אמנם בירת הקולינריה היא תל-אביב, אבל במהלך שלוש שנים של מגורים בגליל העליון, גיליתי כמה וכמה מקומות שח-ו-ב-ה לאכול בהם כשמגיעים לביקור באיזור. חלקם מוכרים, אבל כדי להגיע ליתר, צריך חבר מקומי שיגלה את הפנינים הנסתרות.
פנינה אחת כזו היא- "שירי פסטה"- פוד טארק פסטה שממוקם בקיבוץ דפנה הירוק והיפה.
נועם שירי, הבעלים, מייצר פסטות טריות תוצרת בית ברטבים מיוחדים, שהופכים את הבחירה במנה אחת לכמעט בלתי אפשרית!
איזה מזל שנסענו לטיול משפחתי מורחב, כך יכלנו לטעום כמעט את כל התפריט ואכן כל אחת מהפסטות הייתה יותר מיוחדת מקודמתה.
נועם, מגיע עם 16 שנים של ניסיון במטבחים ועם חלום אחד שהתגשם בשנת 2018- פוד טראק של פסטות תוצרת עצמית.
כששאלתי אותו- איך בחרת דווקא פסטות? הוא ענה:
"1.זו המנה הכי מנחמת ואהובה עליי
2.זה לא עוד פסטה, אלא פסטה בייצור עצמי, אני רואה שלמרות העבודה הקשה וההכנות היום-יומיות המטורפות, הקהל מעריך את ה-Handmade וגם אני מאמין בייצור עצמי של מזון משלב אפס."
אני חייבת להגיד- זה מורגש! הפסטה איכותית, נימוחה, טרייה! ברמות שכנראה רק פסטה הום-מייד שמיוצרת מידי יום יכולה להיות.
אכלנו פסטה אווז שום קונפי, פטוצ'יני עגבניות שמש ומסקרפונה, אלי-אוליו של שירי, רביולי בצלים וגבינות, עגבניות שום ובזיליקום ועוד מנות ילדים של פסטה שמנת, עגבניות ורוזה. כל מנה חלומית בפני עצמה. והמחירים? גג 46 שקלים למנה. אנחנו שילמנו 330 ש"ח על ארוחה לשמונה אנשים! מחיר כזה בטוח אי אפשר למצוא בתל אביב.
שירי פסטה עובד בקונספט של לעבור בקיבוצים השונים בעמק החולה, אבל מטבח הייצור נמצא בקיבוץ דפנה כך שברוב השבוע העגלה נמצאת שם. בהתאם לקצב הנעים והרגוע של הצפון, הפוד טראק פתוח לרוב בימי שני-שישי משעות הצהריים ועד אחה"צ/ערב. הם מעדכנים כל יום בפייסבוק ובאינסטוש מתי ואיפה הם נמצאים (חפשו שירי פסטה). ואם תשאלו אותי, הכי טוב להרים טלפון לנועם הבעלים, לשמוע כבר ב"הלו" את החיוך המזמין שלו ולברר איתו איפה הוא חונה היום ואיך מגיעים אליו.
נכון להיום (אוגוסט 2020), בעקבות הגבלות הקורונה, אין מקומות ישיבה במהלך היום אבל אפשר להזמין טייק-אווי או משלוחים. בשעות הערב יש אפשרות גם לשבת, אבל כמו שכבר אמרתי, הכי טוב להתקשר ולברר כי כמו שהפסטה מיוצרת טרייה מידי יום, כך העגלה זזה והמיקום דינמי.
אז בפעם הבאה שאתם בצפון, תעשו לעצמכם משהו טוב, ותארגנו את היום שלכם ככה שהוא יכלול ארוחת פסטה חלומית, קבענו?