במוד לדגים ופירות ים הזמנתי מקומות לשישי בערב על הבר בשאראק – מסעדת דגים ופירות ים שמלא זמן כבר רציתי לבקר בה ולא יצא. שאראק נפתחה לפני פחות משנתיים בניצוחו של דן שמולוביץ ממסעדת סבידה העכואית. המסעדה בחייה הקצרים, כולל הקורונה, עברה מספר גלגולים והחליפה שפים כולל רוברט קלוגר ז"ל. כעת השפים שאמונים על המטבח הם רוסלאן אוסוב ומאור זגורי, בוגרי "טוטו" של השף ירון שלו. כבר התחלה טובה כי טוטו חרוטה בליבי.
שאראק – מערך קרסים צפים – כפי ששמה מעיד עליה והתפאורה עם המוטבים מהים, מתבססת בדגה טרייה בפירות ים.
המסעדה ממוקמת על רחוב בן יהודה ממש בין רחוב גורדון לבן גוריון, אזור מאתגר מבחינת חנייה. חנינו בחניון בתשלום ליד. הזמנתי מקומות על הבר, קצת מבאס שאין משענות לכיסא הבר – בואו, בכל זאת אני כבר לא בת 20, וזה לא כזה נוח בלי משענת לגב.
לכבוד החורף הקימו בשאראק מתחם ישיבה חיצוני ומקורה, הסגירה שלהם לחורף ממש מייצרת אווירה נעימה לישיבה.לא חושבת שהייתה מוזיקה ברקע והאווירה הייתה נעימה וטובה – כזו שמאפשרת שיחה קולחת.
פתחנו את הערב עם קוקטיילים, אני בחרתי ב-Buzz yatir, ג'ין, בזיליקום ושרטרז.
קוקטייל חמצמץ כמו שאני אוהבת.
הזמנו לחם ומטבלים, סלסת עגבניות, שמן זית בלסמי וזיתים. קיבלנו שני סוגי לחם, אחד כהה אחד בהיר. אהבתי את הלחם הכהה יותר, שהיה טוב יותר, לחם טרי דחוס וטוב עם מעטה קראנצ'י מצוין.
הזמנו גם צלחת חריפים, סחוג, אריסה חריפה, שמן צ'ילי, קונפי שום ופלפל אדום חריף שרוף בשלמותו – חריף צרחות לפתיחת הצ'אקרות.
במהלך עיון בתפריט ובחירת המנות, הברמן הראה בקיאות ברכיבים ועזר לנו לגבש החלטה.
שאראק היום היא מסעדה מהסוג שבא לי להזמין את כל מה שיש בתפריט ובכל זאת התאפסתי על עצמי ולא הזמנתי הכל אלא מספר מנות לחלוקה:
קלאמרי מטוגן – כמות יפה של קלאמרי מטוגן שעשוי נפלא, ראשים וגוף מטוגנים. הקלמארי הושרו בבלילה טוגנו היטב וקיבלו מעטפת יציבה, קריספית וטעימה.
הקלאמרי הוגשו על מצע עלים – פטרוזיליה, מנטה, בזיליקום וחמציץ, ולצידם הגיע רבע ליים ושתי פנכות. באחת מהן איולי חרדל נהדר ובשנייה נאם פלא – רוטב דגים מתוק עם עשבי תיבול. הרוטב יכול להיות נהדר אם היה חמוץ ולא היה מתוק.
מנה כיפית וטעימה.
מסאבחה קלאמרי – גופי קלאמרי צלויים בפלנצ'ה כמו שצריך, מעל גרגירי חומוס, ירוקים – ריג'לה, פטרוזיליה, מנגולד וסלרי, גילופי שומר דקים, כרישה, מח עצם, שמן זית, שום, לימון ויוגורט סמיך שהעניק חמיצות טובה ועומק. מנה שאהבנו.
מנה נוספת הייתה זרוע תמנון, תפוח אדמה קריספי, פלפל ובצל שרוף, בזיליקום ונענע, על קרם תירס.
על קרם תירס מתקתק עם טעמי פלפל קלוי, הונחו זרועות תמנון צלויות שהותקנו כראוי ונחתכו למספר חתיכות. התמנון רוכך והמעטה החיצוני שלו היה קראנצ'י. עוד במנה היו תפוח אדמה חרוך, טעים ומוצלח. מנה סבירה בטעמה, נראה לי שחריף היה מרים את המנה ומאזן מול מתיקות התירס.
ברבוניות מטוגנות זה תמיד נהדר, הן קריספיות וכייף לאכול אותן בידיים. הוגשו עם נאם פלה ואיולי חרדל.
קינחנו עם פאי לימון מפורק שהוגש בתוך קערת זכוכית שקופה. קרם הלימון חמצמץ ולא מתוק מדי – שאפו על כך. עייפתי מקינוחי בת-מצווש מתוקים בהגזמה.
שילוב כל המרכיבים על הכף נותן משחק חביב של מרקמים.
בנוסף, עוגת גבינה אפויה, פלאפלית במרקם קליל גם במתיקות מעודנת. תענוג. אוורירי פשוט ומוצלח.
כייף לסיים ככה ארוחה.
שאראק הוא מקום נעים לשבת, שקט ורגוע, היא מסעדה לא פחות ממצוינת.
האוכל היה טעים וחסר פוזות, מנות נדיבות ומשביעות רצון מחומרי גלם איכותיים וטריים במחירים נוחים.
נעים לעין, ונעים לחך.
השירות על הבר היה מקצועי, מתוקתק ומלווה בהסברים על המנות עם חיוך.
לא חסר לנו דבר.
ממש אהבתי, ומחכה כבר לפעם הבאה להגיע שוב ולאכול מנות אחרות.
עוד כתבות על אוכל תוכלו לקרוא אצלי ממש פה בבלוג טועמת ורצה לספר לחב'רה