מסעדת שף אינטימית בתל אביב המתמחה בדגים ופירות ים


עדי עזרא פורסם בספטמבר 25, 2020
מסעדות

הפעם בחרתי להפגש עם חברה שלא ראיתי מלא זמן בשיינע, מסעדה אשר ממוקמת ברחוב נחלת בנימין פינת אחד העם בליבה הפועם של תל אביב, שיינע אגב זה יפה ביידיש. מדובר במסעדת שף חדשה ואינטימית בתל אביב של השף אסף גבאי וזוגתו נטלי. התפריט האישי שהרכיב אסף נשען על פירות ים ודגים, עם מנות קלאסיות לצד ורסאיות ים תיכוניות עדכניות.

שיינע, היא כור היתוך קולינארי של מרוקו, תל אביב, דרום צרפת ופרנקפורט, מטבחים אותם פגש השף אסף גבאי בתחנות חייו יחד עם נטלי שהיתה הרוח הגבית מאחוריו ומי שעודדה אותו לצאת להרפתקאות קולינאריות ולהגשים חלום כדי שיהיה השף שהוא היום. שף אסף גבאי התחיל את דרכו לצידו של אייל לביא ברוקח 73 שם שימש כסו שף ברוקח בנמל ועבד עם השף כריסטוף דופו, במסעדת Les Bacchanales. בעבודה איתם נחשף לעולם של דגים ופירות ים והתאהב. את המטבחים האירופאיים המודרניים והקלאסיים פגש כשחי עם משפחתו בפרנקפורט.

המסעדה מחולקת לשני חללים ובעלת שתי כניסות –כניסה לחלל ישיבה עם מגוון שולחנות בגדלים שנים ומרפסת לנחלת בנימין, וחלל של בר ישיבה ושולחנות קטנים הפונה לרחוב ובו ניתן להשקיף על הנעשה ברחוב בתל אביב. על הבר אפשר ליהנות מסרטנים, מולים ופיש בורגר לצד תפריט יין וקוקטיילים משובח שמרביתו נמזג לכוסות. שני החללים צופים למטבח פתוח אשר מחופה זכוכית בו מתקינים את המנות.

בתפריט מנות קלאסיות כמו מולים מרינייר, באקט של סרטנים, מחבת שרימפסים ביין לבן וציר דגים לצד דגים נאים וירקות גינה עם דגש על פשטות שנותנת לחומרי הגלם ולחיבורים ביניהם לדבר. בתפריט המשקאות מספר קוקטיילים ומבחר יינות ישראלים, אירופאיים ויש גם אחד מניו זילנד שבהמלצתו של המלצר בחרתי בו בזמן שחיכיתי למירב. התענגתי על כוס יין לבן, מאד האוס, סובניון בלאן, ניו זילנד, יין פירותי, קליל וטעים. כמו כן קיבלתי לשולחן מבלי שביקשתי אפילו מים מהברז בתוך קנקן זכוכית דקורטיבי ומתוק.

הזמנתי לחם הבית, לחם מחמצת, חמאה, שמן זית ובלסמי, פלפלים חריפים וסלסת עגבניות. בתוך מגש מעץ מלבני הונחו מספר פרוסות לחם עבות (מחמצת של שרויטמן). הלחם בעל קראסט נהדר ונהניתי לטבול אותו בשמן הזית האיכותי עם הבלסמי ולטבול קצת ברוטב העגבניות העדין. הייתה גם פנכה עם חמאה רכה וקצת גיוונתי ועקצצתי לי את החך עם הפנכה של הפלפלים החריפים שהם עכשיו בשיא העונה ובשיא החריפות, זהירות אש ! פתיחה מצוינת ומוקפדת לתחילתה של הארוחה.

לאחר עיון בתפריט הקוקטיילים חברתי בחרה בקוקטייל בשם אמריקן וייב, היבסקוס ופרחים ביתי, לימון, וודקה, ליקר תפוזים וקציפת תבלינים, קוקטייל הדרי, חמצמץ, טעים ומרענן.

בהמלצתו של המלצר שהיה סופר שירותי וקשוב הזמנו שתי מנות ראשונות:
סביצ'ה מוסר ים עם קרפצ'יו מלפפון וכוסברה, בתוך קרפצ'יו מלפפון טרי מלופף הוכנס סביצ'ה שהורכב מחתיכות דג מוסר ים טרי קצוץ ושמיר. מעל קרפצ'יו המלפפון הונחו טבעות פלפל צ'ילי חריף.

טרטר שייטל עם איולי פלפלים חריפים, שאלוט פריך, חלמון שליו וצלפים, הטרטר היה מצויין, מנת הטרטר שילבה טעמים ומרקמים בין הבשר הטרי שנקצץ דק לשאלוט הפריכים שהעניקו לכל ביס וביס קראנצ'יות כייפית בפה ובשילוב איולי פלפלים חריפים, חלמון שליו שהתערבב עם הבשר וצלפים.
מנה מעולה – לא לפספס אותה כשאתם פה !

במנות העיקריות בחרנו במחבת שרימפס ביין לבן, ציר דגים ופטרוזיליה. בתפריט הייתה אופציה לבחור בין מנה קטנה- 200 גרם או לגדולה-300 גרם ( 95 | 124 ₪ ). אנחנו בחרנו באופציה הגדולה יותר כי תאוותינו לפירות הים היא גדולה (: בתוך מחבת מתכת קיבלנו את השרימפסים קלופים, כי ככה ביקשנו אותם, בעיני זה אסטטי ונעים יותר לאכול אותם בצורה הזו. ניכר כי השרימפסים היו טריים וטעמם המתוק הורגש והם שודכו לרוטב נפלא של ציר דגים, יין לבן, חמאה, הרבה שום (לשמחתי), עשבי תיבול ומלח. זוכרים את פרוסות הלחם ממקודם? אז טבלנו את הלחם בתוך הרוטב המדהים והתענגנו על כל מה שנותר במחבת.

פילה לברק, אפונת שלג, סוכריות שרי, בצל ירוק על הגריל ויוגורט. מנה יפיפיה ואסטטית למראה, על צלחת עגולה לבנה קיבלנו 2 פילטים של דג לברק, הדג הותקן כהלכה כאשר הצד של עור הדג נותר קריספי ובשר הדג היה לבן ורך וניכר כי הדג טרי. יחד עם הדג הוגשו אפונת שלג שהייתה במרקם נגיסי וכייפי, סוכריות שרי, בצל ירוק ומריחה של יוגורט בטעם טבעי וסומק.

קינחנו עם קרמו שוקולד, קרמבל שוקולד מלוח וקרם פרש, קינוח שוקולדי עשיר וטעים בנגיעות של קרמבל שוקולד מלוח שאיזן את הטעמים וקרם פרש. מנה מעודנת בטעמה, סיום מוצלח לארוחה נהדרת בשיינע, גם יפה וגם מתוקה (:

כתבה זו נכתבה במקור בבלוגטועמת ורצה לספר לחב'רה

אהבתם? שתפו!
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

מסעדה אינטימית ומקסימה, תמצאו פה תפריט רחב של מנות על בסיס דגים ופירות ים, חומרי גלם טריים וביצוע מוקפד של הוצאת המנות. השירות מכל הלב ומקצועי, אהבתי !

9
שירות
10
אוכל
9
סטייל
10
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום