כריכים מושחתים ומפנקים של השף רותם בן מויאל


עדי עזרא פורסם ביוני 11, 2020
מסעדות
  • אחד הדברים שהכי חסרו לי בתקופת הקורונה זה לבקר במסעדות והחזרה לשגרה היא די מרגשת וכייפית. אמש אחרי העבודה נפגשנו במסעדת רק ככה ברחוב הרצל 104 ראשון לציון, עם השף רותם בן מויאל אושיית אינסטגרם שבטח רובכם מכירים/ות שבכל סטורי ותמונה שלו אתם תראו שהוא מפרסם את ההאשטאג #רק_ככה. רותם הוא דמות שנולדה מהמטבח הביתי והאוכל שהוא מכין הוא אוכל עם הרבה נשמה.

ברק ככה- מקום בו הכריכים המושחתים יככבו ויש פה גם בר שיהיה אפשר לשבת בו עד השעות הקטנות של הלילה שברקע מוזיקה ים תיכונית שמחה והרבה אלכוהול. את כל הכריכים ניתן לקבל בפיתה או בחלה אישית טרייה שהוא אופה כשכל המנה תהיה בפנים עם מטבלים ובשר בישיבה במקום/ ב-T.A או במשלוח.

אז מה בתפריט, שניצל רק ככה עם חצילים, מטבוחה שבושלה 6 שעות, בצל ירוק ופלפל חריף; קבב מהגריל עם טחינה, בצל, עגבנייה חרוכה, חציל שרוף וצ'ימיצ'ורי; אסאדו מפורק שבושל 8 שעות ברוטב שזיפים ויין עם סלט עגבניות ובצל מקורמל; מסאחן פרגית במרינדת ראס אל חנות עם מלפפון בתחמיץ, בצל בסומאק וטחינה הר ברכה; וכבדי עוף עם מוח עגל על הפלאנצ'ה עם בצל ותבלינים. בנוסף יש גם אופציות צמחוניות כמו שווארמת כרובית עם בצל מטוגן וטחינה לימונית וביצה סקוטית עם סלט ירקות, טחינה ובצל ירוק.
היינו 3 חברות ואכלנו את המנות הבאות:
שניצל רק ככה, השניצל המפורסם במדינה ,חציל סקסי מטבוחה של 6 שעות, בצל ירוק פלפל חריף, רק ככה בחלה !
פייר לא חשבתי שאתחבר לכל קונספט השניצל מטבוחה בלחמניה כי כבר חשבתי שאכלתי כזה והרבה מאז שאני ילדה בבית בימי שישי, וואלה הופתעתי לטובה. מנת השניצל בחלה שהיא מנת הדגל ולו בכדי, החלה רכה כמו ענן והחזיקה בכבוד את כל המרכיבים ביחד עם המטבוחה אשר בושלה כ-6 שעות, עם חציל מטוגן רך ושניצל קריספי מושלם. ביחד מקבלים ביס מהנה וטעים כ"כ.

בנוסף אכלנו כריך קבב במנהטן, קבב קצוץ דק על הסכין בגריל חם בצל מטוגן חציל שרוף בלהבות שהיה ג'וסי ובתיבול מצוין.
אסאדו של הביוקר, אסאדו מפורק שבושל 8 שעות ברוטב שזיפים יין מדרה וטימין:

פרגית סקסית, פרגית מפורקת במרינדת עשבים ראס אל חנות עגבנית שטח פרוסה מלפפון בתחמיץ שוק לוינסקי, בצל סומאק וטחינה הר ברכה ושווארמה כרובית, פרחי כרובית מוקפצים עם בצל מטוגן ותבליני השוק ירקות טריים וטחינה הר ברכה לימונית וחציל פריך.

לצד כל אלו נהנינו ממיקס צ'יפס בטטה ותפו״א מזוגזגים באיולי צ'ילי מושחת:

אהבתם? שתפו!
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

רק ככה- מקום בו הכריכים המושחתים מוכנים בחלה אישית טרייה שרותם מויאל אופה עם מטבלים ובשר, ויש גם אופציה צמחונית. רותם הוא דמות שנולדה מהמטבח הביתי והאוכל שהוא מכין הוא אוכל עם הרבה נשמה.

8
שירות
9
אוכל
9
מיקום
9
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום