלכוהול זה פשוט שילוב מוש.
המשכנו עם מנות בצלחת, מבחר תבשילים חמים ומהבילים שכל כך מתאימים לחורף גשום וקר כי אין יותר נחמה מזה.
פג׳ואדה,תבשיל ברזילאי מסורתי, המבוסס על שעועית שחורה, מיקס בשרים מעושנים ונגיעות תפוז טרי מוגש בליווי אורז לבן. תבשיל "כבד" שמתאים ללילה קר, אידאלי לחובבי טעם הבשר המעושן שלו טעם דומיננטי.
גיסו דה קארנה, תבשיל קדרה בבישול ארוך, בשר בקר רך, המבושל בציר בשרי, ירקות שורש ואפונה ירוקה. תבשיל עז טעמים המשלב מרקמים ושפע מרכיבים, מאד ביתי, משביע ומנחם.
פאסטל דה צ׳וקלו, תבשיל צ׳ילאני הנאפה בתנור אבן. נתחי עוף, בשר בקר, זיתים שחורים וביצה קשה הנעטפים במחית תירס ובזיליקום טרי. די מזכיר קצת את השפרדס פאי רק שפה זה עם מרכיבים מהמטבח דרום אמריקאי ועם מחית תירס במקום פירה תפוחי אדמה.
בודיגס צ׳יפוטלה, קציצות בקר בעבודת יד, המבושלות בבישול מסורתי ברוטב עגבניות ונגיעות פלפל צ׳יפוטלה בחריפות מרעננת. קציצות נימוכות ברוטב עגבניות, הכי תבשיל שמזכיר את אמא והבית.
ואיך אפשר בלי הכריכים המושקעים פה בצ'יווטו מרחבי דרום אמריקה.
בחרנו בכריך לומו סלטאדו-מפרו- נתחי בשר אנטריקוט מוקפצים על הפלנצ'ה עם פלפלים קלויים, פלפל חלפניו, בצל מקורמל, קונפי שום, רוטב סויה, חומץ ורוטב שום. סנדוויץ ג'וסי, נוטף ומפוצץ בטעמים, יש בו שכבת בשר, מתיקות מהבצל המקורמל והקונפי שום ,פלפל חלפניו בחריפות מעקצצת, רוטב סויה מלוח ואוממי, עגבניות טריות בשביל הרעננות והטריות מעל וגבינת צ'דר שנמסה מעל ועטפה את הכל. והתוצאה? פשוט מושלם. לא סתם הסנדוויץ' הזה זכה במקום הראשון אצלם במשלוחים. הוא לגמרי הפייבוריט שלי פה.
קינחנו עם צ'ורוס נימוכים שמעליהם נבזקה אבקת סוכר ולצידם פנכה עם ריבת חלב.
עוד כתבות אוכל תוכלו למצוא אצלי בבלוג, קליק אחד ואתם/ן בבלוג, ממש פה: טועמת ורצה לספר לחב'רה
צ'ירס לחיי החיים הטובים (: