בהמשך לרצף הכתבות הכשרות שלי לאחרונה, החלטתי ללכת לשילוב מעניין- האוכל הכי לא כשר שיש, רק שהוא כשר. אתמסעדת קרייב אני מכיר עוד מיום הפתיחה; השף ומקים המסעדה הוא מכר מתקופת מגורי בלוס אנג’לס, ואכלתי שם בשבוע הפתיחה, כאשר המסעדה הייתה פתוחה רק בלילות. באותה התקופה התרשמתי מאוכל אמריקאי (בדגש על כל יבשת אמריקה) המשלב את השחיתות ואת הכשרות בלב עיר הבירה. לאחר כמה שנים החלטתי שהגיע הזמן לחזןר לבדוק איך המקום. התפתח, ולחלוק ציזבורגר עם חברי שומרי הכשרות.
המסעדה ממוקמת ממש סמוך לשוק, איזור הבילוי המועדף על הירושלמים. בכניסה כ6 שולחנות ובפנים עוד כ15, מקיפים מטבח פתוח גדול ומהיר. המקום עסוק עד מאוד, תזמינו מראש אם ניתן. המלצרים בהחלט באו לעשות שמח, וכולם כל כך חייכניים ושמחים לשרת, כיף להגיע!
התפריט מגוון מאוד מאוד, אף בטן לא תשאר רעבה. אפילו את השתיה המיוחדת הביאו כל הדרך מארה״ב. הבשר כולו מוגש ברמת מדיום אלא אם תבקשו אחרת (המלצרים כמובן יתזכרו אתכם) וכמובן שכל ה״גבינות ומוצרי הלב״ אינם אלא זיוף מוצלח מאוד מאוד. בחרנו להזמין המבורגר רודאו (78), כריך פילי צ’יז סטייק (69), ולקינוח אגרול פאי תפוחים (36). לשתות בחרנו בפחית ד״ר בראון (יש בכל הטעמים, 14) ותה קר אריזונה (18).
המנות מגיעות מהר מאוד, ראוי לציון עקב עומס מטורף על המטבח.
הרודאו, או המתוק חריף כפי שאני הייתי קורא לו, היא קציצה עשויה מבשר אנטריקוט במידת מדיום מדויקת, טבולה בגלייז מייפל שנותן טעם עדין ומתוק. מעליו רוטב סרריצ’ה, ברביקיו פיקנטי ופרוסות חלפיניו כבוש שיסחררו את המתוק היישר לתוך חריף-חמצמץ שמייד יסגר בטעם מלוח של ״צ’דר״ בייקון טלה דק דק וטבעת בצל גדולה וקריספית בטירוף. מתחת לכל משחק הטעמים הזה מונחים ירקות טריים (בצל, חסה ועגבניות) ברוטב שום עדין, וכל הטוב עטוף בלחמנייה טרייה שעברה קלייה זה עתה. המנה כל כך עמוסה בטעמים, וכל טעם מורגש לבדו, מנה שבהחלט נחשבת כסוד קולינארי! אין לי מושג איך שיחקו לי כך בבלוטות הטעם, רגע אחד חריף לי, רגע מתוק רגע מלוח.. וואו.
מופתע מטיב המנה הקודמת, אך מאוכזב שלא הרגשתי את הגבינה צללתי לכריך בחיפוש אחר סטייק מוקרם. הג׳בטה הקריספית ניצבה לה פתוחה ומתוכה נוזלים הררים של כל טוב. רצועות סטייק סינטה עסיסיות, עטופות ברוטב ברביקיו עם פלפלים ובצלים מקורמלים ומוקרמות ב״צ’דר״. שילוב הסטייק המוקרם עם רוטב השום הזכירו לי את הכריך של הבנדיקט עם טוויסט מתקתק של בצל מקורמל. טעם הגבינה הנוזל הרגיש כל כך אמיתי, איך עובדים עליי ככה?! הכריך הזה הוא ההגדרה לגאונות. כל הרכיבים היו עשויים בצורה מושלמת, וה״גבינות״ לא נפלו ברמתם מאף דיינר אמריקאי שבו אכלתי. אה וכן היו שם גם עלי ביבי.
שבעים ומרוצים פנינו להשביע את קיבת הקינוחים. הפאי המיוחד שלנו קיבל טוויסט. אכן קיבלנו תפוחים מבושלים בסוכר וקינמון ככול פאי תפוחים קלאסי, אך במקום קראסט התפוחים נעטפו בעלי פילו וטוגנו בשמן עמוק כיאה לקינוח, מה שנתן לקינוח שלנו מעטפת מתוקה וקראנצית, מעליהם זולפו קרם קרמל עם קוקוס שנתן טוויסט פרשי כשלעצמו.
המסעדה נגישה.