אחד הדברים שהמדבר מאתגר אותי בהם זה הקולינריה.
נכון זה אמנם לא נראה עליי אבל אני פודית לא נורמלית ובאיזור הדרום חייבת להגיד שקצת קשה לי.
אז מתוקף תפקידי יצאתי לחפש קולינריה מדברית ומצאתי דברים מדהימים ממש מתחת לפה שלי….
אם יש משהו שאני מעריכה ואוהבת זה פשטות באוכל אבל בשילוב של שימוש בחומרי גלם משובחים,תוצרת מקומית,עבודת יד וכמובן מחיר הולם לתמורה.
את הבראנ'צ אצל שנטל גיליתי ממש במקרה, דרך מקרה משותפת ולא האמנתי שזה הייה כ"כ קרוב אליי ובול מה שחיפשתי לארוחת בוקר,בראנצ'ים או סלי פיקניק לטיולים.
שנטל גל ים.
שנטל הגיעה מאשדוד לפני 36 שנים למדבר,
אחריי הרבה תפקידים היא הקשיבה לליבה ופתחה מתחם אירוח קטן בקיבוץ.
במשך 8 שנים כל המי ומי של האיזור ובכלל אלפיי מבקרים מהארץ ומחו"ל הגיעו אלייה לטעום מהיד המדוייקת שלה,
ולהקשיב לסיפוריה.
אבל בירוקרטיה ועייפות החומר (עדין one women show) אילצו אותה לסגור את העפרוני והיא איתו התעופפה למחוזות אחרים.
התשוקה בה מעולם לא כבתה והאוכל תמיד הייה כנראה אהבתה הראשונה(אחריי 3 ילדים מופלאים) והיא בחרה לחזור לארח אבל בקונספט שיותר מדוייק עבורה.
שנטל אירחה אותנו בחצר בייתה בקיבוץ שדה בוקר וסיפרה לנו את סיפור היזמות היוצא דופן שלה.
המראות והטעמים שלא הפסיקו להגיע לשולחן הציבו רף גבוה ובאמת לא הפסקנו לאכול ולהתפעל…
שנטל מקיימת ארוחות בראנ'צ במרפסת המקסימה שלה בה היא מארחת עד 10 אנשים,
למי שרוצה ניתן לרכוש סל פיקניק זוגי גדול יותר שתכולתו מתאימה ל 4 אנשים.
את כל המרכיבים שנטל מכינה בעצמה במטבח הצנוע שלה ,
מכבישת הזיתים,חביצת הגבינות ועד לאפיית לחמי הכוסמין והקינוחים הנהדרים,הכול אורגני טרי ומקורי!!
הפינה של שנטל היא לגמריי מקום שכדי להכיר,לבקר להתענג בו על כביש 40,
ניתן להזמין ארוחת בוקר, בראנ'צ או סלסלת פיקניק מפנקת מהטובות שאכלתי בחיי בהודעה מראש עד 3 ימים לפני ההגעה.
אני מודה לשנטל על הכנסת האורחים הלבבית,
על ליבה הרחב,
וחיוכה הגדול,
וכמו שאומרים זאת אמנם לא תחילתה של ידידות אבל היא לגמריי נפלאה!
יצירת קשר-
ניתן גם לחפש אותה בפייסבוק-Chantal Gal-yam
קרדיט לתמונות נפלאות-
Tali Efraim Ihie
Ofra Ron Mazor
Sheila Baron