רחובות ידועה בפנינות הקולינריות שלה ובימים אלה נפתחה פנינה קולינרית נוספת בשם אביהו – שווארמה, שמביאה לרחובות והסביבה שווארמת פרמיום איכותית ביותר. שווארמה דונר חדשה וכשרה בפארק המדע ברחובות.
דונר תורכי עסיסי ונדיב מבשר פרמיום, מנות טעימות מהג'וספר וסלטים טריים המוכנים במקום.
לי ללא ספק תמיד יש לי חשק לשווארמה, כן גם השבוע אכלתי שווארמה.
המקום דיי גדול ונקי בתוך חלל רחב ידיים עם מטבח פתוח, מאחורי דלפק העץ הארוך, נראים שיפודי השווארמה המסתובבים באיטיות, ותנור הג'וספר ממנו יוצאים ריחות נפלאים של ירקות צרובים. במקום ישיבה גבוהה וישיבה על שולחנות בתוך החלל ובמפרסת החיצונית.
התפריט באביהו רחב, במקום שלושה שיפודי בשר: שווארמה דונר מבשר עגלה משובץ בשומן טלה; שווארמה הודו נקבה בתיבול מיוחד ; שווארמת פרגית עסיסית ויש גם מעורב ירושלמי.
הכל מגיע בבפיתה / לאפה / צלחת.
בתמונה, שלושה שיפודים שמנמנים ועסיסיים של בשר עגלה, הודו נקבה ופרגיות המסתובבים באיטיות:
יש גם מנה בשם – שווארמה אביהו – בשר מיקס – הודו ודונר , ירקות שרופים, צנוברים וטחינה:
אחד הדברים שמייחדים את אביהו הוא תנור הג'וספר הגדול המוצב במקום, ערך מוסף מצויין בעיני שמוסיף הרבה בעיני. תנור גחלים שצולה את הירקות ומדמה מבחינת טעמים וריחות בישול בגחלים ומעניק להם ארומה מעניינית בניחוח משכר. כמו הירקות הנפלאים על האש; חצילים, שווארמת כרוב, תפוח אדמה אפוי על האש ועוד.
בתפריט גם מנות חומוס מצוינות, מנות עם ירקות ואפילו שווארמת כרוב אלוהית שצוברת עדת מעריצים גם בקרב מי שאינו טבעוני, בזכות הכרוב הצלוי במשך שעות בג'וספר עד שהוא הופך מתוק וקטיפתי, קצוץ מתובל ומוגש בפיתה אוורירית שעוטפת אותו בחום.
כל מה שמוגש באביהו, מעיד על החשיבה והרצון להביא את הטוב ביותר ולהגיש לסועד את הביס המושלם.
החל מחומר הגלם, בשר פרמיום מיושן, עופות איכותיים, ירקות איכותיים, הכל מגיע טרי למטבח מדי יום.
כל מה שמוגש באביהו נעשה בעבודת יד ארטיזנית מדי יום, החל בהתססה של החמוצים, דרך החומוס, הפלאפל הפריך, הטחינה וכל מה שנמצא בתפריט ומלווה את המנות.
אז מה אכלנו?
שווארמת דונר – מנת הדגל במקום ולו בכדי. דונר בשר עגלה משובץ בשומן טלה בצלחת, אחת ממנות הדונר הטובות שאכלתי.
שפע של גילופי בשר עבים על הצלחת, בשר צרוב ועסיסי ,עם מידת חריכה טובה ובתיבול עדין ,סודי ומדויק, מרגישים נטו את טעמו של הבשר העסיסי.
מביא את הדונר של אביהו זהה בטעמו למחוזות הטובים ביותר של איסטנבול.
הכמות בהחלט נדיבה, לצד פיתות אוויריריות ורכות ולאפות טריות שאפשר להרכיב את הביס המושלם עם לא מעט סלטים, רטבים וירקות.
הוגש עם, חומוס וטחינה נהדרים הנעשים במקום מדי יום בעבודת יד, סלט ירקות קצוץ וטרי, סחוג ירוק וממרח שום.
לצידם בחרנו בצלחת של ירקות על האש: בצל, עגבניה, כרוב ופלפל חריף צרובים בג'וספר עם טחינה,עמבה וחריף בטעמי מדורה.
הירקות שנצלו בג'וספר היו ערבים לחך. במיוחד הצטיין הכרוב שנצלה במשך שעות בג'וספר שקיבל חריכה מעל וקראנצ'יות והעלים שלו מתוקים וקיטפתיים.
הזמנו גם כדורי פלאפל פריכים וזהובים עם זילוף טחינה מעל וצ'יפס.
כל המנות מגיעות בפיתה, לאפה או בצלחת.
ניתן להזמין גם פיתה ללא גלוטן / מקמח מלא ולאפה ללא גלוטן.
מבחר סלטים טריים וחמוצים המוכנים במקום.
נהנינו מאד מהבשר הטעים, התוספות והשירות סופר לבבי.
מקום מעולה!
כשר.