אמש נפגשתי עם חבר לארוחה מצויינת ב- Kamakura מסעדת שף יפנית, בשרית ומוקפדת על טהרת הבשר השוכנת במלון הבוטיק אינדיגו במתחם הבורסה ברמת גן.
מסעדה המושתתת על טהרת המטבח היפני הבשרי שנצלה על אש חיה ומוגש באופן מוקפד ומדויק על פי המסורת הנהוגה בארץ השמש העולה.
המסעדה בניצוחו של השף איליה גולדמן שעושה שימוש בטכניקות יפניות מסורתיות ועכשוויות לצד רטבים וחומרי גלם יצירתיים.
במרכזו נתחי בשר מובחרים בהגשה מוקפדת לצד אווירה ועיצוב המגיעים ממסעדות השף היפניות שפועלות ברחבי לונדון.
בתפריט ביקש גולדמן להביא את המטבח היפני שפחות מוכר בארץ, כזה שמתרכז בתהליך הכנתו של הבשר בדיוק רב כשהוא עובר טיפול ארוך של יישון, כבישה, צלייה ומוגש בשילוב רטבים מתקתקים וחריפים המעשירים את בלוטות הטעם.
כמו כן, ניתן מענה לאוהבי הדגים והצמחוני במספר מנות שסביבם הושקעה מחשבה רבה. להשלמת החוויה נבנה תפריט קוקטיילים ואלכוהול המתכתב עם המנות והאווירה היפנית הלונדונית.
המסעדה חוגגת 3 שנים להיווסדה ויצאה בסדרת ארוחות קייסקי עם השף איליה גולדמן שבחר לארח הפעם את השף אייל לביא לשתי ארוחות משותפות.
הקונספט – על קו טוקיו-פרובאנס.
הארוחה בהשראת מסורת הקייסקי; ארוחת טעימות ששמה דגש על האירוח, ההקפדה על העיצוב ועל הטעמים המיוחדים. על היין -עידו לוינסון.
שף אייל לביא מתמחה במטבח צרפתי ים-תיכוני, עם דגש על מטבח ביסטרו עילי. בישל בשורה של מסעדות מצליחות כמו פסטיס בשדרות רוטשילד ורוקח 73 בתל אביב.
יחד עם איליה יצרו צמד השפים ארוחת טעימות יצירתית במיוחד על קו טוקיו פרובאנס.
בארוחת קייסקי המשותפת צמד השפים הגישו תפריט טעימות בן 8 מנות.
מיד אחרי ההושבה קיבלנו מגבות חמות לידיים, וסאקה חם שאני מאד אוהבת.
פתיחה – ביסק פטריות, סלט פטריות פחמים ומלך היער קריספי , פצצת אוממי , קרמית ומענגת.
התחלנו עם המנות הראשונות:
טרטר דג ים -אינטיאס ביוז'ו קוז'ו , קרם חציל מעושן, וינגרט עגבניות וג'ינג'ר כבוש שהיה נהדר.
בולגוגי שייטל על קרם תירס ומיסו לבן, רשאד, בצל ירוק וקריספי שום.
בולגוגי הוא "בשר אש" המתייחס לטכניקת הבישול על להבה גלויה. הבשר היה עשוי במידת עשייה מידיום מצויינת.
אספרגוס ברוטב גומא -שילוב של טחינה עם טעמים אסייתים, ביצה רכה, פוריקקה – תערובת תיבול של שומשום שחור, שומשום לבן, שבבי אצות נורי ותבלינים יפנים וקייל פריך.
הלאה עם הפנים למנות העיקריות:
פילה דג ים, בויאבס דאשי, סלט אצות ושומר בוינגרט יוזו, נורי טמפורה וטיולי וואסאבי.
מרק הבויאבס הוא אחת המנות המפורסמות ביותר של שף לביא ופה בקמוקורה הוא קיבל טוויסט יפני והוגש כפילה דג ים, דג לוקוס שבושל לשלמות, נתח בשרי לבן ועסיסי. הדג "שחה" בבויאבס דאשי טעמים אוממים מתפרצים -הרגשנו את טעמי האניס. יחד עם סלט אצות ושומר בוינגרט יוזו, ואצת נורי בטמפורה שהייתה קראנצ'ית וכייפית ללעיסה ואיולי ווסאבי דאשי.
סינטה בתנור פחמים, הגיעה כנתחים פרוסים אחד על השני, במידת עשייה מידיום טובה. צלויה פרפקט.
בשר אדום ועסיסי בגלייז ברביקיו קוריאני אדום, סמיך וחרפרף, קרם תפוח אדמה ושום קונפי, לפת סלק ובק צ'וי צלויים. מעולה כבר אמרתי?
שף גולדמן בקמקורה מביא את המטבח היפני כזה שמתרכז בתהליך הכנתו של הבשר בדיוק רב כשהוא עובר טיפול ארוך של יישון, כבישה, צלייה ומוגש בשילוב רטבים מתקתקים וחריפים המעשירים את בלוטות הטעם.
קינחנו עם פנקוטה פירת יער, קמקווט כבוש, ג'לי מנדרינות, שטורויזל שוקולד לבן ומיקרו שיסו.
הפנקוטה הייתה קרמית וטובה, עשויה מחלב משמנת פלורה עם רוטב חמצמץ מעל- נפלא לחובבי ז'אנר קינוחים חמוצים, כמוני למשל.
לסיכום, נהיננו מארוחה מצויינת, אווירה יפנית מוקפדת ואותנטית, שירות ללא רבב, אוכל יצירתי וטעים,שילוב בין טוקיו ליפן עם שני שפים מעולים.
מחיר 280 ש"ח לסועד/ת. בהחלט שפוי.
מומלץ בחום.
לעוד כתבות על אוכל, מסעדות וברים חפשו אותי בבלוג –טועמת ורצה לספר לחב'רה