לא יודעת מה אתכם אבל לאחרונה כל טרנד האוכל מתרכז בעיקר בפיצה והמבורגר והפעם בשביל הגיוון הגעתי לשוק הכרמל בכדי לטעום את מנות הסביצ'ה ב-Ceviche Ba-kerem סביצ'ה בכרם ששמו יצא למרחקים. נוי הבעלים בזמן הקורונה החלה לעשות בביתה שבכרם התימנים סביצ'ה טעים שהפך ללהיט בשכונה. מהר מאוד הבינה נוי שיש לה אוצר ספייסי בידיים והחלה לעשות משלוחים של סביצ'ה שהפכו להצלחה גדולה. ומשם הדרך לפתוח מקום משלה הייתה קצרה.
עיצוב המקום מינימליסטי, יש בר אוכל אינטימי הפונה למטבח הפתוח עם מקומות ישיבה בעיצוב עכשווי ומזמין. בנוסף מקומות ישיבה בפנים סביב שולחנות ותנורים המפוזרים ומקומות ישיבה גם בחוץ ממש על הסמטה של רחוב חבשוש.
תפריט שכולו מבוסס על המאכל הפרואני הידוע הלא הוא הסביצ'ה שנפוץ גם בשאר מטבחי דרום אמריקה, דגים נאים המושרים במיץ לימון או בחומץ ובצל חתוך במגוון וורסיות ותיבולים שונים. כל מנות הסביצ'ה בכרם מתבססות על חומרי הגלם עונתיים, איכותיים וטריים שיש לשוק הכרמל להציע, בנוסף לתבלינים שנטחנים במקום וכמובן דגה טרייה היישר מהים.
בתפריט חמישה סוגי סביצ'ה קבועים, ולצידם מנות סביצ'ה ספיישל משתנות. כל סביצ'ה משלב מרקמים וטעמים, משחק בין החמוץ, מתוק, פריך וספייסי שיוצרים סביצ'ה עז טעם וחושני שהוא די בלתי נשכח.
לצד כל סביצ'ה מוגשת פחמימה קראנצ'ית לביס מושלם כמו נאצ'וס,דפי אורז מטוגנים ופיתה קראנץ'.
כמו כן בתפריט קוקטיילים צבעוניים וטעימים, בירות וצ'ייסרים להשלמת האווירה התוססת בשוק.
פתחנו את הארוחה עם קוקטייל פינה קולדה צבעוני וטעים שהכי הזכיר לי אייזק מספינת האהבה רק בלי המטריה. קוקטייל מתוק אך לא מדי, על בסיס חלב קוקוס. החבר שאיתי בחר בקוקטייל הדרים פרשי על בסיס ג'ין.
כל סביצ'ה נעשה במקום בעת ההזמנה, ככה שמקבלים הכל טרי ופרשי.
פתחנו את הארוחה עם המנה התיאלנדית, דג סלמון, שעועית, פפאיה ירוקה, אבוקדו, בצל סגול, תפוז, נענע, כוסברה, שום, פלפל צ'ילי ובוטנים על מצע חסה אייסברג ברוטב סלט פפאיה "סטייל", קרי סום טאם. הסביצ'ה מאד רענן ובתיבול תיאלנדי המשלב את כל הטעמים המוכרים והאהובים, חמוץ, מלוח, חריף ומתוק ובתוספת בוטנים קראנצ'יים המעניקים מרקם מתפצפץ בפה. הוגש לצד דפי אורז מטוגנים.
אמנם הסביצ'ה הקלאסי עשוי ממרכיבים של דג נא אבל נוי הבעלים והשפית היא מדרום אמריקה אז יש פה ייצוג של בשר.
בחרנו במנה הארגנטיאנית שזה למעשה טרטר, נתח שייטל קצוץ, סלסה קריוז'ה-מטבל ארגנטינאי, כוסברה, תירס קלוי, שום, ליים, קצת חריף בכדי לא לפגוע בטעמי הבשר, על מצע חסה אייברג. מדובר על טרטר מעולה, טרי, פרשי, מלא בטעמים ומרכיבים. הוגש עם נאצ'וס קריספי.
המשכנו עם המנה היפנית – דג סלמון, מלפפון, תפוז, אבוקדו, בצל ירוק, אפונת ווסאבי, שבבי טמפורה, פירורי פנקו, על מצע אצות ווקאמה וברוטב סויה-ליים. מוגש לצד דפי אורז מטוגנים. במנה קוביות סלמון טרי, אבוקודו השילוב המושלם, מרכיבים קראנצ'ים כמו אפונת וואסבי, שבבי טמפורה ופירוקי פנקו ברוטב סויה ליים. בסביצ'ה הזה הטעמים היו יותר עדינים.
עוד כתבות אוכל תוכלו למצוא אצלי בבלוג, קליק אחד ואתם/ן בבלוג, ממש פה: טועמת ורצה לספר לחב'רה