מקום נהדר, אוכל טעים. שרות מעולה. ממש כף.
דינר קליל בחמישי בערב ב- Deli Alhambra דלי אלהמברה בשדרות ירושלים 30 ביפו, מעדנייה, בית קפה וחנות יין.
מעדנייה יפואית שדוגלת בגישת Farm to Table, תוצרת מקומית עונתית ואיכותית.
במעדנייה גבינות ממחלבות בוטיק מקומיות, יינות ישראלים, ומבחר מוצרים מיצרנים מקומיים, עונתיים ומשובחים כמו קפה משובח, שמני זית מריש לקיש, דבש, דואה מצרית ולחמי מחמצת ועוד.
חומרי גלם איכותיים לצריכה יומיומית.
את דלי אלהמברה הקימו במשותף יקיר כנפו ואביאל אלבז. כנפו הקים את קהילת Farm to Table Israel שמקדמת את קונספט מהשדה לשולחן עם קהילה המונה כיום עשרות אלפי איש ומחברת בין חקלאים לצרכנים הפרטיים. ביחד עם אלבז שעבד כטבח במסעדת שילה פתחו מעדנייה המקדמת יצרנים ישראלים קטנים דרך האוכל שנמכר על המדפים והפרודוקטים שמשתלבים בתפריט המקום.
התפריט במקום כאמור מבוסס על מוצרי המעדניה, עונתיים, מקומיים ומשובחים. הם משלבים בו כבושים וממרחים שהם מכינים במקום.
הירקות ממשקים שונים, והקפה מתוצרת אגרוקפה – חברה ישראלית המסייעת למגדלי קפה בכל העולם לשפר את תנובת מטעי הקפה שלהם.
יש כריכים חלביים בוויטרינה, ארוחות בוקר ותפריט ערב משתנה בהתאם לתוצרת המקומית.
מנות קטנות שהולכות טוב עם יין שמגיע למעדנייה מכל המקומות בארץ, ויש גם בראנץ' בשישי.
מקומות הישיבה על המדרכה הצופה על הרכבת הקלה שטרם נפתחה.
בפנים קיר עם יינות ישראלים מהדרום עד ליינות מרמת הגולן לצד ויטרינת גבינות בוטיק ישראליות.
החבר שאיתי בחר ביין אדום של יקב שילה ואני בחרתי ביין לבן אספרו של יקב טוליפ בצפון, יקב בוטיק חברתי המעסיק בעלי צרכים מיוחדים.
הזמנו פלטת גבינות משק ישראליות: מנצ'גו כבשים ברקנית, נילי מחלב בקר – המחלבה הקטנה, קורסיקה – ברקנית וצזיקי שהוכן במקום.
הגבינות הוגשו על פלטה לצד ירקות ופירות עונתיים, מטבלים הום מייד – צ'טני מנגו ופסטו, אגוזי מלך קלויים, זיתים ולחם.
המשכנו עם ברוסקטה עם סרדין של העונה האחרונה, גבינת מנצ'נגו כבשים 12 חודשים, פסטו, שמן צ'ילי ובצל צלוי.
ביס מדוייק וטעים!
השותף השני אביאל אלבז טבח לשעבר בשילה אז אפשר להבין את החיבור לדגים נאים.
אכלנו טרטר דג -מוסר ים, רימונים, מלפפון, בצל ירוק על יוגורט של חוות רום מהר כמון.
היופי שבפשטות.
וגם מנת ירקות מפתיעה בטעמה, צלויים ושקדים – חסה צלויה במחבת, ירקות קיץ צלויים בתנור עם שקדים קלויים, בצל סגול, עלי כוסברה, נענע, טחינה גולמית וחריף מותסס. מנה מפתיעה בטעמה, מעט פיקנטית. החסה צלויה ושאר הירקות היו אל דנטה והיה קראנץ' נוסף מהשקדים יחד עם טחינה גולמית סמיכה, סומק וחריף מותסס שמקפיץ את כל הטעמים.
קינחנו עם גלידה טבעונית בטעם קפה מיוכטי – יצרן בוטיקי וקפה של אגרו קפה מעמק האלה שיוצר במיוחד למעדניה.
מקום מקסים לשבת בו על יין ומנות קטנות ועל הדרך לקדם עסקים מקומיים.
לעוד כתבות על אוכל וברים חפשו אותי ב- טועמת ורצה לספר לחב'רה
מקום נהדר, אוכל טעים. שרות מעולה. ממש כף.