אני כל כך אוהבת לגלות מקומות חדשים, אתם לא יכולים ויכולות להבין את הריגוש שאני חווה בכל פעם כשאני שומעת או קוראת על מקום חדש שנפתח. והפעם הגענו בשעות הערב המוקדמות למקום חדש עם כריכי בשר מושחתים, ג'פריס Jeffrey's שמו, אשר ממוקם בלב שכונת פלורנטין בתל לאביב.
העיצוב והסטייל במקום מתכתב עם הרחוב ומביא גם אלמנטים מהשכונות בשיקגו: בר ישיבה הפתוח לרחוב וממנו זולגים החוצה המוזיקה והמולת הסועדים. על קיר מאבן תלוי גוף תאורה של נקניקיה, קיר ירוק כהה בכניסה עם תאורה רכה, ציור ענק שמעטר את הקיר הפנימי, על הקיר החיצוני גרפיטי גדול של ג'פרי הכלב, שהיה של אחד הבעלים ועל שמו נקראת המזללה.
עידן וגיא הבעלים חזרו לארץ אחרי 16 שנה בשיקגו והקימו מזללה שכולה מוקדשת לאמריקן סאב ולנקניקיות, עם מגוון תוספות בסטייל ובטעם של הסטריט-פוד בשיקגו ובאווירה שכונתית צעירה וגרובית. הסנדוויצ'ים מגיעים חמים בלחם מחמצת או בקסטן בריוש.
הבשר והנקניקים של אופלה – פונדק דה לוקס שמיישנים ומעשנים.
הנקניקיות האיכותיות הן של הנדלס.
בג'פריס מייצרים את כל הרטבים והתוספות במקום ,כמו כרוב כבוש בבירה, רוטב רליש אמיתי ,בוטנים פיקנטי וצ'יפוטלה – חריף מקסיקאני ורוטב הברביקיו שכל כך מפורסם בארה"ב.
תחילה הזמנו שתייה, החבר שאיתי הזמין בירה קרה וצוננת מהחבית ואני בחרתי במוחיטו קליל:
בארצות הברית יש הרבה סוגי כריכים, וכל כריך מאופיין לפי המדינה ממנה הוא בא – כמו הכריך הקובני מפלורידה, פילי צ'יז סטייק מפילדפיה וכו'.
התפריט של ג'פריס מביא את הקלאסיקות האמריקאיות: גריל צ'יז סנדוויץ', סנדוויץ' mac רובנס – חזה בקר כבוש, הקובני – אווז, פסטרמה, גבינה צהובה וחלפיניו, פילי צ'יז סטייק – רצועות אנטרקוט, בצל מקורמל, רוטב צ'דר, רוסטביף, דונלד דאק – אווז ובצל מקורמל.
לאחר עיון בתפריט ולפי המלצת העובדים במקום, בחרנו בכריך רוסטביף – איולי קארי, חרדל, רצועות רוסטביף, בצל מקורמל, ברביקיו, פסטו, איולי צ'ילי ומלפפון כבוש. הכריך הוגש בלחם טרי שעבר קליה קצרה בטוסט וקיבל את הקראנצ'יות. בתוך הכריך כמות יפה של בשר רוסטביף, שכבות שכבות של בשר עסיסי, בצל מקורמל, מלפפון כבוש והרבה רטבים: איולי קארי, חרדל, ברביקיו, איולי צ'ילי ופסטו. ואם זה לא מספיק מושחת ומלא בטעם גם הוספנו לחגיגה גבינה. אם כבר מושחת אז עד הסוף.
בגזרת הנקניקיות תמצאו Hotdog: נקניקיית פרגית, סנופדוג – נקניקיית עגל עם או בלי סלופי ג'ו ונקניקיית עגל פיקנטית.
מתוך התפריט הרחב והמושחת שגרם לנו לבלבול קל, כי הראש השמן שלי רוצה הכל וקשה לי להחליט מה אני באמת רוצה כי תכלס אני רוצה הכל (:
נפל הפור והימרנו על שיקגו בולס שהכי קלע לטעמינו והוא אכן היה טעים וג'וסי בקטע אחר!
הכריך מורכב מלחם קסטן שנקלה והפך לסופר קראנצ'י, נקניקיית צ'וריסו, סלופי ג'ו – בשר טחון ברוטב ברביקיו מתקתק, רוטב ג'וסי עוטף הכל; כרוב כבוש, בצל מקורמל, חרדל, קטשופ, מיונז ,חלפניו חריף כי חייבים את החריפות המעקצצת הזו, ומעל רוטב צ'דר שנוזל על הכל. כל הטעמים התערבבו והתמזגו לידי ביס מושלם. זהו כריך מלכלך אבל בקטע טוב, כי הוא כולו ג'וסי ונוטף.
שני הכריכים הוגשו בליווי תפוצ'יפס אמריקאי.
לצד הכריכים ניתן לבחור תוספות כמו סלט קיסר קלאסי, תפוח אדמה מדורה ובטטה צלויה עם בשר סלופי גו' ורוטב צ'דר, קוקטייל פארטי – נשנוש נקניקיות, חרדל, כרוב כבוש, איולי וקורנישון, תפוחי אדמה מדורה מוקפצים באיולי צ'ילי, בצל ירוק וגם בטטה צלויה על מלח גס.
אנחנו הזמנו תפוחי אדמה מדורה חתוכים לקוביות גדולות, מוקפצים באיולי צ'ילי ובצל ירוק. נשנוש חצוף ושובב, מושלם לצד הכריכים.
לא באנו לספור קלוריות, באנו לאכול, להתלכלך ולא לעשות חשבון.
בתאבון!
עוד על כתבות "אכלו תוכלו" לקרוא פה: טועמת ורצה לספר לחב'רה