לפני הסגר נפגשתי עם חברה במסעדת צפרירים 1 אשר שוכנת במיקום המושלם בלב מרכז הבילויים החיפאי ומהווה נקודת ציון חשובה בנוף הכרמלי האהוב. המסעדה מהווה בית לתושבי הסביבה שמבקרים תכופות, היא משלבת אווירת רחוב חיפאי תוסס לבין חוויה קולינארית ובילוי עם החברים או המשפחה.
המסעדה בעיצוב מודרני, מעין מפגש בין תקופות ותרבויות, והכל ברמת גימור גבוהה. לאורכה ולרוחבה של המסעדה פינות ישיבה מפנקות ומרווחות, בר גדול שניצב במרכז המסעדה, הבר נעים ונח, והמוזיקה באווירה משחררת ונעימה. יש בה מבחר אפשרויות ישיבה מסביב לשולחנות גבוהים בפנים או בספות נוחות בחוץ.
המטבח מנוהל על ידי שף ירון וידר, התפריט מוקפד, עשיר במרכיבים טריים ואיכותיים. מדובר על מנות יצירתיות שהולכות מצוין עם אלכוהול, שתופס חלק נכבד מהתפריט של צפרירים 1
אז מה בתפריט? במנות הראשונות תמצאו סביצ'ה, שווארמה דגים עם טחינה ועמבה, minute Steak, פילה בקר וסלט טורקי עם חציל, טרין כבד אווז משובץ דובדבני אמרנה, קרפצ'יו בקר, עראייס צלעות טלה בבישול ארוך, שרימפס מעושן ועגבניות שרי צלויות, פולנטת תירס וסלטים טריים. במנות העיקריות: ריזוטו פטריות, JackBurger המבורגר מאנטריקוט במרינדת ג'ק דניאלס דבש ומייפל, צ'דר וחזה אווז מעושן, קבב יווני עם צזיקי וירקות שרופים, סטייק אנטריקוט, פילה בקר ברוטב דמי גלאס וקונפי שום, סלמון בגריל, לברק שלם מאודה בנייר כסף, פסטה פפרדלה עם פילה בקר בציר בקר ועוד.
אחרי עיון בתפריט, פתחנו את הערב עם קוקטיילים מצויינים, Pink Mule-ג'ין בומביי איסט, מונין מלפפון, סן ג'רמן, מיץ לימון, ביטר לימון ופירות שהיה קליל ורענן וחברתי בחרה ב-Nana Wanna -ג'ק דניאלס ריי שיפון, דקויפר ברנדי אפריקוט, מונין ליצ'י, מיץ לימון וספרייט.
בחרנו לחלוק בשתי מנות פתיחה, שווארמה דגים, מוסר וסלמון, עגבניות, טחינה, עמבה, שאטה, בצל סגול, סומק ופיתות שרופות. על צלחת חרסינה עגולה הונחה שווארמת דגים עשויה מדג סלמון ומוסר על מצע טחינה סמיכה וטעימה, עגבניות צלויות, נגיעות עמבה, בצל סגול וסומק. מנה מצוינת שמאד אהבתי את הטעמים המזרחיים בשילוב הדגים במקום הבשר. המנה הוגשה לצד פיתות שרופות.
שרימפס, גורגונזולה, פרמז׳ן, אספרגוס, שמנת, גבינת פטה וכיכר לחם לניגוב. מנה שמגיעה בשני גדלים 99/58 ש"ח. אנחנו בחרנו בה כמנת פתיחה. מנה מצוינת בזכות הרוטב המעולה של המנה המשלב שמנת, גבינת גורגונזולה כחולה הידועה בחריפותה, פרמז'ן ואספרגוס נגיס. היא הוגשה עם מנת לחם לניגוב, והיה מאד קשה להפסיק לנגב ממנה את הרוטב עד תום, עד שלא היה כבר כלום במחבת.
המשכנו למנות העיקריות, קבב יווני, פיתה גירוס, ירקות שרופים וצזיקי ראס אל חנות.
שני שיפודי הקבב היו עסיסיים והם הוגשו לצד צזיקי חמצמץ וסמיך, עגבניות שרופות, בצל סגול, פלפל חריף ופיתות שרופות. ליצירת הביס המושלם אנחנו הרכבנו את המנה מסך כל המרכיבים בצלחת.
נתח אנטריקוט מובחר 300 גרם, קונפי שום ושעועית ירוקה. סטייק האנטריקוט הוגש על בוצ'ר מעץ, ביקשנו וקיבלנו אותו במידת עשייה מדיום כך שהבשר נותר אדום ורך. הסטייק הוגש לצד שעועית ירוקה מוקפצת עם שום ופירה שהיה במרקם חלק , טעים וממכר.
קינחנו עם מילפיי מסקרפונה, שכבות טוויל שקדים קריספי וקרם מסקרפונה עשיר בשילוב פרי עונתי, דבש ומרנג סיגליות. הקינוח שהוגש לנו היה אסטטי למראה וחגיגי דבר שישר גרם לנו לרצות לטרוף אותו. הקינוח משלב שכבות של טוויל שקדים פריך ודק לקרם מסקרפונה עשיר בשילוב תותים טריים, זילוף של דבש ומרנג סיגליות. אנחנו התענגנו עליו עד תום, והוא חתם לנו את הארוחה בחיוך ובסיפוק.