מסעדת שף ים תיכונית בתוך מבנה היסטורי קסום במזכרת בתיה

רובידה המייסדים 6, מזכרת בתיה

עדי עזרא פורסם ביולי 4, 2022
מסעדות

ארוחת ערב עם חברה במסעדת רובידה Rubida בליבה של מזכרת בתיה – מושבה ותיקה שבה בתי אבן היסטוריים משוחזרים.
המסעדה שוכנת במבנה עתיק לשימור בן למעלה מ-100 שנה, אשר חודש בקפדנות תוך שמירת ההיסטוריה והאופי הייחודים לו.

בחלל הפנימי קירות אבן חשופים, ששופצו ושוחזרו וריהוט וכלי וינטג' שנרכשו מעזבונות של ניצולי שואה.
המסעדה בעיצוב אבן ועץ; עיצוב אקלקטי ובו מטבח פתוח, מאד חמים, רומנטי ומזמין.

מקום מלא בהיסטוריה ונוסטלגיה עם חללי ישיבה מרווחים.

מחוץ למבנה חצר יפה עם גינה פורחת ושפע מקומות ישיבה.

השף, עמוס חיון, הוא שף ויזם קולינרי אשר חקר ובישל במטבחים נחשבים ברחבי העולם, לצידם של שפים עטורי כוכבי מישלן. הוא גם הבעלים של מסעדת רובידה ורובידה DELI.
התפריט בלקני ים תיכוני עשיר בפירות, ירקות, דגים ושמן זית ממיטב תוצרת המקומית. פרודוקטים המשולבים במנות דגים, מאפים, סלטים ותבשילים. שילוב טעמים מהמטבחים של אגן הים התיכון: איטליה, ספרד, יוון, טורקיה וישראל.
לצדם בר יינות בעל מבחר עשיר וקוקטיילים מיוחדים.

המסעדה חלבית בהשגחת כשרות צוהר (אין בתפריט בשר ופירות ים).

פתחנו את הארוחה עם קוקטיילים חמצמצים מעולים:

מנות הפתיחה והראשונות בתפריט הן נדיבות בגודלן, דבר שלא מוצאים כבר היום בתל אביב – וחבל מאד.
מאד נהנינו לחלוק מנות ראשונות וקוקטיילים ביחד.
הזמנו צלחת חריפים שכללה סחוג עלי גפן, צ'ילי מותסס, פלפל חריף בטאבון ושום קונפי:

ביחד עם פוקאצ'ה חמימה היישר מהטאבון בזילוף מעל של שמן זית "ברנע", תערובת זעתר, מלח ים, בלסמי מצומצם ושום קונפי.
פתיחה מצוינת לתחילת הארוחה לצד הדרינקים (:

בנוסף, הזמנו גם גוזלמה, מאפה תורכי במילוי עשיר של עלי מנגולד וגבינה תורכית.

מאפה אלוהי – כמה שטעים, נדיב בגודלו במילוי נימוח של מנגולד וגבינה קרמית שנזלה על הכל. בצד סלט תורכי פיקנטי ופלח לימון.

הזמנו גם קבב דייגים, שהגיע עם יוגורט סומק, עשבים, סלסת עגבניות ובצל סגול. מנה שלא רק נראית כמו ציור בצלחת אלא גם מאד טעימה!
קציצות הדגים היו מאד אווריריות ורכות, מלאות בעשבי תיבול ומלאות בטעם. הן הוגשו עם יוגורט סומק, עשבים, סלסה עגבניות ובצל סגול.

טונה אדומה בקונפי תבלינים, שהגושה עם ברוסקטת בייגל ירושלמי, גרמולטה וקרם בצל שרוף.

בתוך מחבת ברזל קטנה הונחו נתחי טונה אדומה עסיסיים בקונפי תבלינים. המנה הוגשה עם ברוסקטת בייגל ירושלמי משגעת עם גרמולטה – תערובת בלקנית המכילה פטרוזיליה שום וקליפות הדרים וקרם בצל שרוף.
היה קשה להפסיק לאכול את הבייגל הירושלמי, שהיה חמים ורך ובשילוב עשבי התיבול – פשוט חלום!

למנות העיקריות הזמנו פילה ברמונדי צרוב על ירקות אביב וקרם גזר טוניסאי.
דג הברמונדי הוא דג איכותי בעל טעם עדין ולא דומיננטי, די משובח. הדג היה wow, ניכר כי היה טרי, קיבלנו פילה גדול, בשרני ורך כל כך. הוא הוגש על ירקות אביב ירוקים נגיסים שסיפקו קלילות ורעננות למנה. המנה גדולה ועשירה, ובהחלט מפתיעה – בעיקר בטעם וגם בגודל. טעם שנשאר איתי בזכרון לעוד הרבה זמן, שאפו על כך.

בנוסף חברתי בחרה בפילה סלמון אפוי בתפוזים ושומרים במיסו על אורז שחור אסור. נתח דג הסלמון היה בשרני ורך ברוטב אסייתי הדרי, מעט מתקתק.

במסעדה קינוחי פטיסרי מצויינים הכוללים מוס לימון, נמסיס שוקולד ללא קמח, כנאפה תורכית ועוגת גבינה אפויה.
בהמלצת המלצר המקסים, הזמנו מנת קינוח שנקראת קפה שחור חזק: גנאש שוקולד חלב, טוויל עלים מקורמל, צנוברים וגלידת קפה והל שהיה מצוין.

לעוד כתבות על אוכל חפשו אותי בבבלוג: טועמת ורצה לספר לחב'רה

אהבתם? שתפו!
דגיםכשר צוהרכשרות צהרמזכרת בתיהמסעדהמסעדת שףקבב
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

מסעדת Rubida שוכנת במבנה עתיק לשימור בן למעלה מ 100 שנה בליבה של המושבה מזכרת בתיה.  חוויות בילוי מאד אטרקטיבית המשלבת תפריט אוכל יצירתי לצד אווירה בתוך חלל היסטורי אסטטי וקסום במיוחד.  מחוץ למבנה חצר יפה עם גינה פורחת ושפע מקומות ישיבה. השירות אדיב וטוב, אווירה קסומה שזורקת אותך למקום רחוק ותקופה אחרת. * בהשגחת צוהר.

דגיםכשר צוהרכשרות צהרמזכרת בתיהמסעדהמסעדת שףקבב
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום