כשאני אצל אמי בקריות אני בד"כ נוהגת לעצור לאכול עם חבר פודי מחיפה לפני שאני חוזרת הביתה לתל אביב, וככה אנחנו נפגשים ואוכלים משהו בקז'ואל. הפעם קפצנו ל"צ'יוויטו" בעיר התחתית בחיפה, סנדוויץ' דרום אמריקאי מושחת ברמות שמגיע במספר ווראסיות עם מבחר בשרים שונים, גבינות, רטבים וירקות בתוך לחם שנאפה במקום. מדובר על אוכל רחוב, סנדוויץ' אשר בנוי משכבות ומלא טעמים עסיסיים.
טעימה ממה שאכלנו וזללנו פה,
אמפנדס, מנת פתיחה מהמטבח הדרום אמריקאי במילוי מוצרלה עשיר ובמילוי בשר אסאדו מפורק עסיסי וטעים.
בחרנו לחלוק סנדוויץ' צ'יווטו, סנדוויץ' טיפוסי מאורווגואי גדוש במרכיבים, הוא ממש ע-נ-ק, עם בשר עגל, בייקון, שינקן לבן ,גבינת גאודה, ביצת עין נוזלית, בצל מקורמל, גמבה מטוגנת, חסה, עגבניות, זיתים ירוקים, לבבות דקל ומיונז ביתי. כן כן כפי שקראתם/ן, כל המרכיבים האלו בסנדוויץ' אחד שזה – WOW. הכל נעשה בעבודת יד ובמקום הכי טרי שיש, החל מהלחם שנאפה במקום, שפע של בשרים, גבינות שנמסות מעל, מיונז שאף הוא מוכן במקום וביצת עין נוזלית שהתערבבה עם שאר המרכיבים ויצרה סנדוויץ' ג'וסי, מושחת ביותר ומטפטף, אבל בקטע טוב (: ביקשתי חריף ליד כי חייבים וקיבלתי חריף מפלפל הבנרו שהם מכינים.
קינחנו עם צ'ורוס, קינוח פופלרי באמריקה הלטינית של בלילה מתוקה המטוגנת בשמן עמוק, צ'ורוס פריכים אך רכים מבפנים שצופו בסוכר וקינמון ומעליהם נמזגה ריבת חלב סמיכה ומתוקה.
תוכלו לקרוא עוד על צ'יווטו אצלי בבלוג –טועמת ורצה לספר לחב'רה